Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

a czasem nie na temat ... 22:18, 18 kwi 2015

Do góry
trawa przed koszeniem czekam na porządny deszcz żeby ją nawieść ale jak pada to grad (jak dziś)

minipoletko z czosnkami , jest na rabacie która ma się zmienić i teraz nie bardzo wiem co z nim z zrobić ale póki co jest jest

Ogródek Iwony 22:18, 18 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Zamówiliśmy żwirek i przyjechał szybciej, niż M zdążył samochód przestawić
Wysypaliśmy tu:

Wielkie ŁOOOOŁ!
Super wyszło, Iwonko.
Tak nowocześnie, z charakterem

Teraz to tylko odpoczywaj i podziwiaj efekty swojej pracy
Co z tym ogródeczkiem począć 22:13, 18 kwi 2015

Do góry
ewa004 napisał(a)
Troszkę fotek teraz ,reszta jak baterie podładuje .
Oczywiście tradycyjnie rozładowały się

Proszę o wyrozumiałość bo położyć się dla lepszego efektu nie dałam rady

wow, piękne widoki
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:13, 18 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)

uwierz mi że była czarna tu foto jak już przekwita wtedy na biało

bosskie te selssserie, chyba się skuszę
Prawie - jak ogród 22:12, 18 kwi 2015

Do góry
Zła na zimną, wietrzną i co rusz siąpiącą deszczem wiosnę pocieszyłam się malutkimi (dosłownie!)zakupami na lokalnym ryneczku....
Oto moje 3 ślicznotki...

Pelargonie kojarzą mi się z domem mojej babci... I nie wyobrażam sobie mojego tarasu bez nich...
Ale chwilowo znalazły miejscówkę w salonie Poczekam na lepszą odsłonę wiosny...
a czasem nie na temat ... 22:12, 18 kwi 2015

Do góry

Dla tej rabaty tło - lasek brzozowy

To dopiero nazywa się tło
Witam,pozdrawiam i będe zaglądać
Ogród u stóp klasztoru 22:11, 18 kwi 2015

Do góry
alinak napisał(a)
Ech ciesze się z kwitnienia tej magnolii jak małe dziecko . zrewanżowała się po tylu latach tajemnych rozmów miedzy nami

Alina w końcu się doczekałaś, aż razi ta biel, piękne kwiaty, tylko usiąść na kawce....uroczy kącik urządziłaś przy magnolce, u mnie też magnolie ruszyły, ogród mi się zaróżowił
ale masz dużo żonkili, ja mam tylko jednego
a ten czerwony jegomość, obok magnoli, to co za jeden?
Trudno mi uwierzyć, że Susanka, trochę oberwała od przymrozków, u mnie śnieg uszkodził kwiaty Rustici Rubry, ale i tak jest piękna
Pozdrawiam
Ogród w budowie - nieustającej 22:10, 18 kwi 2015

Do góry
Ciągle nie mam zdjęć z ogrodu, ale udało mi się zasiać w warzywniku kilka dni temu. Muszę się pospieszyć, bo narcyzy zaczynaja przekwitać.

Za to mam świeże zdjęcia z Paryża, na Polach Elizejskich teraz bardzo kolorowo. No i dwadzieścia parę stopni powyżej zera.
W Polsce zrobiła się zima wiosną, wracanie dzisiaj było katorgą i cierpieniem.

Drzewa już mają zielone liście - przy cmentarzu Père Lachaise

a czasem nie na temat ... 22:08, 18 kwi 2015

Do góry
Na działce jest jedno duże drzewo, nabyliśmy je z działką, to dzika czereśnia, zostawiliśmy, niech rośnie

a ty nowy , sosna czarna

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:08, 18 kwi 2015

Do góry
Enya73 napisał(a)
I ogólne widoczki

zdjęcie max !!!
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 22:05, 18 kwi 2015

Do góry
Dubel i kwiatka za to masz

Ogródek Iwony 22:01, 18 kwi 2015

Do góry

Na pierwszym planie żurawka krwista z czerwonym kwiatkiem i w zasadzie takie teraz powinny być jej młode listki czyli jasno zielone.
Różaneczniki - choroby i szkodniki 21:58, 18 kwi 2015

Do góry
Witam,
to i ja przedstawię swojego.
Kupiłem go w październiku ubiegłego roku na wyprzedaży w pewnym centrum handlowym. Jest to odmiana Cunningham's White lub Catawbiense Album (wisiały dwie kartki, sprzedawca nie wiedział co to jest). Od razu pourywałem przekwitnięte kwiatostany. Bryła była luźna, jakby z samego torfu. Wsadziłem na sam koniec października. W tym celu wywaliłem dół ok. 1 metra głębokości i ok. 1,5 metra szerokości. Zasypałem go mieszanką ziemi rodzimej, torfu kwaśnego, obornika, przekompostowanej trawy i ziemi uniwersalnej. Na wierzch rzuciłem jeszcze torf oraz korę sosnową. Przez całą zimę dookoła okryty był matą słomianą, góra była odkryta.
Tak wyglądał dzisiaj:

Większość liści jest poskręcanych:

Jak zerwałem 2 najbardziej skręcone to znalazłem małe robale (prawdopodobnie robale bo się nie ruszały a są bardzo małe):

A teraz prezentacja pozostałych liści:

Od spodu wygląda tak:

Kupiłem kwasomierz na płyn ale albo nie potrafię mierzyć albo podłoże jest niewłaściwe. W jednym miejscu wyszło mi ok. 4,5 a w innym 7. Podłoże jest rozluźnione. Od 3 dni podlewam systematycznie. Nie nawoziłem niczym.

Oglądając powyższe zdjęcia mam wrażenie, że moja roślina załapała wszystko co może wystąpić.
Proszę o pomoc.
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:53, 18 kwi 2015

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)
Oj Sylwia, jak ja Ci dziękuję za te wszystkie inspiracje, które mi (i pewnie wielu innym ,,zielonym" )serwujesz! Masz tak wymuskany ten ogród, że jak się tak napatrzę na Twój, a później zerknę na swój to... płakać mi się chcę!!! Ile jeszcze pracy przede mną!!! Chodź, była u mnie wczoraj koleżanka, która na działce a przyszłym ogrodzie ma gruz, kopy gliny i generalnie tragedia, to ja w porównaniu do jej kawałka ziemi, mam pięknie i wolę porównywać swój ogród z jej ,,ogrodem" jest mi lżej na sercu
Donice pięknie korespondują z detalami ogrodu. I zapewne przyzwyczaisz się do nich, tylko potrzeba czasu. Pozdrawiam z zaśnieżonych gór świętokrzyskich (właśnie przechodzi kolejna nawałnica a ja miałam sadzić amanogawę

Aniu nie płacz proszę ... Tyle przed Tobą to fakt ale ja też kiedyś zaczynałam Zobacz jak to było w 2011 roku ...
Ogród w budowie - nieustającej 21:53, 18 kwi 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)
Czytałam u Vivy, że miewasz sny, w których robisz nasadzenia Podtrzymuje mnie to na duchu, że nie zwariowałam do końca, skoro nie jestem sama w takich fantazjach
Jak zakwitnie Ci czosnek niedźwiedzi to bardzo proszę o fotkę. U mnie na razie same liście i nic więcej....

Czosnek niedźwiedzi zakwitnie dopiero w maju, ale zdjęcie mogę już wstawić. Z ogrodu botanicznego w Monachium.

Działka wkoło Lubczyka :) 21:52, 18 kwi 2015

Do góry
I mistrz kamuflażu, okop do pozycji leżącej, z maskowania 5
Ewulkowy ogród pod lasem początki... 21:51, 18 kwi 2015

Do góry
przetacznik

hortensja LM ma malutkie pączki

Działka wkoło Lubczyka :) 21:50, 18 kwi 2015

Do góry
Lucynko, specjalnie dla Ciebie moja trawa pampasowa

Twoja jak wygląda?
Ewulkowy ogród pod lasem początki... 21:48, 18 kwi 2015

Do góry
Migawki wiosenne
modrzew

grujecznik i orliki

cudne przyrosty..to chyba cyprysik

horti pnaca otworzyła pączki

Skąpana w słońcu 21:47, 18 kwi 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)

Piękna . Czy ona pachnie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies