Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogród w skali mikro cz.II 00:05, 05 cze 2017

Do góry
Jeszcze nie obejrzalam juz pozno. Nasiona byly dobre wszystko roslo jak trzeba. Pojeczalam na swieta na tydzien ktos sie mial opiekowac ta plantacja moja i zaniedbal sprawe, poprostu zdnily i wywalilam wszystko.
Doszlam do wniosku, ze nie ma co sie zameczac to nie roslina na nasz klimat, aby dla jednego kwiatu tyle energii tracic.
Lilie wodne tez sa ladne i bez klopotow.
Żywopłotki cisowe. 23:05, 04 cze 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Haniu witam. Jestem nie wiem czy bylam, bo wchodze gdzie sie da.
Masz wszystkiego od groma mam na mysli rosliny. Ogrod ladnie utrzymany. Duzo bylin, kolorowo u ciebie przez caly sezon. Piekne piwonie i tak duzo, juz czuje ten zapach. Widze lilie tez pieknie wyrosniete. Tyle wszystkiego, ze roboty od groma.
Ja na poczatku tez mialam taki zamiar i chciejstwo, ale jak przyjezdzam na dzialke i ciągle cos robie to juz mi sie powoli odechciewa.
Piekna pogoda dzisiaj świeto a ja pol dnia przesiedzialam w oczku czyszczac go.
Z duzo roslin rezygnuje. Nastawilam sie na roze i to co juz do tej pory posadzilam i na tym koniec.

Zauwaźylom, ze dostalas paczuszke. Ja w tym roku tez sie spsrzylsm na rozach od firmy z ktorej 2 razy przysylala mi piekne roze a w tym roku na wiosne 3 raz przyszly roze w tragicznym stanie. Z 6 roz 3 w ogole nic nie wyroslo a te trzy to tak nedzne, ze przez 5 lat bede czekala na kwiaty.
Pisalam do nich i tez bez odzewu.
Z 3 innych szkolek jestem bardzo zadowolona. Jeszcze czekam z szuwarka na rosliny wodne.

Wchodziłam dziś do Twojego Ptasiego Raju ale ciebie wymiotło i nie chciałam powielać wpisów. a po kominkach latasz

Przyjdzie czas i ja zrezygnuje bo już nie daję rady.
Sama sobie powtarzam za dużo wszystkiego chcę.
W dużo miejscach zamawiałam i jestem zadowolona.
Może się coś zdarzyć ale reagują na reklamacje, w tym przypadku cisza.

Ja miałam uprawy pod szkłem zieleni ciętej i nie mogłam sobie pozwolić na złe sortowanie, bo tylko na raz sztuka nieuczciwa.

wyśmiewają się z kupowania na bazarach, ale tu widać towar i chłamu nikt nie kupi.
Jedynie wysyłkowe chcą żerować.
,
Żywopłotki cisowe. 22:43, 04 cze 2017

Do góry
Haniu witam. Jestem nie wiem czy bylam, bo wchodze gdzie sie da.
Masz wszystkiego od groma mam na mysli rosliny. Ogrod ladnie utrzymany. Duzo bylin, kolorowo u ciebie przez caly sezon. Piekne piwonie i tak duzo, juz czuje ten zapach. Widze lilie tez pieknie wyrosniete. Tyle wszystkiego, ze roboty od groma.
Ja na poczatku tez mialam taki zamiar i chciejstwo, ale jak przyjezdzam na dzialke i ciągle cos robie to juz mi sie powoli odechciewa.
Piekna pogoda dzisiaj świeto a ja pol dnia przesiedzialam w oczku czyszczac go.
Z duzo roslin rezygnuje. Nastawilam sie na roze i to co juz do tej pory posadzilam i na tym koniec.

Zauwaźylom, ze dostalas paczuszke. Ja w tym roku tez sie spsrzylsm na rozach od firmy z ktorej 2 razy przysylala mi piekne roze a w tym roku na wiosne 3 raz przyszly roze w tragicznym stanie. Z 6 roz 3 w ogole nic nie wyroslo a te trzy to tak nedzne, ze przez 5 lat bede czekala na kwiaty.
Pisalam do nich i tez bez odzewu.
Z 3 innych szkolek jestem bardzo zadowolona. Jeszcze czekam z szuwarka na rosliny wodne.
Żywopłotki cisowe. 22:21, 04 cze 2017

Do góry

Zaczynam od nowa przesadzanie host.

Jedne lilie którym kwiaty mało wymarzły.

Jeżówki czerwone i pomarańczowe zakupione w ubiegłym roku ładnie przyrosły.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 20:50, 04 cze 2017

Do góry
Juka bedzie kwitła

mam nadzieję, że nie jedna

Lilie ... szukam im miejsca

Moja codzienność - ogród Oli 17:04, 03 cze 2017

Do góry
leon60 napisał(a)

dziękuję
ładnie rosną

Krzysie kwitną

i przy okazji pierwsze lilie

Cieszę się
Ładne lilki masz.

Moje hakonki podobnej wielkości. Na razie szukam im towarzystwa.
Moja codzienność - ogród Oli 08:24, 03 cze 2017

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Zaległy spacer u Ciebie odbyłam Ładnie!
Jak hakonki?

dziękuję
ładnie rosną

Krzysie kwitną

i przy okazji pierwsze lilie

W zgodzie z naturą 19:48, 02 cze 2017

Do góry
Makusia napisał(a)
Cudne lilie!!! A gdzie Strasburger? tudzież Józef Toliboski

Mówisz, masz

Bawarka 17:50, 02 cze 2017

Do góry
Lilie sie ociagaja, ale tylko u mnie. U sasiadki kwitna na calego Jak dobrze miec sasiadke

I cos co mnie ostatnio bardzo ucieszylo
Nie wykonczylam storczykow, a wrecz przeciwnie Pieknie kwitna, wypuszczaja kolejne paki kwiatowe i ...pedy kwiatowe

w niektorych doniczkach nawet po dwa

Dla osob ktore sie znaja na storczykach, to pewnie nic szczegolnego..Ale dla mnie, radosc ogromna Tym bardziej ze do tej pory udalo mi sie zawsze je...ukatrupic

W zgodzie z naturą 15:36, 02 cze 2017

Do góry
Cudne lilie!!! A gdzie Strasburger? tudzież Józef Toliboski
W zgodzie z naturą 14:41, 02 cze 2017

Do góry
elka_ napisał(a)
Myślisz, że lilie nie poradzą sobie w stawie? Ja bym
Elu za duże różnice poziomów wody, bo nawet ponad 2m- nie ma szans. Ale w oczku będą napewno.
W zgodzie z naturą 14:29, 02 cze 2017

Do góry
anka_ napisał(a)
Elu ależ masz cudne to oczko. Ja ja bym chciała już swoje... i lilie w nim. Bo w stawie nie mogę posadzić ze względu na zbyt duże wahania poziomu wody.
Super wisteria.

Witaj Anko dzięki za odwiedziny, zaraz lecę do Ciebie, bo dawno nie oglądałam Twojego ogrodu

Myślisz, że lilie nie poradzą sobie w stawie? Ja bym spróbowała

W zgodzie z naturą 13:56, 02 cze 2017

Do góry
Elu ależ masz cudne to oczko. Ja ja bym chciała już swoje... i lilie w nim. Bo w stawie nie mogę posadzić ze względu na zbyt duże wahania poziomu wody.
Super wisteria.
Wymarzony sielankowy ogród..... 09:33, 02 cze 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Mnie się zdarzyło w czerwcu lilie przenosić...z bryłą ziemi przenosiliśmy...i kwitły

Gdzie te białe łubiny zdobyłaś???

No to kurczaki zagwózdkę mam bo nie wiem, co zrobić z tymi liliami, kopać, nie kopać
A łubiny wyhaczyłam przez internet w benxie
Wymarzony sielankowy ogród..... 08:58, 02 cze 2017

Do góry
Mnie się zdarzyło w czerwcu lilie przenosić...z bryłą ziemi przenosiliśmy...i kwitły

Gdzie te białe łubiny zdobyłaś???
Wymarzony sielankowy ogród..... 08:52, 02 cze 2017

Do góry
Wczoraj miałam dzień wykopywania, bo chcę różankę zacząć robić pod łopatę poszły tulipany, narcyze, szafirki, cebulica zostały tylko lilie, ale już piękne maśne są, więc usunę je dopiero po przekwitnięciu
Ogrodowy spektakl trwa ... 00:05, 01 cze 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Czytam i jakbym swoje myśli słyszała..

A teraz jak mam nerwa na pogodę, ogród i maj któego nie ma.. łatwiej będzie wyciepać to i owo..

I zabezpieczenie na kota.... dobrze, że o tym piszesz, bo moja też włazi na budki lęgowe.. i poluje na ptaki jak głupia... nie wiem jak oduczyć.. dziś miałam w dowód miłości nornicę.. to już może być

Ania może założymy jakąś przychodnię analityczno-odwykową dla niepoprawnych ogrodniczek/ów

aż przeczytałam co nabazgroliłam

"Rozumię chciejstwa też tak mam - ale już trochę się przez lata nasyciłam roślinami i powoli wybieram - stop - staram się wybierać te które mają zostać
no dobra nie wychodzi mi to
ale o tym myślę, coraz bardziej myślę..."

hehe a ja dziś byłam na rynku w Rzeszowie - kurcze jak kolorowo jak ja lubię no i pogadałam, a w torbie mak syberyjski i irys kłącze -
tak przy okazji najlepiej teraz kupować irysy z kwitkiem ja to już sprawdziłam

te bratki najlepiej mi przetrwały

no i lilie będą nowe - lubię je teraz podoba mi się ta zieleń i forma

Z ogródka na wsi 23:21, 31 maj 2017

Do góry
zoja napisał(a)

to chyba stąd te kwiaty róż- na uroczyste wydarzenie
wcześnie Ci zakwitły

No chociaż tak szczerze to jeszcze czekam na lilie co były na zdjęciu z clematisem Tak bym chciał żeby na sobotę już trochę zakwitły ale zobaczymy- taki fajny efekt by był po pod samym "tarasem" różowa róża a z daleka widać białe lilie i fioletowego clemka
Moja działka na Dębowym Lesie 23:07, 31 maj 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Czerwona azalia mnie zachwyca

Aniu lilie u mnie bardzo słabo rosną. Te kupione w zeszłym roku to mało które wzeszły. Myślałam, że może w tym roku cebule się odrodzą i wzejdą, ale jednak nie.
Te, które kupiłam w tym roku też bardzoooo słabo.
Tyle pięknych odmian posadziłam, a chyba tylko trzy marne wzeszły

Ja też tą ognistą azalkę uwielbiam.I ten czas jka ona kwitnie w ogrodzie
Hmm, nie mam pojęcia co jest przyczyną ,że tak źle ci lilie wychodzą.
Czyli, co gleba zła??A zobacz w to miejsce posadzenia?Czy cebule całe ??Może inne miejsca trzba im dać ??Oczywiście nie teraz już na jesień.Ale jdną można sprawdzić
U mnie wszystkie powychodziły.Nawet posadziłam nowe kupione na wyprzedaży 2 tygodnie temu i też rośną już , spore są

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 21:23, 31 maj 2017

Do góry
U mnie ślimaki pogryzły lilie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies