Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

rozark 09:52, 20 maj 2015

Bogdzia napisał(a)

Azalie kwitna prawie równocześnie, róznice są niewielkie, jaką bys nie kupiła to kwitnienie bedzie sie zazebiac . U mnie najpóźniej kwitnie Canons Double ale choc ma zółty kolor w kwiecie to nie jest on jedyny.

Na tym zdjęciu żółtego niewiele w rzeczywistosci jest go wiecej.

dziękuję że będę mogła to cudeńko pooglądać w naturze
Luki 09:55, 20 maj 2015

Chyba się spóźniłem bo doczytałem, że wybierasz się do pobliskiej szkółki, a chciałem zapytać czy mają Władysława Łokietka, bodziszki i kocimiętki, ale nic straconego przecież nie ominę takiej fajnej szkółki jak jest pod nosem
Bogdzia 13:56, 20 maj 2015

ana_art napisał(a)
Bożenko pamiętam powiedz mi proszę o której godzinie zaczyna się spotkanie, a na pw przypomnij mi adres

Napisałam.
Bogdzia 13:57, 20 maj 2015

Luki napisał(a)
Chyba się spóźniłem bo doczytałem, że wybierasz się do pobliskiej szkółki, a chciałem zapytać czy mają Władysława Łokietka, bodziszki i kocimiętki, ale nic straconego przecież nie ominę takiej fajnej szkółki jak jest pod nosem

Łukasz zdążyłam przeczytac ale nic nie mają , bieda w tym roku straszna , bodziszki tylko korzeniaste, z królewskich ani jednego rh, zupełnie jak nie w tej szkólce.
Bogdzia 13:58, 20 maj 2015

rozark napisał(a)

dziękuję że będę mogła to cudeńko pooglądać w naturze

Nie wiem czy zdąży zakwitnac ale inne sa w zastepstwie.
Bogdzia 13:59, 20 maj 2015

Krys napisał(a)

Dobre buziaki

Krysiu podobno Romek nie przyjedzie? Dlaczego?
mira 14:37, 20 maj 2015

Czytam ze sie rozjeździłaś i w planie liliowce i róże no super to fajnie tak zobaczyć ja liliowce widziałam w Wojsławicach to jest obled radzę być tam rano zaraz po otwarciu bo potem tlumy i już nie ta aura a na różę tez bym chciala
dalam link u siebie bo tez pontyjskimi sie pozachwycalam ty pewnie lepiej bo duza przestrzeń
nie martw sie cieplo jest i wszystko rosnie w oczach
hej
Bogdzia 15:01, 20 maj 2015

mira napisał(a)
Czytam ze sie rozjeździłaś i w planie liliowce i róże no super to fajnie tak zobaczyć ja liliowce widziałam w Wojsławicach to jest obled radzę być tam rano zaraz po otwarciu bo potem tlumy i już nie ta aura a na różę tez bym chciala
dalam link u siebie bo tez pontyjskimi sie pozachwycalam ty pewnie lepiej bo duza przestrzeń
nie martw sie cieplo jest i wszystko rosnie w oczach
hej

Widziałam , nie wiedziałam ze jest taki ogród we Wrocławiu , moze bysmy zajrzały a teraz to juz za późno bo wprawdzie on zawsze piękny ale najpiekniejszy z kwitnącymi azaliami.
jankosia 15:23, 20 maj 2015

Luki napisał(a)

Łukasz, skoro będziesz u Bogdzi to ja ci mogę trochę kocimiętki przywieźć, mam gdzieniegdzie niewielkie kępki w sam raz do wykopania. Chyba że chodzi ci o takie odmianowe to nie. Takowych nie posiadam
Rench 16:09, 20 maj 2015

Dopiero nadrobiłam zaległości z Waszej wyprawy.
Jestem pod wrażeniem widoków na zdjęciach,w rzeczywistości to dopiero musi być przeżycie.I jeszcze wizyta u Irenki.
Tylko pozazdrościć pozostaje Ale tez dzięki Wam i my możemy co nieco obejrzeć.
Zdjęcia prześliczne.