Anabell, tiarelkę białą mam również, o marmurkowych liściach, powinnam ją też rozmnożyć, ale czasu brak i fotki też dziś brak

Szafirków nie przesadzam co roku, te przed hiacyntami uporządkowałam po prostu z innego miejsca. Teraz już przekwitły i uciachałam badylki razem z liśćmi, ile się udało chwycić w rękę

w ubiegłym roku również obcinałam im liście
zestawy bylinowe

przesadzam do skutku, aż mi pasuje, bez względu na terminy i porę roku
Karola, zostaw buka, może jeszcze odbije, jeden z moich dopiero wypuszcza listki, a inne już dawno to zrobiły, może po prostu trudniej się aklimatyzuje, żeby nie było tak różowo, to pada mi sosna czarna, podejrzewam, że ma za mokro

Rutewki rosną powoli, zostawić Ci doniczkę z moich?
Gabrysiu, dziękuję

chyba wszystkie moje rabatki powoli stają się bylinowe, zaczynam szukać miejsca, kiedy chcę coś posadzić. Wstawiałam fotkę przechowalnika, ale jej nie widzę, jeszcze dużo roślin czeka na posadzenie docelowe

hosty w śladowych ilościach w nowym, muszą podrosnąć drzewa
lilaki zaczynają, trzecia fotka to kolor bardziej buraczkowy, a ostatnia to biały pojedynczy, silnie pachnie, wyrósł wysoko ponad żywopłot, przycinany od dołu, palibin jeszcze w pąkach, jeden różowy ani myśli zakwitnąć
Rench, nasienniki host zostawiłam na zimę, a że łagodna była, to pewnie dlatego pojawiły sie siewki, chociaż jak zbierałam nasiona do posiania w domu, to potrząsnęłam tu i tam

o lawendzie odpowiedziałam u Ciebie, a na Twoje pytanie fotka