Coś pięknego...., pachnącego...?? Pomyślę- one nie były takie złe, ale za rok na bank by wyleciały, więc to się stało przy okazji... Fajnie zasłaniały, więc coś wyższego może jednak będzie- może kratka z różami...zobaczymy. To te 2 wysokie na starych fotkach:
Dzisiaj to skończą i zaczynają skręcać system nawadniania trawnika Parę dni to potrwa, bo robią to pierwszy raz. Poza tym starszy syn- student - jest tylko do jutra, sam eM z tym zostanie, więc będzie szło wolno....
Projekt robił pan, który przed zakopaniem systemu sprawdzi czy moi "fachowcy" nie narobili błędów. Jak będzie ok- zakopiemy. Wtedy dopiero trawnik...
Ja cały dzień grzebałam się w roślinkach a gównie w korzeniach
-podzieliłam miskanty ...ufff- co za robota...
- wyciągnęłam wszystko z rabaty do przeróbki i dzieliłam żurawki- brakuje mi małych doniczek
Moi chłopcy wymieniają stare palisady przy trasie, przy okazji eksmisję dostały 3 wielkie jałowce... łyso tam teraz strasznie...Będzie sadzenie czegoś nowego
Carola, a nie masz fotki tej hosty z ubiegłego roku? Poszukaj...na pewno gdzieś się załapała na jakieś zdjęcie.
Przed chwilką dostałam sadzonki pomidorków koktajlowych...
Ja zupełnie warzywna nie jestem...Carola na pomoc!!! Co mam z tym zrobić???
Rozsadzić?...Uszczypnąć wierzchołki?...Podeprzeć jakimiś patyczkami, żeby wiatr, deszcz nie połamał?
Rzeczywiście ogromna różnica. Penwie nie wykopywałaś na lato, ale podejrzewam że im za wiele by nie pomogło. Wydaje mi się że sprzedawcy ścinają kwiaty jeśli cebule mają iść na sprzedaż. Ale rzeczywiście cebule trzeba usunąć skoro to reprezentacyjna rabata. Masz je gdzie wsadzić tak aby sprawdzić czy może po takim cichym roku w kolejnym znów zakwitną.
Ja wszystkim uczestnikom spotkania też serdecznie dziekuje ale najwieksze podziekowania to dla Gospodarzy , bo pozwolenie na pobyt w tym cudnym miejscu i jeszcze zorganizowanie takiego przyjęcia to naprawde sów brak by podziękowac. Buziaki dla nich przede wszystkim.
Mariolko super,że mogłyście razem z Danusią przyjechać do nas. Było naprawdę uroczo, a ogród Kasi po prostu magiczny...
Na więcej fotek zapraszam do mnie
Robert, było naprawdę świetnie...po prostu magiczne miejsce !!! Dzięki za miłe towarzystwo...i wspaniałą cebulową tartę
Na kilka kolejnych fotek zapraszam do mojego wątku
Witam. Dzięki Mariusz za fotki arundo. Zawsze podobało mi się to gigantyczne trawsko. Mam 5 sadzonek dzikiego przywiezione z Włoch. Rośnie tam nad rowami stawami i mokradłami, ale też w terenach podgórskich i suchych. Włosi robią z tego podpórki do grochu i pomidorów. Z tego co widziałem w Bolestraszycach, tego okrycia wiele nie było. Może 5 małych gałązek. Mogę Ci dać sadzonkę.
Bogdzia wspaniała "majówka", dziękuję za wspaniały dzień i za roślinkowe prezenty...było naprawdę SUPER
Na szerszą relację zdjęciową zapraszam do mnie ...