horkti mam tydzien niecały w slońcu i wczoraj mnie tu uświadomiono że padną mi nei mam nigdzie cienia na reprezentatywne zaszczytne miejsce dla donic z hortkami
Bogdziu, no nie wiedziałam że są takie wczesne rodki, z wyglądu to raczej azalia,
uczę się ciągle czegoś na ogrodowisku
A myszka piękna, ciekawe co powiesz jak się rozmnoży i na zimę zawita z potomstwem Twoim w domu Sprawdziłam w wikipedii że to myszka leśna, bo ma duże uszy, a polna ma małe
a teraz wracamy na ziemię. Mam taką oto rabatkę do obsadzenia. I chciałabym tutaj lawendę- lawenda jest także tam dalej pod oknem przy wykuszu , podobne nasadzenie można by także zrobić w rabatce dalszej, okalającej taras.
I proszę bardzo o pomoc w podjęciu decyzji mam już swojego faworyta, ale pliss, wy tez się wypowiedzcie
mini rabatka lawendowa- w najszerszym miejscu 120 cm. Tak wygląda
z 13 szt. posadzonych w tym roku nie ma nowych przyrostów 2 szt i to te z doniczek, w tym obie okrywowe White Cover , poczekam jeszcze trochę i jak nie odbiją będę składać reklamację
zakwitły pierwszy narcyzy (z tych nie wczesnych), reszta pewnie dołączy w niedługo
Podoba mi się ten grab przy tarasie - bardzo! Będziesz go jakoś formować?
Horti w donicach pięknie wyglądają, ale u mnie zawsze są przypalone przez słońce. Masz na to jakiś patent, bo widzę, ze stoją na środku tarasu?
Poczytałam ambitny plan życiowo-ogrodowy, ostatni punkt będzie najtrudniejszy do zrealizowania - będzie Ci szkoda własnego potomstwa
Ja już wiem, że z mojego planu przynajmniej połowa się nie uda...
Gosia, nie chcę studzić Twojego zapału, bo nowy sprzęcik jest super fajny - mam zresztą podobny. I dlatego wiem, że do cięcia bukszpanów się niestety nie nadaje - kaleczy listki i po jakimś czasie one obsychają i rośliny wyglądają, były chore...