Funkie teraz są takie a potem się inaczej wybarwiają warto jeszcze za jakiś czas zrobić zdjęcie.I najważniejsze, czy są duże czy małe .Liście też jakiej wielkości ??
1.Frances Williams lub Abiqua Moonbeam lub Satisfaction??
2. Może Hosta Ventricosa lub Hosta Plantaginea Grandiflora ?
3. może Hosta Feather Boa ?? albo Golden Scepter albo Lemon Lime ??
4. może być Blue Wedgwood jeżeli jest później wyższa.Albo Blue Wedgewood.
Bardzo dziekuje za tak miłe slowa. to daje mega motywację
Donica ma 70 cm głębokości (znaczy sie od murka do murka).
Buksy posadzone co 2,2m. Po obu stronach bukszpanów rosną turzyce Ice Dance. Poza tym jest tam trzmielina Fortunea "Emerald gaiety" ale taka trochę nietypowa bo ma bardzo wiotkie gałązki (mam tez te trzmielinę w innym miejscu, kupioną z innego źródla i wygląda inaczej). Poza tym jest tam stipa PT, oraz niskie białe szławie, które rosna od jesieni i niestety połowa nie wyszła z ziemi po zimie.
Ja też lubie dośc tę kompozycję (to są zreszta pierwsze moje bukszpany kulki) tylko ten mur sprawia, że nie często ją fotografuje - może kiedyć da się coś z nim zrobić.
pozdrawiam i jeszcze inne fotki tego miejsca - może się przyda
Ja mam te fotele, czarne, są bardzo wygodne, ale niestety pozycja nie sprzyja malowaniu, pisaniu, chyba że chwilowy ten fotel ma być. Plus uważaj na jakość, oryginalne kosztują 1400 zł za sztukę. Reszta to podróby, niektóre doskonałe, a niektóre badziew
Byłam w Traczu i nie tylko, zwiedziałam chyba z 5 różnych szkółek i tylko w jednej była ładna kosodrzewina ale szt. po 68 zł a ja potrzebuje 5 więc odpada. Są przecież jeszcze inne wydatki. Jutro jadę do Koluszek zobaczyć te po 54zł.
Za to skończyłam część długiej rabaty z tyłu działki. Część pomiędzy sosanmi a tujami. Posadziłam miskanty morning light (tylko niestety jeszcze malutkie), przesadziłam w to miejsce tawułkę japońską i między nią rosną teraz berberysy kolumnowe Red Pillar.
C zy idę w dobrym kierunku???
Na tle tej kory to nic nie widać. Czekam jak urosną iskanty powinno być lepiej. Może macie jakieś sugestie
Aga cos juz pozmieniałam: kulki ustawiłam obok siebie 2 duże z tyłu, 3 małe kuleczki z przodu i z tyłu po bokach kulek duże miskanty.
a cyprysik i hortensja poszły tam gdzie wczesniej suże bukszpany czyli do innych hortensji
(oczywiście tak ręcznie zmieniałam, bo w realu dopiero gdy wrócę do domu)