Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » a czasem nie na temat ...

a czasem nie na temat ...

katiaxx 14:17, 21 maj 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Rozcieńczyć i lać. 3 dni po pienieniu się ja już podlewam.

Dzięki, jakoś się boję mam uraz jak zrobiłam kilka placków w tawniku i daję teraz takich rzeczy jak na "lekarstwo"
katiaxx 14:19, 21 maj 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Kalina grandiflorum - a ja lubię wszystko co jest grandiflorum, np. hortensję Grandiflora, też (to moja ulubiona po Tardivie).

Takiej kaliny nie mam. Poszukam.

Myslę że wato tę kalinę rozważyć jak ktoś lubi grandi u mnie w szkółce kosztuje 15 zł a ma i liście ładnie przebarwione i unerwione i pięknie się przebarwia jesienią,
leon60 14:22, 21 maj 2015

katiaxx napisał(a)

cudny i w tamtym roku ponawiał kwitnienie chyba z 2 x

to wielkokwiatowe ? listki są ''ładne'' do końca sezonu czy lepiej w czymś je ukryć ?
katiaxx 14:25, 21 maj 2015

leon60 napisał(a)

to wielkokwiatowe ? listki są ''ładne'' do końca sezonu czy lepiej w czymś je ukryć ?

nie to nie wielokwiatowy - w sensie taki prosty - skromny listki ładne całe rok tylko na przedwiosniu uschnięta kupa , chyba trzeba ściąć ale ja nie ścięłam to miałam kupę.
siakowa 14:37, 21 maj 2015

katiaxx napisał(a)

ważne że żywe, a masz fotki świeże - jaką masz zieleń liścui bo ja ubolewam że nie cimne i kusi mnie udac się po niebieskiekuleczki do ogrodniczego ale miało być ekologicznie więc jakoś się trzymam choć serce się wyrywa do ogrodniczego a rozum każe gnojówki robić

tez jasne..nawet mam wrażenie że jakby wyblakły..
katiaxx 16:59, 21 maj 2015

dostałam yukushimę dwarf , tak więc przesyłka dotarła, kontaktu nie było żadnego ale JEST oto zakupione trawki, cena 8 zł, wyglądają na zdrowe ale z pewnością były wsadzone do doniczki tuz przed wysyłka bo bardzo luźna - świeża ziemia. Maleństwa, w porównaniu z trawami jakie widzę w szkółkach, normalnie w sensie w realu myślę nie wiele byłoby klientów na trawkę w tym rozmiarze i tej cenie.
Posadzę je dziś ale tej rabaty nie pokażę bo mi wstyd, w sensie nie będzie tych trawek widać w korze
i teraz tak; widzę w nich te żółte małe kulki - jak mam poznać że to nie opuchlak tylko nawóz ?

katiaxx 17:00, 21 maj 2015

lorka napisał(a)

Kupowałam u nich i też musiałam chwile czekać ( ok 2 tygodnie przed sezonem!), przyslali paczkę jak sie upomnialam( ale tez nikt nie odpowiedział , jak makiem zasiał). Niestety nie jestem zadowolona z roślin.. po pierwsze tyci tyci sadzoneczki, po drugie nieopisane. Kupiłam sobie trawki, wiec wyobraźcie sobie, wczesna wiosna przyciete ledwo co puszczają.. doniczka nieopisana i muszę się domyślac co jest co.. na razie posadziłam w duże donice, jak sie okaże która jest która.. przesadze na rabaty..
NIe polecam sprzedawcy

moje też nie na bogato ...
Kasya 17:36, 21 maj 2015

bdan napisał(a)
Kasia współczuje z tymi zakupami w sieci. Ja znowu róże odsyłam, co przyszły z mączniakiem rzekomym.

A kalina cudna

o matko..a z jakiej szkółki ?
Kasya 17:38, 21 maj 2015

katiaxx napisał(a)
dostałam yukushimę dwarf ,

kurcze...ja bym chyba odesłała...to sa chyba tegoroczne siewki, za 8 pln ?
katiaxx 18:00, 21 maj 2015

Kasya napisał(a)

kurcze...ja bym chyba odesłała...to sa chyba tegoroczne siewki, za 8 pln ?

już mi się nie chce, potem się będę użerać ze zwrotem pieniędzy... to nie ma moje nerwy ani na moja cierpliwość.