Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 16:27, 17 maj 2015

Do góry
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 16:26, 17 maj 2015

Do góry
i trochę zbliżeń
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 16:21, 17 maj 2015

Do góry
Buczek się rozłożysty robi

Jarzębina kwitnie

ciemierniki zdobią nawet w takim stadium... czy ja powinnam sciąć te kwiaty??? żeby nie szły w nasiona czy nie? Mnie się takie podobają
Ogród Ani :) 16:21, 17 maj 2015

Do góry
O jacy mili goście w moim wewontku

rumiankowa napisał(a)
Witaj Aniu trafiłam do Ciebie z wątku Pauliny widzę, że masz spore pole do popisu, sporą działkę itd.
Ale ciekawość mnie zjada, co z tym projektem ogrodu, który miałaś gotowy?
Będę zaglądać i kibicować, może też coś podpatrzę

Rumiankowa a ja u Ciebie już też byłam ale śladu nie zostawiłam, następnym razem się poprawię
Ten projekt, który miałam gotowy …. no tragedia po prostu. W zeszłym roku zaczęliśmy według niego zakładać ogród. Zaczęłam szukać informacji na temat różnych roślin i tak znalazłam Ogrodowisko. A jak już tutaj trafiłam, to projekt został głęboko schowany i więcej nie ujrzy światła dziennego.

anabuko1 napisał(a)
I fajny pomysł na prowadzenie Berberysa na kulki

Pomysł może i fajny ale sztuka spora dla mnie amatora

Toszka napisał(a)
Cieszy mnie bardzo, że zadaną "pracę domową" odrabiasz I co ważne - czytasz ze zrozumieniem.

Toszko miód na moje serce. Dziękuję. Ale nie chwal dnia przed zachodem słońca

Ma problem. Narysowałam mniej więcej o co mi chodzi, postaram się jutro zrobić skany. Ale teraz pytanie do bardziej doświadczonych. Ile, tzn. jaka duża/długa powinna być maksymalnie rabata licząc od płotu. Gdzieś wyczytałam i nie umiem teraz tego znaleźć, że powinna mieć maks cztery metry. Czy każda rabata powinna mieć „własne” tło, tzn. np. ekranik z cisa, szpaler świerków serbskich, czy tuje po prostu? Czy wystarczy, że tłem będzie własny płot?
Popatrzcie co mam z tyłu, za rabatą nr 10 (to za płotem, to bałagan sąsiada). Planujemy tam dać takie osłonki bambusowe. Ale czy mimo zamontowania takich osłon, powinny tam rosnąć ekrany?

A wczoraj było tak

A tu widok na cały mój grajdołek od tyłu (jak już się pofatygowałam pod sam płot to cyknęłam foto)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 16:19, 17 maj 2015

Do góry
Dziękuję wszystkim za odwiedziny i miłe słowa - czasu mało na ogrodowisko ale przynajmniej trochę fotek.
Kindzia- no tak - ja ją tnę - choć teoretycznie to źle robię ale byłaby już dwa razy większa a to oznacza że trzeba byłoby ją przesadzić a na to pomysłu nie mam

Działka prawie w Borach Tucholskich 16:07, 17 maj 2015

Do góry
Renata "koperkowa" to Paeonia tenuifolia Rubra Plena a drzewiasta prawdopodobnie Yin Hong Qiao Dui, mam jeszcze dwie maleńkie po reanimacji bo coś im po wysadzeniu nie wyszło

June

Ogród u Kasi 16:02, 17 maj 2015

Do góry
czosnek i azalia

Ogród u Kasi 16:00, 17 maj 2015

Do góry
czosnki i lilak

Ogród u Kasi 15:57, 17 maj 2015

Do góry
i jeszcze pochwalę się bukszpanem, którego dostałam za darmo w szkółce. Pan ogrodnik miał mnie już chyba dość i chciał, żebym pojechała wreszcie do domu Jest trochę marniutki i zdezelowany ale uratuję go. Będzie piękny

Co z tym ogródeczkiem począć 15:56, 17 maj 2015

Do góry

Dlaczego pomimo że zdjęcie jest zapisane w pionie ,wgrywa mi się w poziomie
Co z tym ogródeczkiem począć 15:53, 17 maj 2015

Do góry
Kocimiętka jakoś sobie radzi w półcieniu

Ogród u Kasi 15:53, 17 maj 2015

Do góry
u mnie kwitną już różaneczniki i azalie. Zakochałam się w nich gdy zobaczyłam ogród Danusi. Tylko moje bardzo kolorowe

Co z tym ogródeczkiem począć 15:51, 17 maj 2015

Do góry
Ta dammmmm
Pierwsze kwiatki Rubensa

Ogród u Kasi 15:42, 17 maj 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Nie idź tutaj w powojniki, to najgorsza opcja. Będą krótko ładne, tylko wtedy gdy kwitną, a potem brązowe kołtuny.

Zrób piękne kompozycje, np żółta trzmielina na pniu (całoroczna dekoracja) a ją podsadzaj trawkami, kwitnącymi roślinami sezonowymi, zmienianymi co jakiś czas i zwisającym bluszczem. Ta kompozycja musi być zachwycająca, a z powojników będziesz zniechęcająca

Daj dwie jednakowe duże donice, ściana jest wielka, a więc kompozycje też muszą być okazałe.

Danusiu zrobiłam tak jak mówiłaś, kupiłam donice (prawie zbankrutowałam) wmówiłam sobie, że na urodziny za miesiąc ha ha. Posadziłam w nich trzmielinę i sezonowe. Bluszczu zimozielonego nie było w dwóch szkółkach, więc posadziłam szałwię omszoną (trochę za mało tam słońca ale zobaczymy) oraz cos takiego o małych listkach lekko różowych (dabrówka?) i coś tam jeszcze Bluszcza dosadzę jak kupię

Malutki pod lasem 15:38, 17 maj 2015

Do góry

Wychodzą też biedronkowe liatrie, wszystkie 5 sztuk

równiez zakupiłam i zapowiada się dobrze
Malutki pod lasem 15:37, 17 maj 2015

Do góry
AnnaCh napisał(a)
M pokosił i jest ślicznie Trawa po nawozie jak dywanik
[img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads

napisz proszę,jakiego nawozu używasz do trawki?
Ogród u Kasi 15:33, 17 maj 2015

Do góry
mając czas tylko w niedzielę lub święta wklejam zdjęcia:

Mój "warzywniko-zielnik"

może kiedyś będę miała fajne skrzynie jak Igga

Eksperymentarium 15:31, 17 maj 2015

Do góry
Czemu tuja nie rośnie a jest w takich kuleczkach? Szyszkuje?
Eksperymentarium 15:27, 17 maj 2015

Do góry
Mszyca na bambusie ???
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 15:25, 17 maj 2015

Do góry
babka napisał(a)

Oj jest co obsadzać, spore wyzwanie ! Tej przestrzeni Ci zazdroszczę Reniu, taką tylko inną mam tylko z okna
Renatka daj na priv swoje namiary, jak będzie jutro czas to urychtuję do Ciebie paczuszkę chociaz z częścią obiecanych roślin

Już Ci pisałam ostatnio, ale co miałam obiecane???
Mówiłyśmy tylko o hostach, z których zrezygnowałyśmy ze względu na gabaryty...

Tu moja zielona zmasakrowana hosta, którą przytargałam tydzień temu, po prawej jest ta ze szkółki, a po lewej (nie zapałała się do fotki) są te hosty którym zypełnie obcięłam liście, ale widzę że już puszczają nowe.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies