Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 22:22, 06 maj 2015

Do góry
Rośniemy

Ogród Margaret-ki :) 22:21, 06 maj 2015

Do góry
Na początek tulipany, które wprost uwielbiam.

Flaming Flag

Claudia

Queen of Night - na pierwszym planie

Mata Hari i Salmon van Eijk

White Wings i Crispy Gold

Czerwone NN i Prinses Irene

NN - może ktoś podpowie

I Narcyz z tulipkami w tle
Ogrodowe przygody 22:19, 06 maj 2015

Do góry
monitka napisał(a)
Iwona fantastyczne te tulipany z góry strony. Jeszcze takich nie widziałam.
Jaką róże zakulkowałaś? Ja przygięłam jeden pęd Mary Rose bo długi wybujał i szkoda było mi go ciąć. Też wypuścił dużo pędów

Przygięłam jakąś NN z Biedronki w tamtym roku kupiłam, bo było mi jej szkoda i wypuściła 3 długie pędy a miała być ala parkowa. Nie wiem nawet jaki będzie jej kolor będzie suprice
Tulipany ice cream polecam
Od ogrodu do łąki i stawu 22:16, 06 maj 2015

Do góry
Jak marnotrawna córka wracam na wiosnę z wiosną w naszym ogrodzie i już bez zbędnego rozpisywania się przechodzę do obrazów, które powiedzą więcej

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:15, 06 maj 2015

Do góry
wow, ale Rubens już kwitnie!

pozdrawiam i ślę najserdeczniejsze życzenia urodzinowe, przepraszam, że spóźnione!
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:15, 06 maj 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Zamienię swoje cynie i dalie na dojrzałe drzewa Pięknie masz w ogrodzie i braku kilku jednorocznych nikt nie zauważy Obielę bardzo przycięłam przed przesadzeniem jesienią i też kwitnie, to mało wymagający krzew, będzie kolejną ozdobą w ogrodzie

Obielka cieszy...i po nie udanej siewce cebuli nie płaczę
Wiesz Mariolka każdy ogrodnik, zawsze chce się zmierzyć z nowym wyzwaniem, ja to się tak łatwo nie poddaję, od trudnych spraw mamy Waldka i Mazana na ogrodowisku...udają Ci się wysiewy bardzo, bardzo, jesteś w tej sztuce jak zdobywca na Mount Ewerest...ja ostanio spadłam, ale siły odzyskam...mały szczycik przede mną

Mój wymarzony ogród 22:14, 06 maj 2015

Do góry
BusyBee napisał(a)

Będziesz je formować?

U mnie leje i nic nie da się robić od jutra chyba poprawa pogody i bardzo na to liczę tulipki to deszczu nie lubią

a graby bym chciała formować miej więcej tak

Źródło: http://www.ogrodomania.com.pl/images/ogrody/ogrod11/
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 22:13, 06 maj 2015

Do góry

W ogródku Iwony 22:11, 06 maj 2015

Do góry
Basiu, Tarda zaklepana Nowości pokażę, tylko coś zdjęcia się wolno ładują.

Modrzew - posadzony w miejsce wyciętej kosodrzewiny. To był zakup planowany.

A to zakupy nieplanowane
Bez czarny o ciemnych liściach

Berberys jaskrawoczerwony

Żurawka Magnum

Kupiłam jeszcze skalnicę białą i różową ale zdjęć nie mam. A miałam już nic nie kupować
Zielona odskocznia 22:08, 06 maj 2015

Do góry

Ogrodowa symfonia 22:07, 06 maj 2015

Do góry
Przyjechały zakupy z Bylinowego
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:06, 06 maj 2015

Do góry
Kochani mam pytanie, oto moja działka delikatnym różem obwiedziona..powierzchnia ok 1600 m2. Wymiary 36 x 43 m.

Jeśli wokół posadzę tuje to czy np. w rogu po stronie południowej dawać rośliny lubiące słońce czy tam np będzie dużo cienia od tuj ? Nie wiem czy jasno wyjaśniłam...Gdzieś na forum widziałam aplikację na której można było sprawdzić jak słońce będzie się zachowywało na działce.

Chciałabym z pomocą Ogrodowiska zaprojektować swój ogródek..pomóżcie proszę.
Nie wiem pod jakim kątem dobierać rośliny.
Działka prawie w Borach Tucholskich 22:06, 06 maj 2015

Do góry
Kasia wiedziałem że dasz radę

było zielono jest lila

dwa lilaki jeden Palibin drugi ciut inny jaśniejszy i listki bardziej okrągłe

Nadchodzi wiosna - czas na ogród 22:05, 06 maj 2015

Do góry
Wymyśliłam coś takiego, jak myślicie? Te trawy u doły to robią za żurawki

Ogród w duszy mi gra... 22:04, 06 maj 2015

Do góry
Witam Was wieczorową porą chciałam od razu na początku napisać że jestem bardzo wdzięczna wszystkim osobom za roślinki i nasionka- i Reni i Marcie i Oli i Hani a także Ymmie, jeżeli chciałybyście ode mnie jakieś rośliny dajcie znać bardzo chętnie się podzielę!
Marto twoje truskawki są piękne i rosną wspaniale, kwitną oczywiście, dziś już nie będę lecieć na koniec ogrodu bo ciemno i mokro ale niebawem zasadzę się na nie z aparatem, bo są warte uwiecznienia. Póki co zamieszczę to co mam pod ręką bo na balkonie:
Od Reni stipki sobie ładnie rosną, również werbena nabrała rozpędu we wzroście i już się wietrzą przed przesadzeniem na miejsca docelowe

Pośród werbenek od Reni jest jedna werbenka największa która mi wzeszła z nasion od Hani, więc nie jest tak że wszystkie nasiona poszły na zmarnowanie, o tu na tym zdjęciu widać:

i część stipek:

Duże werbenki stały na parapecie zachodnim, małe na północno-wschodnim, duże stipki na wschodnim - widać różnice wrostu u werben w zależności od ilości słońca, innej możliwości nie miałam, może nie są to imponujące osiągi ale ja się cieszę bardzo że żyją, i mam nadzieję że teraz na slonku się bardziej utuczą.

I jeszcze się chciałam zapytać czy Wam też się pojawia taki biały nalot na ziemi w doniczkach, ciekawa jestem co to jest, dziwnie to wygląda, również na doniczkach coś takiego jest, w doniczkowych w domu też tak jest. Mieszkamy na poddaszu czyżby powietrze było nie ten tego? Grzyb jakiś czy co?
Gunnera - parzeplin 22:03, 06 maj 2015

Do góry
Moja rusza powoli z kopyta dostąła obornik tylko susza ją trzyma bo niepadało u mnie a temp dzis było 27*C i ją podlałem delikatnie wieczorkiem
Zielona odskocznia 22:02, 06 maj 2015

Do góry
Widok z góry

Z południa Polski - ogród Marzeny 22:02, 06 maj 2015

Do góry
Marzenaka napisał(a)
U mnie powolutku do przodu... Czasu brak niestety, w pracy młyn, więc ogród z doskoku. Niewiele udało mi się zrobić:
Kupiłam tawuły japońskie Golden Princess i miałam trzy wierzby japońskie na pniu (nie mieliśmy pomysłu, co z nimi zrobić, więc tak je wkomponowałam). Z tyłu będą tuje cały rząd i pomiędzy wierzby berberysy kolumnowe.

Posadź tuje, będziesz miała szybciutki efekt. Będzie zielono i wysłonisz ten widok za siatką. Jakie będziesz sadzić, szmaragdowe? A tawułka prześliczna, wcale się nie dziwię, że Cię oczarowała

Ogrodowe przygody 22:01, 06 maj 2015

Do góry
dziś nowa porcja widoczków

moja jedyna zakulkowana róża, zobaczymy efekty, na razie wypuściła dużo bocznych pędów

Moja bajka 22:00, 06 maj 2015

Do góry
Hehe, wreszcie mogę robić foty z takiej perspektywy, co oznacza, że remont się zaczął pełną parą

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies