Święta, święta i po świętach a mój mikro-ogródek nabiera nowych kształtów
Poniżej aktualne zdjęcia. Jeszcze nie wszystkie zakupione rośliny są posadzone, bo sił przerobowych mi nie starcza. Zamówione mam jeszcze dwie malutkie sadzonki sosny gęstokwiatowej low glow, jałowca blue star i lawendy wąskolistnej na rabatę pod okno. Będę wdzięczna za uwagi, sugestie uzupełnień. W szczególności chodzi mi o:
1. przestrzeń między choiną kanadyjską a klonem palmowym - dać tam liriope szafirkowe czy może wrzosy na jesieni?
2. długą przestrzeń między klonem palmowym a bukszpanem i cisem przy końcu płotu - myślę o posadzeniu tam jeszcze (bliżej bukszpanu) śliwy wiśniowej Pissardi w formie krzewu oraz jakiś niskich bylinek wypełniających rabatę na dole. Jakich? też wrzosy/liriope szafirkowe?
3. przestrzeń po lewej przy tarasie - rozplenica japońska? inna niska (do 70 cm) trawa ozdobna? (dalej pod oknem będą lawendy wąskolistne - chyba fajnie by się z trawami komponowały, a te trawy dalej z sosną karłową glauca i jałowcem blue carpet (ten jeszcze nie posadzony, bo nie jestem 100% pewna czy powinien tam być)
4. przetrzeń po prawej przy tarasie cel - zasłonięcie bezposrednioego widoku na zakątek z truskawkami, poziomkami i jezynami, które nie są przesadnie ozdobne

(ta mała sosna karłowa glauca jeszcze nie posadzona, może ją przesunąć bardziej na prawo do płotku? sama nie wiem)
Będę bardzo wdzięczna za rady!