Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Kondzio 15:29, 14 maj 2015

Witam właśnie spaceruje po twoim ogrodzie. Jestem pod wielkim wrażeniem, w jakim tempie tworzysz swój ogród i jak się zmienia Gratulacje i oby tak dalej
07_Rene 15:40, 14 maj 2015

Kondzio napisał(a)
Witam właśnie spaceruje po twoim ogrodzie. Jestem pod wielkim wrażeniem, w jakim tempie tworzysz swój ogród i jak się zmienia Gratulacje i oby tak dalej

Miło mi Konradzie. Jak dla mnie tempo jest niezadawalające, bo chciałabym wszystko teraz, już Ale ta rabata przed domem bardzo mnie cieszy i dodaje sił do dalszych prac. Pozdrawiam

Brzózki na tyłach.

sylwia_slomc... 19:27, 14 maj 2015

Co to za różowa piękność na zboczu piwniczki wśród niezapominajek?
Agania 21:01, 14 maj 2015

07_Rene napisał(a)

Ale ta rabata przed domem bardzo mnie cieszy i dodaje sił do dalszych prac. Pozdrawiam

Brzózki na tyłach.

Właśnie ten widok mogę cytować bez końca, Renatko to wielkie szczęście, że możesz zapuścić oczy tak daleko, tylko sadź uważnie, żeby tego widoku nie stracić
Ogród aż po horyzont
Agania 21:04, 14 maj 2015

07_Rene napisał(a)
Jak ogarnę "tyły" to też pokazę. Tymczasem jeszcze rabata przed domem... Dziwię się, bo tulipany to już chyba trzeci tydzień kwitną i dalej wygladają świeżo.

Świetnie wygląda...gratuluję
babka 22:06, 14 maj 2015

Jestem pod wrażeniem! Naprawdę, widać jak dużo pracy włożyłaś w te rabaty, roślinki mają coraz piękniejsza oprawę Uroczo jest
Oglądam zdjęcia kilka razy i nie wiem który zakątek ładnieszy
Daj jakieś foto z perspektywą
Dziękuję za śliczną kokoryczkę

Edytuję: nie zauważyłam fotek brzozowych - wymiatają !!!! Jest pięknie
07_Rene 22:19, 14 maj 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Co to za różowa piękność na zboczu piwniczki wśród niezapominajek?

To najprawdopodobnie BNIEC CZERWONY, LEPNICA CZERWONA (Melandrium rubrum)- tak jak zdiagnozowała Monika lew_ogrodowy.

Przytargałam w ubiegłym roku ze spaceru, bo mi sie spodobało. Mam nadzieję, że się rozsieje.
07_Rene 22:27, 14 maj 2015

Agania napisał(a)

Właśnie ten widok mogę cytować bez końca, Renatko to wielkie szczęście, że możesz zapuścić oczy tak daleko, tylko sadź uważnie, żeby tego widoku nie stracić
Ogród aż po horyzont

Dziekuję Agatko. Bardzo się cieszę, że Ci się podoba.
Byleby tam drogi nie wybudowali, a są takie plaby - Beskidzka Droga Integracyjna.

Jestem pod wrażeniem! Naprawdę, widać jak dużo pracy włożyłaś w te rabaty, roślinki mają coraz piękniejsza oprawę Uroczo jest
Oglądam zdjęcia kilka razy i nie wiem który zakątek ładnieszy
Daj jakieś foto z perspektywą
Dziękuję za śliczną kokoryczkę

Edytuję: nie zauważyłam fotek brzozowych - wymiatają !!!! Jest pięknie

Ola, miło mi bardzo, że Ci się podoba.
Foto z perspektywą bedzie niebawem, jeszcze kilka rzeczy muszę dopracować, a sama wiesz, że ciężko pracować w ogrodzie, robić zdjęcia i jeszcze na forum być
Gabriela 22:50, 14 maj 2015

Rabata się zapełnia roślinami, ogród drzewami i to jest bardzo dobry kierunek. No i widać już ogród.
Zachwyciły mnie niezapominajki - u mnie nie chcą się wysiewać. Może spróbuję zrobić rozsadę? Bo na kupowanie gotowych już chyba za późno. Świetnie wypełniają puste miejsca na rabatach o tej porze, fajnie komponują się z tulipanami.
sylwia_slomc... 23:35, 14 maj 2015

Gabrielo i kwitną już prawie dwa miesiące bez przerwy - przynajmniej u mnie. Ale myślę, ze w dobrych warunkach u innych też.