Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Madzenka 07:59, 18 cze 2016

Bogdziu gdzie znajde prognozy z wiadrami ? znaczy sie z iloscia opadów na m2
Bogdzia 08:47, 18 cze 2016

paniprzyroda napisał(a)
Zaglądam z rana U mnie też róże potarmoszone, a buk złamany, szkoda, bo już długo rósł. Dobrze chociaż, że podlewać nie potrzeba. Buziaki.

Narobiło bałaganu to wiatrzysko ale inni mają jeszcze gorzej jak bez dachów zostali albo zycie stracili wiec nie ma co narzekac.Po niedzieli ma byc powtórka i juz sie boję co sie wydarzy.
Bogdzia 08:49, 18 cze 2016

Madzenka napisał(a)
Bogdziu gdzie znajde prognozy z wiadrami ? znaczy sie z iloscia opadów na m2

Ja łapie wode z takiego małego daszku 3,2 m ma i przeliczam ile sapdło ale z prognoz bardzo łatwo przeliczyc bo 1 mm to 1 litr na metr kwadratowy a wiadro ma 10 litrów wiec jak jest 10 mm to juz masz wiadro na metr kwadratowy.Niestety prognozy sobie a to co spadnie sobie wiec ja łapie wode i przeliczam ile spadło.
Gosiek33 08:53, 18 cze 2016

Ha, nie ma to jak matematyczny umysł
Bogdzia 09:01, 18 cze 2016

Gosiek33 napisał(a)
Ha, nie ma to jak matematyczny umysł

Miłego dnia Gosiu.
Mala_Mi 10:22, 19 cze 2016

Bogdzia napisał(a)
Jeszcze zdjecia dla Justyny eeee-tam. Nazwałas podobne zdjecie zdjeciem miesiąca to zobacz jak teraz wyglada to samo miejsce.

Rh masz boskie... ale poza RH masz tak dużo pięknych bylin, że mało kto tyle ma. Tylko one już w porównaniu do Rh nie są tak spektakularne.
Piwonie masz przecudne, moje w tym roku z powodu deszczu były beznadziejne.. a tak czekałam na nie.. chyba tylko Szamanka była ładna jak trzeba i nowokupione (chociaż młode). Czytałam rano do kawy na telefonie i pogubiłam siew tych transportach i staropolskiej gościnności.. Do śniadania poczytałam już po ludzku do przodu

Litrów wody nie mierzę, bo u mnie susza. wczoraj pokropiło.. a obok lało jak z cebra.
Mala_Mi 10:23, 19 cze 2016

jolanka napisał(a)
Ja mam na razie 16+ 2 nowe i zanim rano zrobię obchód w poszukiwaniu kwiatów, zajmuje mi to trochę.

Gdybym miała prawie 100 to na pewno: obiadu by w domu nie bylo,
a jeszcze dobry aparat fotograficzny - no, kolacji tez nie

Ha, ha, ha.... mam mniej i ani obiadu ani kolacji już nie ma

Edit, a aparat byle jaki, bo dobry się pospuł W zasadzie robię telefonem ..
10:38, 19 cze 2016
Bogdzia napisał(a)
Jeszcze zdjecia dla Justyny eeee-tam. Nazwałas podobne zdjecie zdjeciem miesiąca to zobacz jak teraz wyglada to samo miejsce.

ogród zmienny jest bodziszki super a w tle to niebieskie i białe zamglone? to dzwonki?
Bogdzia 20:01, 19 cze 2016

Mala_Mi napisał(a)

Rh masz boskie... ale poza RH masz tak dużo pięknych bylin, że mało kto tyle ma. Tylko one już w porównaniu do Rh nie są tak spektakularne.
Piwonie masz przecudne, moje w tym roku z powodu deszczu były beznadziejne.. a tak czekałam na nie.. chyba tylko Szamanka była ładna jak trzeba i nowokupione (chociaż młode). Czytałam rano do kawy na telefonie i pogubiłam siew tych transportach i staropolskiej gościnności.. Do śniadania poczytałam już po ludzku do przodu

Litrów wody nie mierzę, bo u mnie susza. wczoraj pokropiło.. a obok lało jak z cebra.

U mnie sporo piwonii w tym roku nie kwitło, szczególnie te które pięknie kwitły w tamtym roku , chyba im za mało jesc dałam.U mnie tez sucho ale podobno ma padac , zobaczymy.
Bogdzia 20:03, 19 cze 2016

Mala_Mi napisał(a)

Ha, ha, ha.... mam mniej i ani obiadu ani kolacji już nie ma

Edit, a aparat byle jaki, bo dobry się pospuł W zasadzie robię telefonem ..

Co do obiadu i kolacji to fajna wymówke sobie znalazłyscie. A moze moje źle rosna bo u mnie zawsze jest obiad?Kolacji nie jadam od dziecka, no chyba ze są goscie.