Cieszę się Agnieszko, choć ja taki smerf maruda jestem nadal sasanki nie przesadzone, ostróżki, trawy nie posadzone i cała resztakartek z zapiskami tylko przybywa, co mam zrobić, ale bolą mnie dłonie i uziemiona jestem
rano przed pracą sprint i jest, pierwszy mak, wygląda jak z papieru, aż ma sesjęgłogownik Red Robin robi za tło
Bardzo dziękuję niesamowicie w nim pachnie, nie wiem co, chyba mix wszystkiego
kolejne azalie japońskie kwitną, zaraz lilie; w tym miejscu dosadzę carex elata Aurea, czekają, a nie ma kiedy, może jeszcze jeśli się uda w tych korzeniach wykopać dziury, wcisnę ze 4 azalie; miejsce zyskałam obcinając irgę
midownik Blue Royal prawi zaraz zakwitnie, na niebiesko, biało i różowo
naparstnice już prawie, w innych miejscach też
kolory niespodzianki trzmielina oskrzydlona ma mini kwiaty, nic ciekawego
Ha, ha...oby nie ja czasami leżę, albo siedzę, jak robię przerywniki w pracy; dziś kolejne niespodzianki, teraz każdy poranek, to niespodzianka, buziaki Jolu
w lesie zaczynają rh i azalie, hortensje w pąkach, hosty ruszyły
tu białą azalia chyba zakwitnie
a ziemia na tej rabacie zasłana nasionami werbeny, będzie plewienia!!
tu kolejna biała i za nią szkarłatka amerykańska, tez na biało kwitnie
A czemu go nie lubisz? piękny i pachnie i cięciem można wyczarować z niego, co się chce, nawet kulki na pniu
czy ja wiem, jak to z tym optymizmem, chyba ciągle w przód patrzę, nie do tyłu, a ogród pomaga, fakt
tu pomiędzy klony i trzmieliny, w plecach rh posadzę albo 4 bordowe klony japońskie, albo 4 magnolie, dumam, bo jeśli magnolie, chcę je uformować na pniu, a to oznacza, że na jakiś czas z kwieciem trzeba się pożegnać, muszę to przemyśleć
Susan dobrze znosi cięcie, więc tam ewentualnie ona
to to miejsce, kwitną azalie japońskie, rh Blue Peter i Percy Wiesman
obejrzałam kolny, siedzi mszyca, oprysk trzeba zrobić
trzmiel;iny na pniu błagają o cięcie
To niebawem się okaże, ale wielkie to, czyzby pustynnik, jak u ciebie?
wiem, że lubisz miejsce pod tamaryszkiem, niby nic aż tak tam nie zmieniam, a jednak to miejsce co rok inaczej wyglądadzięki za pochwały
na śniegowca czekam i na was, zdzwonimy siębuziaki
zobacz jaki piękny twój irys brzoskwiniolistny, zaraz zakwitnie, będę wąchać, ma pachnieć, tak?
szczepka złotego bzu koralowego padła, ale czarny idzie świetnie, dokupiłam ten złoty, jest malutki
jak nie kochac carex elata Aurea, Justynko kupic ci, do krainy cienia?