Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

Mala_Mi 23:24, 16 cze 2016

Gosiek33 napisał(a)
bardzo podoba mi się ten kameleon

Bo kameleon to nie aligator
Mala_Mi 01:11, 17 cze 2016

Madzenka napisał(a)
Dzisiaj oglądałam i porównywałam Lawender Flower Circus i Lawender Ice. Zdecydowanie ładniejsza ta pierwsza, ktorą kupiłam dzieki tobie

Ucięłam dzisiaj krótko pokładające się pędy Comte de Ch......

Pierwszy rok, że mi się Comte podoba Queen of S. też wiosna tak uciacham

Urszulla 03:47, 17 cze 2016

śliczna ta Moonlight i White Cover- jaki ich pokrój u Ciebie?

Madżenka napisała że Circus ładniejsza od Lavender Ice. A skąd ta odmiana się wzięła- to ta sama grupa róż? Wyłóż mi to łopatologicznie.Znam wreszcie miejsce zakupu do L.Ice (niestety dopiero na przyszły rok).

Pashmina to wiem że piękna, a o Pastelli już w zeszłym roku chyba pisałaś że jest do przesadzenia od innych róż.

Ostatnio wieki u Ciebie nie byłam, ale jak już wejdę to do czytania mam na pół nocy. Zresztą lubię Twoje praktyczne konkrety opisowe macham, bo mnie róże od 3 lat wciągnęły i mimo że nie planowałam zakupów ich na ten rok( oprócz Lawender Ice) to już mam 4, w sobotę będzie może 5- do posadzenia. A lista zakupów rośnie w tempie nieprzyzwoitym.
malkul 06:07, 17 cze 2016

u mnie akanty malusie -grymaszą czy adoptuja się jeszcze?
sylwia_slomc... 09:38, 17 cze 2016

Aniu wpadam w biegu bo dziś pakowanie, cudnie róże zakwitły, ja mam podobną do twojej pastelli , ale dopiero pierwszy rok i jako NN kupioną za 4 zeta w markecie, ciekawe czy to będzie onaAle te tylko NN tez fajnie rosną, wczoraj przy domu fukałam na mszyce, a na dużym jeszcze nie ma
Jak wrócę to się odezwę, dom i ogród pod opiekę rodziny scedowałam i mam nadzieje, że delikatnie jeszcze popada bo inaczej do powrotu wszystko mi klapnie
Pszczelarnia 10:02, 17 cze 2016

Mala_Mi napisał(a)

Odp. na stronie.. gdzieś dalej

IO nie panikujemy... rośliny jak ludzie..chorują, ale z tego powodu nie robimy eutanazji

jak z powodu plamek bym miała wyciepywac moje dobro..to miałabym pół lub więcej ogrodu do obsadzenia. Prawo dżungli.. najsilniejszy zostaje
Pomijamy obiektwyem brzydkie, a w panoramach i tak tego nie widać

Rośliny jak ludzie ... .

Ania, dziękuję za opis profi.
Mala_Mi 11:46, 17 cze 2016

Wiatr polałam co się dało.... mikołajki, naparstnice, ostróżki.. od rana wiążę co się jeszcze zostało. Pałki w wodzie wszystkie lezą

Mala_Mi 11:48, 17 cze 2016

malkul napisał(a)
u mnie akanty malusie -grymaszą czy adoptuja się jeszcze?

Może tak , może nie.. mój pożarł już RH, wiatr też go dziś tarmosi i wygląda już mało efektownie Foto wczorajsze, wysokość mi pod pachy

Mala_Mi 12:34, 17 cze 2016

Urszulla napisał(a)
śliczna ta Moonlight i White Cover- jaki ich pokrój u Ciebie?

Madżenka napisała że Circus ładniejsza od Lavender Ice. A skąd ta odmiana się wzięła- to ta sama grupa róż? Wyłóż mi to łopatologicznie.Znam wreszcie miejsce zakupu do L.Ice (niestety dopiero na przyszły rok).

Pashmina to wiem że piękna, a o Pastelli już w zeszłym roku chyba pisałaś że jest do przesadzenia od innych róż.

Ostatnio wieki u Ciebie nie byłam, ale jak już wejdę to do czytania mam na pół nocy. Zresztą lubię Twoje praktyczne konkrety opisowe macham, bo mnie róże od 3 lat wciągnęły i mimo że nie planowałam zakupów ich na ten rok( oprócz Lawender Ice) to już mam 4, w sobotę będzie może 5- do posadzenia. A lista zakupów rośnie w tempie nieprzyzwoitym.

Moonlight - pnąca... i chorowitka u mnie. Przekwita i potem powtarza ale WC jest dużo lepsza

White Cover - niski krzaczek kompaktowy, coś jak Bonice, Pastella, zdrowa i kwitnąca obficie i długo. Jest super, bardzo mi się podoba i nie żałuję, że posadziłam, doradzał mi Viva

Circus - Lavender nie mam pojęcia.. jakie to grupy, róże mam bo mam.. ale nawet nie wygryzam się co to za jedne. ma być zdrowa i kwitnąć.. Wymądrzanie się na temat róż zostawiam innym. U siebie tylko piszę jak się zachowują u mnie. Tak łopatologicznie.

Zaraz WC wrzucę focie, ale z telefonu.. jest super Szkoda tylko ze mi pożarła szałwie Mus poszerzyć rabatę
I zeszłoroczne dzwonki... będą pełne Może wiat ich nie upierduta.. bo mnie szlag trafi.

mikina34 12:41, 17 cze 2016

Aniu,
wspieram duchowo, bo dziś u Was pewnie argagamedon mam nadzieję, że dacie radę, i Ty i roślinki.

Pozdrawiam