Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 20:57, 10 kwi 2015

Do góry
oraz zajechałam do Auchan, otwarli ogród zewnętrzny i spotkała mnie ciekawa przygoda

zaczęłam oglądać, zadawać pytania i pan pyta mi się czy ja jestem z branży ogrodniczej? ja że to pasja a on mi na to że szukają kogoś z wiedzą o roślinach do sprzedaży na 2-3 miesiące, wielkość etatu do uzgodnienia, zostawił mi swój tel. i jak ktoś chętny to piszcie na priv

zainteresowały mnie powojniki

i zakupiłam sobie 2 szt.

i dumam nad jagodą kamczacką, jak wymyślę dla niej miejsce to kupię, słyszałąm że to bardzo zdrowe owoce

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:57, 10 kwi 2015

Do góry
Tulipany w tym roku jakieś dziwne...niskie i za chwilę będą kwitły.
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:56, 10 kwi 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

U mnie te doniczkowe w gruncie nigdy nie przetrwały. Cieplej u Ciebie, to radzą sobie.

w rajskim były ładniejsze
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:54, 10 kwi 2015

Do góry
Jurajski Ogród 20:54, 10 kwi 2015

Do góry
troszkę mojej wiosny:

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:53, 10 kwi 2015

Do góry
Sliwy jak juz to na pniu, umbraculifery, ale po calej dlugosci

bold text
EwaK1984 napisał(a)
Odnośnie mojego wąskiego pasa Danusia poradziła"W tym pasie powyżej to możesz jedynie posadzić np, śliwy wiśniowe podsadzona choinami kanadyjskimi strzyżonymi do wys. płotu, ewentualnie również hortensje Limelight" i kompletnie nie wiem jak sie do jej rad zastosować.
Wyszło mi coś takiego:

Po lewej hortensje,wierzba hakuro nishiki(już tam rośnie), zielone to choiny kanadyjskie,fioletowe-śliwa wiśniowa.Na końcu różaneczniki.
Nie wiem ile tych sliw i choin-strasznie pusto to wygląda(rysunek tez nie bardzo I pytanie- czy te śliwy to lepiej by na pniu były czy normalne?
Ja chyba do projektowania ogrodów sie nie nadaje
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:52, 10 kwi 2015

Do góry
Ach ten kwiecień - pełen kwiecia

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:51, 10 kwi 2015

Do góry

Wiosennie się zrobiło.
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:50, 10 kwi 2015

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Dopiero dzisiaj obejrzałam Twoje rozwijające się pięknotki.Robią wrażenie!Dzisiaj na pewno "tańczysz" w ogródeczku...pogoda piękna.Pozdrawiam.

Bogusiu do 19.00 byłam ale ślicznie i gorąco było jeszcze teraz jest 14 st.C
Obcinałam róże już nie czekam odkopywałam kopczyki pryskałam na grzyba wieczorem i zasiliłam róże nawozem dla nich zrobiłam dzisiaj 25 krzewów do tego rozsadziłam Kobeę białą i fioletową i podzióbałam między roślinami aha i wywiozłam 2 wózki śmieci, patyków po różach, kilka wsadziłam do ziemi jak Marek tylko maczałam w ukorzeniaczu i tak zleciał dzień jutro dalsza praca wśród róż
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 20:50, 10 kwi 2015

Do góry
zajechałam do Biedronki zobaczyć co mają ciekawego i wypatrzyłam camelię

no i teraz siedzę i dumam czy sobie zakupić
ma ktoś doświadczenie w uprawie tej rośliny?
na zdjęciu ładna
Czasem słońce czasem deszcz 20:49, 10 kwi 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Takie prezenty sobie poczyniłam, tylko nie wiem czy używać czy powiesić na ścianie
Zdjęcia robione bezpośrednio po zakupach drżącą ręką
Piękne, ciekawe jak z trwałością. Ja mam nozyce do topiarów, nowy nabytek i ten, tak samo jak sadzarka bdb jest
Jurajski Ogród 20:48, 10 kwi 2015

Do góry
Dla Marzenki przycięta santolina - z bliska

Kosolkowa Pasja 20:48, 10 kwi 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

Olu.
W ogrodnictwie do żadnych prac nie używamy szpadla. Szpadel służy jedynie do wykopania dołów gdy chcemy posadzić rośliny. Tak przygotowany teren pokrywa się w całości kompostem lub obornikiem i okrywa się wprowadzoną materię organiczną przy pomocy wideł amerykańskich. Odwracając szpadlem wierzchnią warstwę gleby na głębokość sztycha o 180* niszczysz tym samym pożyteczne bakterie tlenowe które odżywiają Twoje rośliny.
Nie obawiaj się także o swój trawnik po wykonanej wertykulacji. Zobacz jak wygląda murawa po prawidłowo wykonanym zabiegu. Mariusz w poszczególnych ujęciach pokazał jak wygląda darń przed i po wykonaniu tej czynności. W maju w tym miejscu będzie piękny trawniczek. https://www.ogrodowisko.pl/watek/790-klopoty-z-trawnikiem?page=85

Waldku - ale czy można gestykulować trawnik posiany w ubiegłym roku i czy wygrabianie ręczne grabiami coś da ? bo ja właśnie zaczęłam, tak urobić się bez senuu tez nei ma co

ps Sorry Olu że na Twoim wątku
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 20:47, 10 kwi 2015

Do góry
zakupiłam w Leclecu piwonie, tanio bardzo, polowałam na ten kremowy z różowymi smugami w środku, ciekawa jestem go w naturze

Mój ogród pod górkę... 20:45, 10 kwi 2015

Do góry
I moje poczochrańce:

I trzmielina, a za nią miejsce na buki.

I jeszcze raz ambrowiec w towarzystwie
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 20:42, 10 kwi 2015

Do góry

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 20:38, 10 kwi 2015

Do góry
zdjęcia a proszę bardzo

zawartość paczki to kłącza i cebule, udało mi się cześć dzisiaj posadzić

hostę kupiłam na próbę - ciekawe czy rzeczywiście będzie taka biała

tu cebula hippeastrum, nawet spora jest

Mały ogród, ale duuużo radości 20:37, 10 kwi 2015

Do góry
Pomocy
Mam taką paskudną studzienkę, gdzie znajdują się liczniki wodomierzowe. I co ja mam z nią zrobić?. Musi być do niej dostęp, bo co miesiąc inkasent nurkuje w tej studzience(tak na marginesie pogratulować wodociągom technologii w 21 wieku!). Pomysły mam takie:
1. Przerobić linię rabaty tak, aby obejmowała to wieko i coś posadzić, tylko co, kompletnie nie mam pomysłu?
2. Pociągnąć linię rabaty do połowy beczki i j.w.
Pomóżcie proszę, bo nie mogę patrzeć. Wcześniej próbowalam postawić tam jakąś donicę, ale jeszcze bardziej rzuca się w oczy to paskudztwo.

Mój ogród pod górkę... 20:36, 10 kwi 2015

Do góry
Trawnikiem w przeciwieństwie do cisów mogę się pochwalić

I moje nowe nasadzenia. Nie patrzeć na niezbyt dokładnie wygrabioną ziemię i resztki żwiru - poprawię się, ale już nie dziś, bo ciemno.

Cisy przytnę, ale dzisiaj nie dałam już rady

Tu Nigry, hortensje, kiścienie i brakuje jeszcze pod kiścieniem czegoś - może jakaś trawka jeśli ktoś ma pomysła, to chętnie skorzystam. Jałowce za Nigrami do wykopania, ale muszą poczekać, bo wyprowadzają się w góry.

Tu tawuły ze skalnicą, którą muszę przesadzić, ale tak pięknie kwitnie, że żal mi ją było dzisiaj ruszyć
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:33, 10 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)

trzcinniki z czosnkiem

w to zdjęcie mogę się gapić bez końca
idealnie współgrają kolory
nie ma nic zbędnego
mistrzostwo

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies