Iza to zależy od Kostrzewy - ta w rózach potrzebowała kilku dni aby wypuscić młode listki a po tygodniu juz nie drażniła. Stara kostrzewa na przedpłociu po dwóch tygodniach nadal drażni , sadze ze jeszcze potrzebuje z tydzień. Ale ta na przedpłociu nie była podlewana, mimo ze kostrzewa lubi sucho to po cieciu trzeba ja wesprzeć woda.
Rozbawiłaś mnie
Gwarantuję Ci, że Pomponella w drugim roku Cię zaskoczy. Pierwszy rok po posadzeniu tez byłam nią załamana.
Myślę, że może Twoje Artemisy mają po prostu więcej cienia co?
Madżenka po jakim czasie od ciachania kostrzewa przestaje działać na nerwy swą czupryną na rekruta ??? ... bo dawno nie ciachałam (az do dziś ) i nie wiem czy dam radę tyyyyle (ile by to nie było ) zadzierać łeb i gapić siem w nieboskłon ...
Moonlight - pnąca... i chorowitka u mnie. Przekwita i potem powtarza ale WC jest dużo lepsza
White Cover - niski krzaczek kompaktowy, coś jak Bonice, Pastella, zdrowa i kwitnąca obficie i długo. Jest super, bardzo mi się podoba i nie żałuję, że posadziłam, doradzał mi Viva
Circus - Lavender nie mam pojęcia.. jakie to grupy, róże mam bo mam.. ale nawet nie wygryzam się co to za jedne. ma być zdrowa i kwitnąć.. Wymądrzanie się na temat róż zostawiam innym. U siebie tylko piszę jak się zachowują u mnie. Tak łopatologicznie.
Zaraz WC wrzucę focie, ale z telefonu.. jest super Szkoda tylko ze mi pożarła szałwie Mus poszerzyć rabatę
I zeszłoroczne dzwonki... będą pełne Może wiat ich nie upierduta.. bo mnie szlag trafi.
Jak wysokie powinny być te róze? Na razie do limonkowych traw testuje Weding Piano i Artemis. Na innej rabacie mam Pashminę i powiem ci ze umieram na widok jej kwiatów
Ogród zachwyca od szałwi, poprzez różanke, na niebieskiej skończywszy. Juz nie wiem co chwalić ! Pieknie masz!!,
Tylko nie licz, ze Montany szybko rosną, to nie seslerie. Dlatego ja na poczatku posadziłam gesto a po dwóch latach rozsadzałam . Trzeba tez uważac czy zielskiem nie przerastają, dwie szt mi całkiem zielskiem zarosly i sie nie zorientowałam... Do wiosny gdy wszystkie były wymarzłe za wyjatkiem tych dwóch...