Aga, to aż niesamowite, toż to jak chwast rośnie
skusiłabym się jeszcze raz, pień zaplatała w warkocz, a czuprynę w kulę, tylko kilka włosów górą zwisających wypuściła może sama z kolejnym tak zrobię, tym razem francuskim
aniołek jednak w domku wisi
posadziłaś rośliny?...z bólem powiem, że ja nie, podlewam tylko i w cieniu są
zaraz wyciągaj z garażu, musisz tez podziwiac swoje dzieło
ja korzystam
a przy koszeniu, stale z nimi latanie
dzięki Alinko
kamasaje kwitną na całego, niebieskie i białe mam
Miejsca starczy, jeszcze jest ławka
mnożą się, ale są boskie, dawaj na trudne miejsca
mam nadzieję, że twoje i swoje elaty nie ususzę
to dalej orliki
różowy, ale jakiś inny
komponuje się z bodziszkami
cisy zarośnięte, będę je oglądać zimą
tu niebieskie i ciemnofioletowe
rozsiały się wszędzie
do towarzystwa w tej kolorystyce dojdzie irys syberyjski i indygowiec
i pełne różowe, pasują do derenia kwiecistego Rubrum Florida
Działka ma 25 metrów na 40 metrów. Tzn. na tej części robimy ogród. Druga działka ma takie same wymiary, tam będzie rosła tylko trawa. Dla ścisłości są to dwie działki połączone razem.
Teraz wymiary poszczególnych rabat. Nie zeskanowałam Rabaty nr 1, bo tam zostanie mój klon palmowy (jak pisałam wcześniej, dobrze mu tam).
Reszta do obsadzenia. Wybaczcie mój brak profesjonalizmu
Kasiu dziękuję jednak podcinanie dużych drzew ma olbrzymi sens, jest migoczące światło, dużo światła i ciut cienia
nie wiedziałam, że takowe mam
orliki
dopóki wszystkie nie rozkwitną, jest zgadywanka
te pełne ciemne kupowałam, ale z siewek
są w innym miejscu
nie tracą cech matecznych
siewka
to z tych
matka
Poranne migawki z ogrodu
Azali przed domem obsypana pomaranczowymi kwiatami
Przed ogrodzeniem szaleja wierzby, a ziemia zostala wyrownana, trawa posiana. Na koncu posadzilismy czerwona leszczyne, ktora wczesniej rosla na koncu dzialki w sadzie. Za leszczyna widac nowy wjazd na dzialki za nami
Edytko dziękuję i zapraszam na oglądanie w sezonie
niestety już nie panuję
kolejne azalie
rozpleniaca Little Bunny, część stąd zabiorę w inne miejsce, dosadzę tu carex elata lub może molinie, bo juz tu kilka jest, tez rewelacyjna trawa, fajniejsza jak ta rozplenica
szafirki jeszcze są
przegląd host wypadł pozytywnie
kupuję najtańszą kawę i sypie w zagrożone miejsca
ta hosta obłędnie pachnie
zapraszam na leżak Kasiuambrowiec kolumnowy, 4 lata, hałda w tle, to kompost, będzie do magnolii i nie tylko
są planowane w kręgu, 6 sztuk w tamtym miejscu, w innym kolejne
magnolia tripetala 4 lata, może zechce zakwitnąć
ostróżki gigant, część do przesadzenia, miskant ML z kolei zakrywa jezówki, też do przeniesienia
potwór hosta już ogromna
msze od dołu liście wycinać, bo wszystko zakrywa
i tutaj pytanie - czym zielonym zasłonić murek na prawo od klonu? Myślałam o 3 tujach szmaragd, żeby je ciąć w żywopłot - czy one to dobtrze znoszą? Z założenia ma być to coś zimozielonego. To, co tam rośnie zostanie wyeksmitowane.
a chcesz zasłaniać? murek mnie się podoba. Pociągnęłabym dalej tawuły, aż do skrzynki elektr. I coś wysokiego na środku, albo nie- ten krzaczorek bym przesadziłam centralnie względem murka. A cyprysik won.
Jak chcesz zasłaniać, to raczej coś pnącego na drewutni bym widziała, np w miejscu cyprysika wsadzić i rozpiąć na lewo, jak będzie rosło.
Gosiu, jak byliście u mnie, to ogród spał, tylko zielone byłoteraz to sama się mu dziwię, tyle bylin mam, a tak nie było widać, buziaki
pod murem, w kole bluszczowym, wśród trawek, tutaj, za domkiem, wszędzie juz azalie i rodki
jakoś w tym roku szybko
i orliki zaraz, będzie jeden wielki bukiet
tulipany po zaschnięciu będą eksmitowane, tak samo żonkile
To niebawem się okaże, ale wielkie to, czyzby pustynnik, jak u ciebie?
wiem, że lubisz miejsce pod tamaryszkiem, niby nic aż tak tam nie zmieniam, a jednak to miejsce co rok inaczej wyglądadzięki za pochwały
na śniegowca czekam i na was, zdzwonimy siębuziaki
zobacz jaki piękny twój irys brzoskwiniolistny, zaraz zakwitnie, będę wąchać, ma pachnieć, tak?
szczepka złotego bzu koralowego padła, ale czarny idzie świetnie, dokupiłam ten złoty, jest malutki
jak nie kochac carex elata Aurea, Justynko kupic ci, do krainy cienia?