Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Asi ogródek pod świerkami

Asi ogródek pod świerkami

Asiuniaa 13:54, 11 maj 2015

ana_art napisał(a)
a ja bym ciapnełą te bukszpany więcej, co z tego ze będa miały nowe przyrosty jak i tak trzeba będzie je chlastnąć żeby bukszpany uformować Mój M kupił 3 lata temu takie bezkształtne coś, jak je ciachnęłam pierwszy raz w stożek to myślałam że mnie kopnie w zad poszukam gdzieś wieczorkiem tych moich jaj które teraz sa fajnymi stożkami .
Jeśli chcecie tgo bonsaja to ja bym przesadziła trzmieline by nie robić chaosu.

Będę wdzięczna jak mi pokażesz te zdjęcia Ana . Mój jest tak rzadki , że bałam się go ciąć więcej . Stożki bym chciała bardzo z nich, ale nie miałam pojęcia, że można. A druga sprawa, że nie wiem czy bym umiała ten kształt nadać. Ale same się nie uformują . Jak mi podpowiesz co i jak to je wystrzygę .

Z bonsajem narazie nierozstrzygnięte jeśli będzie w tej szkółce jeszcze to może w przyszłym tygodniu go kupimy i wtedy sugerujesz żeby trzmielinę z tej naprzeciwległej rabatki zabrać? I nic wyższego tam już nie dawać?
Bogdzia 05:46, 12 maj 2015

Asiuniaa napisał(a)

Już się robi Kora będzie rozgarnięta . Wklejam zdjęcia dzisiejsze. Zaczynają kwitnąć - 1 Roseum i Blutopia.

Najgorzej wyglądają Calsap chyba nie zakwitną, pąki robią się brązowe. Mszycy dziś rano nie było . Nie wiem co z nimi się może dziać.

Te duże to Roseum są lekko żółte kupiłam je w kiepskim stanie ale kupując nie wiedziałam tego. U mnie poprawiły się ale wciąż nie nabrały koloru i liście są wywinięte w dół - chyba miały zimą bardzo sucho. Dostały dolistnie miksturę Bogdzi. Z kolei Calsap jest ciemno zielony i liście proste ale pąki brązowieją i schną

Moze byc tak że krzak jest za mały i jeszcze stracił energię na ukorzenienie się i nie da rady wyżywic tylu kwiatów. Poczekaj jeszcze yroszke jesli nadal będą schnąc to oberwij pąki i niech rośnie , zakwitnie w przyszłym roku . Ja na Pahjolas czekałam 3 lata zeby zakwitły bo kupione były po bardzo cięzkiej zimie.
Asiuniaa 15:58, 12 maj 2015

Bogdzia napisał(a)

Moze byc tak że krzak jest za mały i jeszcze stracił energię na ukorzenienie się i nie da rady wyżywic tylu kwiatów. Poczekaj jeszcze yroszke jesli nadal będą schnąc to oberwij pąki i niech rośnie , zakwitnie w przyszłym roku . Ja na Pahjolas czekałam 3 lata zeby zakwitły bo kupione były po bardzo cięzkiej zimie.

Bogdziu dziękuję, że zajrzałaś. Uczynię jak radzisz po prostu będę czekać jeśli zakwitną to super a jak nie to dam im czas , niech się ukorzenią , nabiorą siły i rosną
BaRa 06:50, 13 maj 2015

Asiuniaa napisał(a)

Ana to prześlij mi na priv namiary na te trawki. Z Twoich ust taka pochwała no , no , ale mi skrzydła urosły ... Z tej pod domem, co mi radziłaś jak ją zaprojektować zadowolona jestem bardzo. Rozchodniki przez tydzień dużo urosły. A o tej pod świerkami co myślisz? Mam wrażenie, że jakiegoś smaczku jej brakuje, takiego dopieszczenia szczegółów. Wrzucę jej plan rysowany bo na tej długości rabaty ciężko dobrze ująć nasadzenia na zdjęciach.

Ja też poproszę namiary na "trawkową, ogrodowiskową Koleżankę"
Chętnie coś domówię, bo dziurki po zimie się zrobiły
ana_art 17:11, 13 maj 2015

proszę bardzo to Marta -Finka można znaleźć ją na fb wystarczy do niej napisać
https://www.facebook.com/zielony.punkt?pnref=story
Iwk4 18:32, 13 maj 2015

Asiu, wstawiłam u mnie fotki rozchodników
szemusia 22:27, 13 maj 2015

Widzę, że Bogdzia już służy pomocą, więc na pewno rh odżyją
KamilaZS 23:05, 13 maj 2015

Przejrzałam wątek od początku ! Oj dużo pracy włożyłaś w ten ogród, bardzo mi się podoba. Mam nadzieję, że będę miała wystarczająco dużo siły , aby doprowadzić swój ogród do takiego stanu jak Twój,
Kuba 08:06, 14 maj 2015

Zaglądam i podziwiam
miłego dnia
Asiuniaa 14:24, 14 maj 2015

ana_art napisał(a)
proszę bardzo to Marta -Finka można znaleźć ją na fb wystarczy do niej napisać
https://www.facebook.com/zielony.punkt?pnref=story

Dzięki Ana