Jeszcze zdjęcie Heptacodium spotkanego w Anglii, potrafi nieźle się rozpanoszyć
Mojego malucha chcę podkrzesywać od dołu, aby stworzyło u góry ładną koronę. Czy to możliwe?
Agnieszko też nie wychodzą. Jest zimno i pewnie dlatego. W zeszłym roku dokładnie 7 mają na rabatce gdzie są posadzone były takie te w środku.
Zresztą tam są same trawy były w lepszym stanie.
Przylaszczka, hmm moje mają takie tyci listki a tam, muszę poczytać, czy to jakaś inna odmiana
Piers, zawsze mi się podobał, ale trochę się go boję czy zimą dałby radę, ale w sumie tam daje
Witam. Minął rok, a ja dalej z rozterkami. Forumowicze, mam dwie brzozy w moim mini ogródku, na dole próbowałam coś skomponować i wsadzić roślinki, które miałam w donicy. Niestety jak widać nie udało się. Proszę o podpowiedź co można tam fajnego wymyśleć? Jest to strona zachodnia, ale przez garaż miejsce jest zacienione. Dodam, że dalej są tuje i hortensje. Przesyłam kilka innych zdjęć z różnych części ogródka, może podpowiecie co można tam posadzić żeby było spójnie? Początkowo myślałam o takim misz maszu jak na ostatnim zdjęciu, ale nie wiem jak się za to zabrać.
Śmiać mi się chce bo nakupowałam sobie małych konewek do różnych nawozów i deszczówki że teraz nie wiem czy podlałam je deszczówką czy nawozem do pelargonii (klepnięcie w czoło)
Tam mam jeszcze rodgersje i świecznicę, kopytnik, jasnotę i jakieś hosty tak to się przebarwia, tylko muszę dość często podlewać a wiosną kwitną tam ranniki