Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

anna_g 21:01, 17 cze 2016

Luki - w wolnej chwili zajrzyj proszę do mnie - wstawiłam fotki - jest tam taka rabata różano bylinowa przy płotku - do remontu może byś coś podpowiedział... Plisss
mateuszmichn 22:35, 17 cze 2016

Bylinówka jest super, powala na kolana
Sebek 22:50, 17 cze 2016

Luki napisał(a)
Jakiś tydzień temu szczęśliwie skończyłem walkę z gąszczem chwastów, a nawet dywanami. Nawet nie zdążyłem od nich psychicznie odpocząć, a bylinowa znów cała w małych chwościkach, na korze nie ma tak źle.
Dwa wiaderka dzisiaj poszły, przesadziłem do tego miskanty, wiem, że to kiepski termin, ale nie mogłem patrzeć na te biedoty z pojedynczymi ździebełkami. resztę mam ochotę wywalić, rozplenice coś też ruszyły, ale jak dla mnie na śmietnik tylko się nadają.
Od wczoraj pogoda na zmianę deszczowa z parnym powietrzem, roślinki rosną ale grzybki się już czają na dodatek znalazłem dzisiaj jakieś gąsienice na rozchodnikach. Pierwszy raz widzę takie paskudztwo, zebrały się w pajęczynkach na czubkach pędów.

Dwa wiaderka? Pfff, my tu taczkami chwasty wywozimy
Madzenka 23:35, 17 cze 2016

Mistrzu chylę czoła
Boska jest ta kompozycja
Luki 08:22, 18 cze 2016

Na początku wyleję swoje żale na wczorajszą pogodę.
Jak wstałem zapowiadał się piękny dzień i owszem prawie 27 stopni i słonecznie, ale był jeden problem. Cały dzień wiał okropny wiatr, nie mam pojęcia do jakich prędkości dochodził w porywach, ale bilans roślinny jak na słoneczny dzień jest marny.
Wysokie byliny połamane, Annabelki pierwszy raz wypuściły kwiaty to połamało, cały miskant Giganteus połamany co przez 5 lat się nie zdarzyło nawet przy największych burzach, nawet kwiaty żurawek wyłamało, lilie, jeżówki, szałwie kilka doniczek pozrzucało i na dodatek cały dzień nie było prądu, wszystkie anteny komórkowe w okolicy padły.
Najbardziej ze strachem patrzyłem na drzewa... straszny widok był jak nadchodził świszczący aż podmuch wiatru.

By rozluźnić atmosferę, mojej siostrze znów zatrzasły się drzwi w przeciągu i musiałem się po raz kolejny włamywać przez okno bo oczywiście bez prądu garażu się nie otworzy. Dochodzę do wprawy bo już 15 minut mi potrzeba i nawet uratowałem kwiatka na parapecie
Luki 08:27, 18 cze 2016

Gosiu nie wiem czy mi uwierzysz, ale o dziwo moje byliny mają miejsce i nie narastają jedna na drugą, jesienne rozluźnienie w kilku miejscach wyszło na dobre. Tylko kocimiętka zakryła całkowicie jedną różę, a szałwia nieplanowanie panoszy się na Tereskach Chociaż gdyby rozplenice przeżyły i miskanty mogłoby być deczko ciasno

Aniu wpadnę dzisiaj

Mateusz może dlatego, że czasem padam na kolana przy jej pielęgnacji i by powąchać róże bo jeszcze niskie są

Sebek ja etap taczkowy mam już za sobą, wiec mnie to nie ominęło spokojnie teraz wyrywam już małe chwaściki, więc idzie na wiaderka

Marzenko dzieło przypadku, ale nie powiem też mi się podoba
AsiaK_Z 08:27, 18 cze 2016

Łukasz już masz opanowaną technikę wspinaczki

Straty ogromne pogoda robi nam psikusa, brzydkiego psikusa oby to się nie powtarzało
Kacha123 08:48, 18 cze 2016

Przykro mi z powodu Twoich strat
Coś nas ta pogoda w tym roku nie oszczędza.
Gosiek33 08:55, 18 cze 2016

Współczuję połamańców
Kuba 09:01, 18 cze 2016

Współczuję strat
I gratuluję szybkości we włamywaniu się
Jeden z moich najgorszych snów to właśnie potrzeba pilnego wyjazdu i brak prądu zresztą przerobiłam to 2 tygodnie temu gdy musiałam córkę na miejsce zbiórki na wycieczkę klasową zawieźć, o 2 w nocy zdaliśmy sobie sprawę że prądu nie ma a my, ponieważ remont w toku, wszystkie zapasowe klucze przełożyliśmy do jednego z 15 kartonów. Po 2 godzinach szczęśliwie znaleźliśmy klucz od bramy garażowe ale wtedy to już i prąd oddali