ja bym poszerzyla rabate i troche ja wyprostowala za duzo fal to nie latwa sprawa z koszeniem przycinaniem trawnika itd itp, dalabym tez zywoplot zeby zamknac przestrzen i zeby bylo bardziej intymnie widok pol i lak najlepszy jest zawsze z okna zreszta mniej sniegu bedzie nawiewac, przetestowalam to na sobie tez granicze z polem, co prawda wiatry u mnie sa z zachodu a pole mam od wschodu ale jak byla zamiec w zimie to mialam zaspy przy ogrodzeniu.
Danusiu,jeśli możesz to bardzo Cię proszę poradź mi w sprawie cisa pośredniego GROENDLAND. byłam dziś w szkółce i zastanawiam się czy dany gatunek nadaje się na zasadzenie pod płotem w szpalerze. Tam powiedzieli mi ze się nadaje i sadzić je w odległości od siebie 50cm. Nie wiem czy brać.
Paula, Ty masz widok piękniejszy, bo od Ciebie bliżej do gór Ja się też zbieram do szkółek, byłam w ParkuM, i potwierdzam - ceny szalone. Muszę się wybrać do Gołkowic, mam nadzieję że tam coś wyhaczę fajnego A poszukuję 5 cisów, 6 brzózek pożytecznych, 60 tuj, 15 sosenek varella (o ile znajdę w rozsądnej cenie, jako alternatywa dla kulek cisowych, których u nas nie uświadczysz). A dzisiaj odwiedziłam pana w Nawojowej, kupiłam 3 kulki dla brata. Nawet posadziłam z rozpędu
Kochana trzymam za Ciebie kciuki moooocno!
i kto tu jest wariatem? Ale rozumiem, że chciałaś to zrobić dziś po potem parę dni przerwy żeby się zebrać. Musisz być mocna!!Buziam!
Kompozycja cudna. Ta czerń i ta piękna,świeża zieleń! Wg mnie spokojnie tak może zostać
To jej ostatnie chwile
Bożenko magnolek mam więcej właśnie czekam na tą różową eksplozję...i dziekuję ogród czy dojrzały, ja myślę, że to zaporzyczone otoczenie tak sprawia, a sam ogród powoli rośnie, dziękuję za miłe słowa
Pozdrawiam
Dzisiejszy dzień można zaliczyć do produktywnych ... Pogoda pozwoliła na przeniesienie donic na docelowe miejsce ... Wieczór niestety już bardzo chłodny ... Także ranek - wiosna , wieczór - zima ... brrr wieje i nieprzyjemnie ...
Tak to się teraz prezentuje ...