Rabatki fajne kształty mają.Roslin przypywa.Robi się coraz ładniej i ciekawiej
"Blue Ivory" - śliczna hostka
I fajny pomysł na prowadzenie Berberysa na kulki
Rumiankowa a ja u Ciebie już też byłam ale śladu nie zostawiłam, następnym razem się poprawię
Ten projekt, który miałam gotowy …. no tragedia po prostu. W zeszłym roku zaczęliśmy według niego zakładać ogród. Zaczęłam szukać informacji na temat różnych roślin i tak znalazłam Ogrodowisko. A jak już tutaj trafiłam, to projekt został głęboko schowany i więcej nie ujrzy światła dziennego.
Pomysł może i fajny ale sztuka spora dla mnie amatora
Toszko miód na moje serce. Dziękuję. Ale nie chwal dnia przed zachodem słońca
Ma problem. Narysowałam mniej więcej o co mi chodzi, postaram się jutro zrobić skany. Ale teraz pytanie do bardziej doświadczonych. Ile, tzn. jaka duża/długa powinna być maksymalnie rabata licząc od płotu. Gdzieś wyczytałam i nie umiem teraz tego znaleźć, że powinna mieć maks cztery metry. Czy każda rabata powinna mieć „własne” tło, tzn. np. ekranik z cisa, szpaler świerków serbskich, czy tuje po prostu? Czy wystarczy, że tłem będzie własny płot?
Popatrzcie co mam z tyłu, za rabatą nr 10 (to za płotem, to bałagan sąsiada). Planujemy tam dać takie osłonki bambusowe. Ale czy mimo zamontowania takich osłon, powinny tam rosnąć ekrany?
A wczoraj było tak
A tu widok na cały mój grajdołek od tyłu (jak już się pofatygowałam pod sam płot to cyknęłam foto)
Ekrany robimy w celu zasłonięcia tego czego ewentualnie kogo nie chcemy widzieć.Osłonki bambusowe to tylko na początek dopóki widoku nie zakryje coś zielonego.Jeżeli nie przeszkadza ci tło ogrodzenia to nic nie stoi na przeszkodzie żeby nie robić szpaleru.