Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kitek81 23:42, 11 maj 2015

Kochana, miłe spotkanie widzę za Wami
Twój ogród jak na niego patrze na fotkach, to jakby nie miał granic! Jest ogromny nie ma się poczucia ścisku, czy przepychu.
I te kolory, zapachy pewnie też temu piękne towarzyszą
Richie 00:19, 12 maj 2015

Kasiu widać, że dopieściłaś ogród w każdym miejscu i zasługuje na pokazywanie i spotkania Ogrodowiczan
AGDULA 00:33, 12 maj 2015

kasiek napisał(a)

No kaczeńce są super, swieca na odległość
Azalie juz mi pękaja - łososiowa i mała japońska.

Kasiu jak głębokie jest to oczko? Masz tam pompę?
kasiek 08:25, 12 maj 2015

Milka napisał(a)
Pogapiłam się na śliczne widoczki, szczególnie połączenie host i niezapoimnajek mnie urzekło spotkanie w takim towarzystwie musi byc udane i słodkie dzieciaczki
Jak nazywa się nowa hortensja, fajny kolor liści? moje 3 krzewiaste też nie kwitną, ale 2 tak i to co rok

Pola niezapominajkowe tez uwielbiam i co roku będę je powiększać

Spotkanie było super, co ciekawe z Kasia mamy nie tylko tak samo na imię ale i na nazwisko , nawet telefony mamy takie same i nasi mężowe też Najlepiej że mąż zażartował że Daria mogła by nazwisko zachować przy takim połączeniu , a wieczorem mała w płacz ze ona nie chce sie jeszcze zenić
Horta jest bombowa, pierwszy raz taka widziałam i nazywa się hortensja piłkowana Golden Sunlight Świeci niesamowicie na nowo powstałej rabacie . Na srodku jest kalina, po lewej horta a po prawej też dający po oczach złotlin

kasiek 08:32, 12 maj 2015

waldek727 napisał(a)

Hmmm?
Ładnie... pada.

No tak mielismy istny kogiel mogiel pogodowy, najpierw ubieraliśmy kurtki a potem na spacerku było rozbieranie
Ciesze się że zdążyłam z płotem bo dzieki temu nie wściekałam się gdy oglądałam fotki oczka z tej perspektywy

kasiek 08:39, 12 maj 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
U mnie też już większość przekwitła No ale cóż będą rh

Rh nie mam az tyle bo w sumie 3 szt i to młode ale mam kilka azali które juz szaleją. Poza tym na głowę bije glicynia.
Piekne są tez przyrosty pierisów....

Za chwilę zaswieci żylistek - doskonały do ciemnych miejsc!
Zakwita też kokorycz...

Poza tym jest jeszcze kolorowo
kasiek 08:43, 12 maj 2015

Nowe zdobycze od Katki - pomarańczowa żurawka i 3 hortki (nie widac bo małe, posadzone po obu stronach leśnej scieżki

I brunera poszadzona - obok zjeżdzalnni - czyli niebieski do niebieskiego

I jeszcze dzwonki bambusowe - ech ale sie obłowiłam a chciałam tylko ciasto

Dzięki Kasiula
kasiek 08:54, 12 maj 2015

tusiawka napisał(a)
Uwielbiam Twój wątek, bo zawsze jest tyle zdjęć, że można nacieszyć się widokami. Zieleń niesamowita, taka soczysta.

Maj jest super, kolory nasycone są niesamowicie Do tego te orhi zapachów sa po prostu powalające ! Nic tylko siedzieć z nosem przy ziemi
kasiek 09:04, 12 maj 2015

AGDULA napisał(a)

To jest niesamowite. Świetny pomysł z tak doskonałą historią fotograficzną!
Jestem fanką Twojego ogrodu i Twoich wpisów.
Piszesz, że udało się Tobie stworzyć miejsce, w którym jest wiele ptaków, mam pytanie, czy ogród masz w mieście czy gdfzies na obrzeżach miasta?

Takich porównań mam wiele - zwłaszcza w wątku metamorfozy. Lubie dokumentację fotograficzną wszystkiego co przemijające, jestem sentymentalna mimo mocnego charakteru
Miszkam na obrzezach miasta tzn w ostatniej dzielnicy Krakowa, co prawda za mną zaczynaja powstawać osiedla ale dalej mam zielono.
Za to mam baaardzo gęstę zabudowę bo tu ludzie maja po 5-7 arów działkę, tak więc przy mojej niemal 10 arowej ma po dwa domy z dwóch stron, a od frontu boisko sportowe. Żeby sciągnąć zwierzaki musiałam mocno się zalesić i koniecznie zrobic oczko z płycizną do kapania i picia.

kasiek 09:30, 12 maj 2015

kitek81 napisał(a)
Kochana, miłe spotkanie widzę za Wami
Twój ogród jak na niego patrze na fotkach, to jakby nie miał granic! Jest ogromny nie ma się poczucia ścisku, czy przepychu.
I te kolory, zapachy pewnie też temu piękne towarzyszą

Dzieki Kasiu
Oj ma granice i to za bliskie by się rozpedzic ale wystarczające by nalezycie o niego zadbać, a teraz kiedy zaczynaja mi sie problemy ze stawami i odzywają urazy powypadkowe - szczególnie doceniam jego niewielkie rozmiary
Ciesze się ze jagodnik zaczyna kwitnać i owocować bo mam mało słońca na działce i owoce nie zawsze się zawiązują ...
Ale są i winogrona

I borówki amerykańskie

I poziomki z truskawkami