Chyba nie do końca o tym samym mówimy. Trójkąt rzeczywiście nie musi być w ramach tej samej rabaty, ale sosenki do układu nie mieszałam wezmę zdj Twoje i porysuje linie
Poglądowy rysunek na trójkąty. Oczywiścnie nie musisz mieć stożków Łatwiej było mi narysowac, ale chodzi o takie prowadzenie.
drugie zdjęcie to to co wcześniej myslałam że jest kwadratem... a jest trapezem , Co do wysokości tutaj to coś pomiędzy wysokością wierzby a tuj. Nie jest łatwo prawda?
Teraz wersja z 3 berberysami, bez trzmieliny na pniu.
niestety słońce teraz wyszło i słabo widać
w rzeczywistości lepiej widać te berberysy, ale najlepiej widoczne będą dopiero jesienią, mam je i muszę zagospodarować, nie będe wymieniać na czerwone cały sezon
ustawiłam je w przestrzenie między tujami
ale widzicie dziurę przy nodze graba?
nie chcę w korzeniach sadzić, ale jakoś tak pusto tam
To prawda, hiacyntowy zapach jest cudny.a i roślinki fajnie wyglądają Co roku jakiś kolorek dokopywałam i już trochę ich jest.W tym roku żadnego już nie kupuję.Wystarczy ich
Coraz ładniej jest wczoraj siałam do gruntu cynie, werbenę, kosmos zwykły i siarkowy, maki i dalie, dziś ciut pokropiło, zobaczymy jakie wyniki będą, koncepcja była fajna no i dalie już do gruntu posadziłam, cisy złote w donicach i na rabacie formowałam, posadziłam ciemiernik z donicy do gruntu, sałatę, seler, kalarepę też posadziłam, teraz czeka mnie pikowanie rzodkiewek
ja nie umiem odpoczywać, ale czasami organizm sam mnie wyłącza
botaniczne są fajne, dokupiłam jakieś jesienią, na razie nie widzę ich
Przyjechały pierwsze zakupy hostowe od Jana z Holandii.
Najbardziej mnie zawsze zdumiewa jak mało różnią się miedzy sobą sadzonki, a jak to się zmienia gdy się zadomowią w gruncie.
Eliny sadzonki przywiozłam z Niemiec, chyba trzy lata temu. Mam cztery posadzone wzdłuż południowej ściany domu. Rosną do ok 2,5-3 metrów. Myślałam że z okna sypialni będę miała widok na bajkowe kwiaty, ale widzę łodygi a kwiaty są wyżej musiałabym piętro dobudować
porównanie wielkości
rutewka Delavaya (ubiegłoroczna sadzonka)
Rutewka orlikolistna (podstawowa odmiana)
Również orlikolistny Elin, widać o ile grubsze ma łodygi, liście pojawiły się ze dwa tygodnie temu i szybko rosną, oczywiście najbardziej imponujący jest gdy zakwitnie