Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

Madzenka 22:53, 12 maj 2015

nawigatorka napisał(a)
I trochę zdjęć z objazdu szkółek - widziałam też dziś zeszłoroczny hit - tojeść purpurową (pamietacie jeszcze?) za całe 8 zł

Bonzaj z cisa (dla zainteresowanych) 8500 - ale miał bardzo ciekawy kształt - taki bardzo pochylony. A doorenbosy ładne bo miały z 4 metry ale po 200 zł.

Moja tojeść w ogóle nie wylazła z gruntu po zimie...
MirellaB 23:13, 12 maj 2015

nawigatorka napisał(a)

Podobno bluszcz długo się przyjmuje ale jak juz się uda to rośnie szybko. Mam nadzieje ze po odchwaszczaniem i nawożeniu przedpłacia się uda.

Telefon dziękuje za pochwale zdjeć

Podobno tak z bluszczem jest, jednak ja mam zupełnie inne doświadczenie. W sierpniu ubiegłego roku z poprzedniego ogrodu - miałam tam piękny żywopłot z bluszcza, poobcinałam gałązki, ukorzeniacz,ziemia,podlewanie i w tym roku w marcu już rozsadzałam, przyjęło mi się ok.70 szt. Teraz pięknie się rozrasta, aż miło I w tym ogrodzie też będę miała piękny żywopłot bluszczowy

Nieźle podzieliłaś żurawki, a kostrzewy to jakoś nie lubię. Miałam ładną kulkę, obcięłam i już kulki nie ma, straciła kształt i jest krzaczek trawy, dzisiaj znowu ją obcięłam
nawigatorka 07:32, 13 maj 2015

Madzenka napisał(a)

Moja tojeść w ogóle nie wylazła z gruntu po zimie...

Uff dobrze ze nie kupiłam.podanym kolor by mi nie konweniował
nawigatorka 07:34, 13 maj 2015

MirellaB napisał(a)

Podobno tak z bluszczem jest, jednak ja mam zupełnie inne doświadczenie. W sierpniu ubiegłego roku z poprzedniego ogrodu - miałam tam piękny żywopłot z bluszcza, poobcinałam gałązki, ukorzeniacz,ziemia,podlewanie i w tym roku w marcu już rozsadzałam, przyjęło mi się ok.70 szt. Teraz pięknie się rozrasta, aż miło I w tym ogrodzie też będę miała piękny żywopłot bluszczowy

Nieźle podzieliłaś żurawki, a kostrzewy to jakoś nie lubię. Miałam ładną kulkę, obcięłam i już kulki nie ma, straciła kształt i jest krzaczek trawy, dzisiaj znowu ją obcięłam

Z bluszczem się nienpoddam żurawki to eksperyment zobaczymy. Moje kostrzewy coś powoli rosną ale jeszcze wyglądają i oby tek zostałomoże Twoja podział by uratował?
lindsay80 08:23, 13 maj 2015

nawigatorka napisał(a)
linsey80 Finkowe szałwie o których Ci pisałam po miesiącu w gruncie - maja jakieś 20 cm średnicy

dzięki, faktycznie, konkretne są!
lindsay80 08:27, 13 maj 2015

nawigatorka napisał(a)
Moje inspiracje do tego http://www.hedge.co.nz/uploads/39Hedge800x600.jpg

http://www.hedge.co.nz/uploads/39Hedge800x600.jpg

inspiracja świetna, na pewno wyjdzie pięknie.
nawigatorka 08:32, 13 maj 2015

lindsay80 napisał(a)

inspiracja świetna, na pewno wyjdzie pięknie.

A tak się zastanawiam-umbry trzymasz caly czas w donicach czy juz posadziłam?
Zielona 22:40, 13 maj 2015

Nawi - żurawki przyjmą się na 200%. Też je tak ciacham a nawet gorzej je traktuję, bo niektóre mają tylko odrobinę brązowej piętki Sadzę prosto na rabatę i podlewam. I tyle

lindsay80 22:43, 13 maj 2015

nawigatorka napisał(a)

A tak się zastanawiam-umbry trzymasz caly czas w donicach czy juz posadziłam?

wczoraj posadziliśmy dwie, dziś pod jedną zrobiłam już skarpetę z bukszpanu.
Kolejne będę sadzić w piątek, bo potrzebny mi mąż do pomocy, sama nie dam rady, a na razie go nie ma.
nawigatorka 23:16, 13 maj 2015

Zielona napisał(a)
Nawi - żurawki przyjmą się na 200%. Też je tak ciacham a nawet gorzej je traktuję, bo niektóre mają tylko odrobinę brązowej piętki Sadzę prosto na rabatę i podlewam. I tyle

Bardzo "zwarte" były i trudno sie je dzieliło dlatego tez jedne miały więcej, drugie mniej korzenia. ale mam nadzieję, że się uda jesli tak podziele jeszcze limonkowe