Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:31, 10 kwi 2015

Do góry
W trakcie cięcia

i kuleczka
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:29, 10 kwi 2015

Do góry
Ula...hi, hi, tak jakby
tu mam pełno hakone, ale zanim rusza jest dość pusto, więc właśnie teraz sadzę tu kwitnące żółte żonkile, dosadzę fioletowych hiacyntów, wykupiłąm w okolicznych sklepikach, ale nadal mi brakuje, bo jeszcze w innych miejscach tak zrobię

będą tu po lewej stronie i po prawej, gdzie wystrzyżone rozplenice, późno ruszają

a tu kolejne miejsce, już wczoraj ustawiałam
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:26, 10 kwi 2015

Do góry
Gaz jest doprowadzony prostopadle do ściany i potem po ścianie pionowo do miejsca, gdzie jest taka dziura w styropianie między oknami:

Zdrowy rozsądek nie pozwala sadzić tam żadnych krzewów, tylko trawy i kwiatki. Trzmieliny zatem nie mogę tam być. Poza tym sceptycznie podchodzę do krzewów szczepionych na pniu na tej rabacie, bo spadający z dachu śnieg je łatwo połamie.

Hortensje 3szt obok siebie, czy rozrzucone?

Z traw nie musi być akurat miskant, ale pasuje mi coś takiego ok 1,5m wysokości, żeby zasłonić dolot powietrza do kominka i ta dziurę od gazu (tam będą drzwiczki rewizyjne). Zatem co innego?
Czasem słońce czasem deszcz 16:23, 10 kwi 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Poza tym odbyło się czyszczenie żurawek po zimie, niestety straty są- trzeba będzie albo dokupić albo dzielić te które zostały

Czy tu masz carrexy ice-dance obok kulek Ewo ?
Czy ta rabata jest bardzo nasłoneczniona ? jak je oceniasz ?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:21, 10 kwi 2015

Do góry
Madżenko...popatrzę u mnie chyba większość w sobotę odpali
powoli idzie zaraz tak fajnie będzie, trawki i marcinki jakoś najszybciej, tutaj wywaliłam żurawki, niestety korzenie zjedzone i dam azalie, japońskie i nowość jakaś holenderska, jeszcze 3 dokupię
nad kantami popracuję

i zdumiewa mnie hakone All Gold, przetrwała zimę i już ma takie liście

Wojtas....teraz już wszędzie ciepło, to błyskawicznie ruszą i pewnie będą ładniejsze, moje część tylko liście, u innych czubki uszkodzone, niestety co rok z nimi gorzej, te co świeżo sadzone, są ładne
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:14, 10 kwi 2015

Do góry
Mysza...kotka lekka, to może się uratują, u mnie nowy psiak skubie zębami wszystko, musze gonic i uczyć już teraz

fiołki białe z niebieskim oczkiem już wylazły wszędzie, zaraz moc kwiecia, sieją się okrutnie.

a to śniadek

Gosia...deszcz i teraz ciepełko, wybuch dżungli będzie

Olili....Iza, mam sporo lilii i uwielbiam je, są bezproblemowymi roślinami, nawet tam, gdzie je usuwałam odrastają, mocne są:

a ta podarowana lilia to juz taka, ciekawa jestem jaka ona będzie

Czasem słońce czasem deszcz 16:10, 10 kwi 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Karol99, BASIA8, Malgosik- dziękuję że zajrzeliście, zaraz ja biegnę do Was.
Projekt wygląda z drubsza tak:

I jeszcze zdjęcie miejsca o które pytała Danusia:

Piekne to miejsce, zaraz sobie zpisze do inspiracji własnie o czyms takim mysłąłam u siebie...scieżka + podwyższona rabata z tym że ja bym u siebie chciała nadac jej nieregularna wysokośc z jednje strony tego ostrego kantu wyżej a z drugiej spadek do poziomu trawnika.....
Bede miał mnóstwo pytan o detale wiec zaznaczam sobie twój watek do obserwacji.

A generalnie to najpierw zaczne od przywitania sie
Kolejny piekny ogród z Dolnego Sląska, miło mi ze tu trafiłam
Na spokojnie przebiegnę twój watek bo na pewno bedzie to świetny ogród jak wszystkie projekty danusi, a jak jeszcze dołozysz swoje zmiany i pomysłu i dopieścisz go to będzie cacuszko, co tam bedzie ... juz jest
Pozdrawiam wiosennie
Mój nowy stary ogród 16:03, 10 kwi 2015

Do góry
dorciabe napisał(a)
Zielono jak ja to lubię

Czy na tej drugiej fotce to masz ice dance ? jak one ci sie spisują ? chciałam jakieś cos trwkopodobnego na brzeg rabaty ale na słońce, to najbardziej słoneczne miejsce u mnie i najcieplejsze...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:03, 10 kwi 2015

Do góry
Mirka...to dobra wiadomość, ja je bardzo lubię dzielżan posiej w grunt, szybciej ruszy, jak w domu powoli się wszystko budzi, zaraz tulipany botaniczne dadzą pokaz

a te z fajnymi liśćmi już kwitną
[

iwonaal...Iwonko, no buja ale i tak ciepła brakowało, dziś drugi dzień już cieplutko, choć ranki chłodne

gierczusia...chyba ochrzan trzeba im zrobić
a to w skrzyni
Mój nowy stary ogród 16:01, 10 kwi 2015

Do góry
dorciabe napisał(a)
Kuleczki bukszpanowe posadzonew sumie 6 sztuk Dzięki Ewcia za uratowanie koncepcji

No ładnie wyszło, ładnie.....
Pozdrawiam wiosennie ! Fajnie że narescie ciepełko co ...i ta praca w ogrodzie nareszcie ...ja sie nie mogłam doczekać... jak by mi ktoś tak z 10 -15 lat temu powiedział że sie bede cieszyc z tego powodu to bym sie w czoło popukała wtedy miałam działkowstręt ...bo rodzice mieli taki ogródek pracowniczy....i lubiłam tam tylko .....odpoczywac i zbierac plony, kwiety a prace ogrodowe to jak za karę.....a teraz :-0 jak to sie człowiekowi charkter zmienia
Pozdrawiam !
Makowo na Kociewiu 15:55, 10 kwi 2015

Do góry
makkasia napisał(a)

prosze bardzo

Bosskie są........i te ogrodowe duże i te domowe mniejsze...a do tego wiosenne kwiaty w nich urzekaja ...

Pomocnika pozdrawiam - , moi pomocnicy dotarli na swieta ale nawet nosa do ogrodu nie wystawili bo lało, wiało i co tam jeszcze...

Moje tulipany w donicach w tym roku mi sie nie udały, przez ten remont przegapiłam własciwy moment i gdy stały w grażu bez swiatła to wypusciły takie dzikie, zółte pedy i liscie i to by było ok gdybym je odpowiednio wczesnie wyniosła na taras - tak robiłam w ub roku, zakrywałam włóknina na noc, odkrywałam rano i zazieleniły sie potem wstawiłam do ozdobnych donic i miałam piekne tulipany w donicach zanim te w ogrodzie zakwitły ale w tym roku przez te moje remonty za póxno je wystawiłam i kapota, powyginane, oklapłe, żólto-zielone liscie bez widoków na kwiaty, obciełam w cholere i tyle...

Lece dalej podgladac twoja wiosnę

Pod Laskiem 15:53, 10 kwi 2015

Do góry
Na warzywka łącznie 6 szt
Pod Laskiem 15:51, 10 kwi 2015

Do góry
Pod Laskiem 15:48, 10 kwi 2015

Do góry
Ogród Małej Mi - sezon 2015 15:31, 10 kwi 2015

Do góry
Anka, powstałam z martwych.
Nie marudź na Souvenir de La Malmaison, bo to śliczna, historyczna, pachnąca róża i powtarza kwitnienie.

Czasem słońce czasem deszcz 15:25, 10 kwi 2015

Do góry
Takie prezenty sobie poczyniłam, tylko nie wiem czy używać czy powiesić na ścianie
Zdjęcia robione bezpośrednio po zakupach drżącą ręką
Cis - Taxus 15:02, 10 kwi 2015

Do góry
który z cisów bardziej się nadaje na takie rabatki?

chciałabym posadzić po 3 sztuki w każdej, raczej pokrój kolumnowy
czytałam powyżej, że takie są Fastigiata i WOJTEK

Który z nich jest mniej wrażliwy na mróz i choroby?
Kosolkowa Pasja 14:50, 10 kwi 2015

Do góry
Gratuluję kolejnej, pełnej, czwartej już seteczki
Kosolkowa Pasja 14:43, 10 kwi 2015

Do góry
Olu gratki na 4 setki.
Początki w Kruklandii 14:21, 10 kwi 2015

Do góry
Rzeka krokusowa... kiedyś będzie

Tych jasnych w ogole nie widać A miały być wszystkie takie same...

I czekam... przydałoby się z 10 sztuk

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies