ty nie warzywna jestes ...to soku z marchwi i selera nie wypijesz + inne warzywa i owoce mozna dodac wg uznania
nie zamrażałabym selerów ....soki i sałatki jarzynowe by u mnie były na tapecie ...sadze mało selera ...sama mam 3szt jeszcze w skrzyni ...mam nadzieje ze nie przemarzły ...bo marchwi mam rzadek i wczoraj wykopałam kilka i sa w dobrym stanie ....pieruszkę zostawiam w ziemi na zimę ...bede kopac dokad sie da ...ona nie przemarza ...a na wiosne dość szybko bede miec natkę
PS. nie mam piwnicy tylko garaz a tam warzywa szybko wysychają
Widziałam, widziałam. Tylko u Oli większe powierzchnie są. U mnie przez skarpę ogród podzielony na dwie części. na górze mam 300 m2 ogrodu. Ciężko na odcinku 21m zgubić 8m różnicy. Dla mnie to wyższa szkoła jazdy. Sama na pewno tego nie zrobię.
Iwonko oczywiście, że nie Na etapie ustalania kolistych, Toszka mnie przekonała do nich i wyglądją ok. Ale jeśli w toku dyskusji wyszłaby jednak koncepcja prostych nasadzeń, no to jeszcze nic straconego. Dosieję troche trawy na wiosnę i już
I tak co roku dosiewam, bo psy zrywają każdej zimy spore kawałki
Ale to już muszą być konkretne nasadzenia, koncepcja itd. A nie sam kształ rabat.
Ciekawe jakie mnie wyjdą wiosną się okaże Ogrodowo został mi zywopłot do posadzenia wczoraj sadzonki przyjechały.Najgorsze że ten cały weekend pracuję a eM wiesz jak bez nadzoru posadzi Najwyżej zadołuję i wiosną posadzę .
Iwonko nie mogłam czekać do wieczora i spojrzałam "jednym okiem" na stronę 1482 wątku Anny. I...faktycznie ta "zjawiskowa" jest zjawiskowa . A te poprowadzone linie podziału tej rabaty fantastycznie grają z prawa stroną. Chyba "zgapię" Chyba?... Na pewno... Muszę tylko spytać Annę o pozwolenie.
Oto przepis
1/2 selera(zetrzeć na drobnej tarce)
1 marchewka(zetrzeć na grubej tarce)
1 jabłko(zetrzeć na grubej tarce)
mała łyżeczka majonezu
łyżka śmietany
mała łyżeczka oliwy
sól,cukier,pieprz do smaku
Wszystko wymieszać i na pół godzinki do lodówki,taka schłodzona najlepsza.
Smacznego