Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród na glinie 16:46, 13 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Pamiętam, ze ma być kolor w nogach penduli, więc tam może być bardziej pusto.
Ta wersja mi się podoba i jest zasada trójkątów, więc wydaje mi się dobrze. Pionowo układ też mi się podoba. Ja bym tak zostawiła. Szkoda tylko, że berberysy są zielone, bo na tle tuj słabo widoczne, ale może to robi zdjęcie. Gdyby co jest inna faktura liścia.

chyba troszkę za dużo tych trójkątów tam jest... nie chodzi żeby 3 rośliny były w trójkąt, ale zarys rabaty, albo rośliny po drodze się układały w trójkąt i żeby rzeczy "rosły" po bokach trójkąta. Wieczorem odszukam tego wideo na youtube i dam linka.
Ogród Mirelli 16:43, 13 kwi 2015

Do góry
Jeżeli chodzi o kanciki to literaturę przyswoiłam
Mam pytanie czy robicie kanciki na całą głębokość szpadelka czy np.do połowy?
Na próbę zrobiłam na całą głębokość czy to poprawnie?

Miejsko & sielsko 16:43, 13 kwi 2015

Do góry
aga_szsz napisał(a)
No nie, tyle się rozpisałam i mi wcięło posta!!!! Brrrr

w skrócie:

Ewa wrzuć zdjęcie swojej róży Claire austin, w całej okazałości krzaczora
chodzi mi o pokrój, jaka jest na szer, czy gałęzie są sztywne, czy się przewieszają...
albo napisz, jak nie masz zdj.

Mam dylemat, czy dokupić drugą (jedną nabyłam jesienią, więc jeszcze nie wiem jak wygląda ), czy szukać zupełnie innych.

PS. donica czaderska!

Mam trzy sztuki, nie chorowały na nic, kwitły do mrozów, baryle to na około 120 cm w górę wypuszczają, kwitnie obficie, przy upałach na patelni trochę traciła mdlała. Może dlatego, że młoda?
Kwiat przy upałach utrzymuje się po rozwinięci 2/3 dni, w temp. 20-23 stopnie 5 dni

1. Tak się trochę słaniała na pędach:

2 Kwiat:

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:33, 13 kwi 2015

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Twoja Wiosna wyprzedza moją o rok świetlny. Najbardziej mnie urzekły żonkile i hiacynty. Też planuję dosadzić w jesieni zwłaszcza hiacyntów (czerwony czy to bordowy cudny jest).

Sadź Zbysiu, z tulipanami bywa różnie, a te co rok sa w coraz większej masie to taki bordowy, przywiozłam w 2012 z Holandii, była to nowość
ja postaram się jeszcze teraz posadzić kwitnące, bo na jesień nie wcisnę chyba, ale będę próbować
ciut niewyraźne fotki, ale wszystkie powojniki w pąkach, zwłaszcza Rubens, Veronica Choice, i 3 ma taką nazwę, ze lepiej ją wkleję

i patyczak
Ogród na glinie 16:30, 13 kwi 2015

Do góry
Małgoś, wkleję ci na chwilkę zdjęcie z ogrodu, gdzie byłam w sobotę. Tam mi się bardzo podobało kulkowisko. Niby kulki są w linii, ale różnej wysokości i to fajnie wygląda. Są drzewa i trawy. To, czy jest symetrycznie, czy nie - zależy od gustu. I od perspektywy, z jakiej patrzymy.
Pomóżcie wyczarować mi ogród 16:27, 13 kwi 2015

Do góry
Na szybkim rysunku to wygląda tak:

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:27, 13 kwi 2015

Do góry
Milka napisał(a)

Ireno, czy to jest cis 'Brzeg'?
Ogród na glinie 16:26, 13 kwi 2015

Do góry
Pamiętam, ze ma być kolor w nogach penduli, więc tam może być bardziej pusto.
Ta wersja mi się podoba i jest zasada trójkątów, więc wydaje mi się dobrze. Pionowo układ też mi się podoba. Ja bym tak zostawiła. Szkoda tylko, że berberysy są zielone, bo na tle tuj słabo widoczne, ale może to robi zdjęcie. Gdyby co jest inna faktura liścia.
Świerk - choroby i szkodniki świerków połączony 16:23, 13 kwi 2015

Do góry
Wklejam z działu nasze ogrody:

asiha napisał(a)

świerk inversa posadzony w maju 2014roku. Od jesieni wygląda mi niewyraźnie, zżółkłe końcówki, opadające igły. Czy to choroba, czy da się uratować..?

Ogród na glinie 16:16, 13 kwi 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

i co myślicie?
teraz inne obowiązki mnie wzywają, więc narazie znikam

Ta wersja mi całkiem nie pasuje. Wracam do poprzedniej.
Pomóżcie wyczarować mi ogród 16:02, 13 kwi 2015

Do góry
Ascot będę sadzić tutaj przed tujami:

Tuje rosną w odległości 1 metr od siebie, tylko wyglądają, że są gęsto. Chyba zrobię tak: między pierwszą tują od lewej a drugą posadzę miskant ML (tylko wysunę do przodu około 90 cm), później dwie róże obok siebie w odległości około 40 cm, żeby utworzyły "gruby krzaczek", między trzecią tują a czwartą znowu ML. Do tego jeżówki, liatra i floksy - wszystko mam, chcę dokupić lilię. Nic innego nie wymyśliłam. Aha, jarzębina na razie musi tu zostać, nie zdążyłam jej przesadzić, a już puszcza listki, na jej miejsce planowałam grujecznik (też mam). Zaraz dam rysunek, ba to tak trudno wyjaśnić.
Kwiatowy ogródek Monteverde 16:00, 13 kwi 2015

Do góry

rozkwita gęsiówka biała

i czerwona a raczej malinowa miodunka
Kwiatowy ogródek Monteverde 15:56, 13 kwi 2015

Do góry

tulipanki dzisiaj pozamykane mają kielichy

żonkile też
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:56, 13 kwi 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Dużo miałam nadrabiania. Piękna, słoneczna wiosna bije z Twoich zdjęć. No i piesio - przesłodki
Pozdrawiam, Irenko!

PS Dostałam ostatnie wyniki /genetyczne/. Wszystko OK

No trochę było, ale u mnie więcej fot, jak gadania, to szybciej
Marta, to najpiękniejsza wiosna w moim ogrodzie, dziękuję wyniki znakomite, bardzo!!! się cieszę
przez psinkę mam cały dom zasyfiony, trudno, trzeba wytrzymać, a potem wielkie sprzątanie będzie, najgorzej z dywanami, do tego białe

moje hortki ogrodowe szybko w liściach
Kwiatowy ogródek Monteverde 15:53, 13 kwi 2015

Do góry
Kilka fotek przed gradem
Wiśnia Kojo no mai

pierwiosnki
i inne
Kwiatowy ogródek Monteverde 15:49, 13 kwi 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Ja trawnik w marcu nawiozłam Powojniki też już nawiezione, tuje opryskane, bukszpany

Powolutku wpadamy w rytm prac ogrodowych a u mnie o 15.20 zaczął padać grad padał z 10 minut ale na szczęście zaraz znikł, jest nie przyjemna wietrzna pogoda i deszcz co chwila
Kwiatowy ogródek Monteverde 15:46, 13 kwi 2015

Do góry
Syla napisał(a)
Hej Aniu ... Byłam w szkółce w piątek i podziwiałam magnolie ... Jednak się nie skusiłam ... U mnie na przeciągach chyba nie dała by rady ... Te pokazywane przez Ciebie , piękne .... Dziękuję za sasankę buziak na dobranoc ...

W kwietniu .13 jak byliście w rajskim to kwitła Meselka i Ann pamiętasz?
U mnie tutaj w "pryszczu" obie na przeciągu rosną
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 15:45, 13 kwi 2015

Do góry
Skula napisał(a)
5 maja zeszłego roku tak wyglądała trawka - dopiero ruszała

taki stan miscantów mam na dzisiaj w donicy na balkonie,te w gruncie na działce o połowę niższe.
Kwiatowy ogródek Monteverde 15:43, 13 kwi 2015

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...a ja nie...tylko wizytowo.

No celebrytom inaczej nie wypada
Ogród na glinie 15:42, 13 kwi 2015

Do góry

a potem lekko wcięłam się berberysem w początek kulkowiska

i co myślicie?
teraz inne obowiązki mnie wzywają, więc narazie znikam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies