Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:20, 12 maj 2015

Do góry
Wczoraj urobiłam się oczywiście po pachy hahahahaha.
Skończyłam wreszcie oprysk.....teraz nawożenie trawniki i wszystkich roslin i opryski na owady, już widzę tu i ówdzie jakieś dziwne osobniki.
I o zgrozo na obchodzie z dziewczynami zauważyłyśmy zeżarte liście moich nowych leśnych bylinek i żarłoka bez skorupy jedzącego obiad

zaczęłam daliową
na razie porozkładałam dalie, część wsadziłam, dziś skończe, bo wczoraj chciałam wykorzystać bezwietrzny wieczór na oprysk

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 07:16, 12 maj 2015

Do góry
Taki widoczek mam z tarasu , jakie one piekne teraz , a potem daja w kość zasypujac mi cały ogród liśćmi

widoczek z azaliami

moja skarpa z buksikami

najulubieńsza azalia
Ogródek Iwony 07:05, 12 maj 2015

Do góry

Bałaś się ciąć berberys ,ja w zeszłym roku wstrętny krzaczor berberysu przyciełam niziutko i dzisiaj wygląda tak .Zdjęcia potem usunę.
Ogród pod trzema dębami 06:59, 12 maj 2015

Do góry
tusiawka napisał(a)
W oczku ślicznie się wszystko odbija.

Ślicznie u ciebie. To zdięcie mnie urzekło.
Choroby i szkodniki iglaków 06:54, 12 maj 2015

Do góry
Na kilku szmaragdach mam gdzieniegzie suche koncowki po zimie. Przemarzniecie czy choroba?Robic cos z tym?

Nie ma tego duzo ale jezeli to choroba to wolalabym dzialac zawczasu.

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 06:27, 12 maj 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
Pierwsze peonie drzewiaste.............jak zakwitną obie to bedzie szał, póki co jedna dopiero pokazuje kwiaty

Małgosiu od ilu lat masz te piwonie drzewiaste? Moja czwarty rok protestuje i nie kwitnie... A kupiona w ubiegłym roku wiosna nie ma nawet jednego pąka....
Funkie - Hosta 06:05, 12 maj 2015

Do góry
Tutaj niewiele widac- plamki i pomarczony lisc na niebieskiej, gladkiej do tej pory funkci i zagiete koncowki nowych przyrostow

Dziury i poszarpania- slimakow u mnie raczej brak. No chyba ze dzieci nadepnely na wychodzace z ziemni pedy.

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 06:01, 12 maj 2015

Do góry
Moja ulubienica Schloss Wackerbarth

Jakie macie biale ogrodowki, ktore w ogrodzie niezawodnie kwitna?
Asi ogródek pod świerkami 05:46, 12 maj 2015

Do góry
Asiuniaa napisał(a)

Już się robi Kora będzie rozgarnięta . Wklejam zdjęcia dzisiejsze. Zaczynają kwitnąć - 1 Roseum i Blutopia.

Najgorzej wyglądają Calsap chyba nie zakwitną, pąki robią się brązowe. Mszycy dziś rano nie było . Nie wiem co z nimi się może dziać.

Te duże to Roseum są lekko żółte kupiłam je w kiepskim stanie ale kupując nie wiedziałam tego. U mnie poprawiły się ale wciąż nie nabrały koloru i liście są wywinięte w dół - chyba miały zimą bardzo sucho. Dostały dolistnie miksturę Bogdzi. Z kolei Calsap jest ciemno zielony i liście proste ale pąki brązowieją i schną

Moze byc tak że krzak jest za mały i jeszcze stracił energię na ukorzenienie się i nie da rady wyżywic tylu kwiatów. Poczekaj jeszcze yroszke jesli nadal będą schnąc to oberwij pąki i niech rośnie , zakwitnie w przyszłym roku . Ja na Pahjolas czekałam 3 lata zeby zakwitły bo kupione były po bardzo cięzkiej zimie.
Szmaragdowy Zakątek 05:00, 12 maj 2015

Do góry
Nikita napisał(a)

wczoraj byłam tak zajęta garażem, że dopiero jak przyjechała Margarete to zauważyłam, że zakwitł....

Bluretia.
Ogród przydomowy - Hosty 02:54, 12 maj 2015

Do góry
Wojtku może chcesz ode mnie jakieś sadzonki host na nowa rabatkę? Mogę ci przesłać na priv spis mojej kolekcji...może coś sobie wybierzesz?

No i gratuluje z okazji 100...w prezencie jedna z najpiękniejszych moich host

Dwa ogrody 00:39, 12 maj 2015

Do góry
Aga, tiarelki dadzą radę, wiem to na pewno, tyle razy już je przesadzałam, dzieliłam oczywiście też, bo pochodzą od jednej porządnej kępki

mam jeszcze żuraweczkę, malutka, śliczniutka i dzieli się pięknie, ale wolniej przyrasta, również bezproblemowa, jutro zrobię jej fotkę, jak skończę układać kostkę w tym miejscu

dla Ciebie ciekawostka, rośnie już kilkanaście lat w tym zacisznym miejscu, z lewej lipa, z prawej świerki i daje radę, wyhodowany z nasion, poznajesz?

to te dwa chude patyki, sorry za jakość

drugi bodziszek, pierwszy był himalajski, ale zgubił kwiatek

Niezapominajkowy tydzień przede mną, wklejałam fotki i w międzyczasie swoje robótki uskuteczniałam
Dobranoc.
Keukenhof Holandia 00:36, 12 maj 2015

Do góry
Ja -zwiedzałam Kaukenhof 8-go maja 2015r.
Warto było. Relacja w moim wątku.

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 00:33, 12 maj 2015

Do góry
kasiek napisał(a)

No kaczeńce są super, swieca na odległość
Azalie juz mi pękaja - łososiowa i mała japońska.

Kasiu jak głębokie jest to oczko? Masz tam pompę?
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 00:19, 12 maj 2015

Do góry
Może tak poprowadzić plamy z traw i bylin?

Rozpoznawanie chorób i szkodników 00:17, 12 maj 2015

Do góry
Mam śliwę wiśniową Pissardi. Zauważyłam dziurki na liściach. O co tu chodzi?
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 00:17, 12 maj 2015

Do góry
geometrycznie?

Krawędzie to dwie litery L ze strzyżonego bukszpanu.
Lewy górny róg to kwadrat z laweny i w nim pienna róża? drzewko na pniu?
Prawa część to trzy równe: cisy na pniu? bukszpany? trzmieliny?
Porozrzucane kosodrzewiny pumilio, a pomiędzy nimi brązowe carexy. W wolnym miejscu jasne carexy. Pomiędzy trawami jakieś cebule na wiosnę, byliny na lato?

Zamiast lawendy może być ice-dance i wtedy w nim klon palmowy?

Dwa ogrody 00:12, 12 maj 2015

Do góry
Kindziu, dlaczego dalie mają nie powschodzić? Luzik, dadzą radę, swoje jutro będę siać nie przerywam

Pszczelarnio, do Kórnika pleciałabym jak na skrzydłach, ale do lipca nigdzie nie mogę się ruszyć, poza wyjazdem służbowym
Tiarelki szkoda, z nornicami walczyłam zimą.

Fragment bukowej ściany to w nowym dopiero rośnie, gdybyśmy mieli działkę wcześniej to posadzilibyśmy na niej te buki, zamiast po drugiej stronie drogi

Miro, o kamasji wyżej wierzę Tess na słowo, że się będzie rozmnażać, ktoś jeszcze na O sadził jej duże ilości jesienią, nie pamiętam, a chętnie zobaczyłabym,
masz piękną kalinę na pniu, moja malutka, ale dziś pachniała cudnie

Mała Eleczka 00:09, 12 maj 2015

Do góry
bleebla napisał(a)

Pomidorki już mam takie

Tusiawka pewnie już ma czerwone

Ale trafiłam! Ja mam podobne.

Przypomnij jaką masz odminę. Koralik u mnie już ponad metr wysoki i chyba też czas mu do gruntu.
W kamiennym kręgu od początku 23:53, 11 maj 2015

Do góry
GorAna napisał(a)
Reszta wczorejszych widoczków

Jak pięknie!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies