Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Igiełkowy ogródeczek 17:49, 30 kwi 2015

Do góry
Dzisiaj z rana słonecznie, ale jak się zabrałam do robienia zdijęć to już jakoś buro się zrobiło, chwilami jednak wychodziło słonko.
Oto zdjęcia- Mirella- chciejstwa też będą- choć jak na razie nie robia wrażenia

Tęczowo- ale to jeszcze nie dzisiejsze:

Ostatnie momenty z szachownicą- kwitła bardzo długo i przed moimi tulipanami, nie wiem tylko czy trzeba wykopywać cebule- doradźcie:

I nareszcie tulipany- przyznam że miałam już moment zwątpienia czy sadzić je co roku, trochę z nimi zachodu, bo trzeba wykopywać i sadzić jesienią od nowa- ale po dzisiejszym spacerze ogrodowym te wątpliwości szybo zniknęły:

Nadzieja na piękny ogród 17:46, 30 kwi 2015

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Agata ,wstawiam Ci moje thuje sadzone w październiku 2009 i teraz .

O mamuniu jak urosly
Przycinalas je od gory?
Nasz przydomowy ogródek 17:46, 30 kwi 2015

Do góry

wow...zostaję tu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:39, 30 kwi 2015

Do góry
Dzięki Ewa moja ma wielkie kwiaty, faza limonkowa, jak się nie popsuje pogoda, powinny bieleć
no w tym roku u mnie jakoś ekspresem leci
hosty takie stadium
Co się stało kwiatom ... 17:37, 30 kwi 2015

Do góry
Ewa, to Pusch i moje zaginione Epimedium czyli sentymentalna roślinka
Korona cesarska jeszcze raz bo ładnie się zaprezentowała

Mój 4 arowy azyl... 17:36, 30 kwi 2015

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Basiu może zrobimy wymiane tych pierwiskow omszonych,ja mam różowy,a ty ciemny ,o ile chcesz może nasiona?

Bogusiu, bardzo chętnie się wymienię. Tylko kiedy? Bo teraz zaczynają kwitnąć i szkoda by było je ruszać.
Może w przyszłym tygodniu coś wybiorę.
Nasz przydomowy ogródek 17:32, 30 kwi 2015

Do góry

piękne one...też sobie zakupię,bo urokliwe bardzo
Co się stało kwiatom ... 17:24, 30 kwi 2015

Do góry
I widoczek dzisiejszy
Tulipany z Biedronki, Creme Upstar, niepodobne do tych z obrazka,
takie grzeczne...ale pasują do tego miejsca.

A w skrzyni zioła , Tymianki, czosnek, oregano, mięta, lubczyk,poziomka, koperek posiałam.

Co się stało kwiatom ... 17:13, 30 kwi 2015

Do góry
Ewa,poziomki będą na rabacie winogronowej tak żeby ziemia nie była goła, bo wtedy chwasty się panoszą, może będzie im tam dobrze
Tulipany jeszcze się rozkręcą...moje Angeliqi mnie zdenerwowały w zeszłym sezonie zakwitł jeden marny i w tym też, o co im chodzi?jakieś takie są bez chęci do życia.

A to takie małe ślicznoty na które czekałam i się doczekałam

Zielonym do góry... :) 17:12, 30 kwi 2015

Do góry
A teraz dalsza część ogrodu (projektowana niestety). Część nasadzeń mam już wykonanych, ale to kropla w morzu
cześć pierwsza

kolejna cześć

Plany na ten rok: taras (tutaj poważna sprawa bo chcę zrobić gabion jako przedłużenie domu, taras mieszany - granitowo drewniany i murowane donice (jedna lawendowa, druga goździkowa). Chcę podrobić część rabat (jak wygram w Totka to zrobię wsio, albo inni mi zrobią - tylko w to nie wierzę bo nie gram).
Wierze w to ze dam radę, łatwo nie będzie. Ale licze na wsparcie tutaj na forum, no bo w "kupie raźniej".

Pozdrawiam
Aśka
Do raju daleko - u Ewy 17:05, 30 kwi 2015

Do góry
Na żółto

Zielonym do góry... :) 17:05, 30 kwi 2015

Do góry
Tuaj projekt
-część frontowa brzoz z lewej strony mamy już wsadzone, umbry, jałowce, buk purpurea pedula i wiąz holenderski również

-lewa cześć projektu

- Moje śliwki umbry i zalążek prawej strony

Do raju daleko - u Ewy 16:53, 30 kwi 2015

Do góry
Moje warzywa w donicy
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 16:53, 30 kwi 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Kasia, to jest to samo, co ja mam!!! będzie cudo!!!
Też kupiłąm wczoraj mini pelaśki, zapomniałąm o nich, mam nadzieję, że żyją, bo Misia wszystko niszczy

Gdzie je planujecie posadzić? i oszczędzaj się, jutro też jest dzień kochana

Kochana dzis to ja tylko sufit ogladam, bo leżę plackiem.

Irenko- ja juz w tamtym roku kupiłam te małe za namową Grzesia. Obsadzam nimi taras w skrzynkach, bo są niezawodne, a donice "ruchome" obsadzam mixem surfini i million bells i dodaje jeszcze jakieś lisciaste w kolorach szarym i bardzo ciemnym.

Te ruchome nieraz uda mi sie wsunąć pod dach jak jet duża ulewa. A pelasie radzą sobie ze wszystkim. I gdyby tak było, że surfinie padna, to one do jesieni daja czadu.

To zdjęcie z czerwca

Potem było już tylko ładniej.
Mam je jeszcze na altance. Trawa przy niej mocno zorana, bo robiliśmy jej kostkę i jeszcze nie odrosła. Dzis jest tam busz.

Zielonym do góry... :) 16:49, 30 kwi 2015

Do góry
Teraz pokażę Wam stan obecny

-moja ukochana magnolia Stella i żywopłot z cisów (dzięki Danusi odratowany)

-na przeciwko cisów jest posadzony żywopłot grabowy i wszelkie przypadkowe drzewka, które dostawaliśmy od rodziny i znajomych

-teraz prezentuje mój obecny taras który kiedys bedzie wyglądał pięknie (przymykamy oczęta na składowisko i bajzelek)

-a na koniec moja kochana ogrodniczka w trakcie wsadzania kwiatków (w inne doniczki ale chęci się liczą
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:29, 30 kwi 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ależ kwiecia nam zaserwowałaś i nie tylko. Różności, osobliwości, piekne wszystko. Ale i tak rh lubię u Ciebie najbardziej!

Juz kończę zamęczam, ale wiesz ile ja rewolucji robiłam, nawet nazwy każda z nich ma w końcu jakiś efekt jest, o ile nie patrzę na gruzowisko wkoło domu, tam sajgon! Ewa, jak by ktoś mi kiedyś powiedział, że u mnie będzie rosnąć rh, roześmiałam bym się, bo mordowałam wszystkie, w końcu z radami Bogdzi mam i żyją i chyba razem w tej chwili 130 sztuk, nieżle, jak na 3 lata
Czy sadzisz pod drzewami te pierwiosnki, w połączeniu z hostami? walczyłam wśród korzeni, dają radę

oś widokowa z tronu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:19, 30 kwi 2015

Do góry
Pieguski to przebój sezonu

chyba tak jeszcze takich nie widziałam przywiozła je Agnieszka,,Bleebla" w mixie z Holandii

Aaaaa jaki carex aurea elata piekny!!! I żurawki jak odbiły. Nadrobiłam wszytskie zaległści

Ojej, taka zalatana Madżenko, że tez miałaś siłęzwolnij, ja tez tak na obrotach latałam, to nie jest dobre...weekend chyba nie będzie taki zły z pogodą
w kwiatonie w maju już elata w sprzedaży w doskonałej cenie, same zdrowe okazyte ciemno bordowe żurawki i Southem Comfort, to wg mnie najmocniejsze okazy
to jeszcze carex elata i zaczyna kwitnąć kostrzewa sina

w tym kole tez mam i w końcu po spaleniu, kulki odżyły, już tak tragicznie nie wyglądają, nic nie robiłam, na razie na czekanie się nastawiłam

a te kule coraz trudniej mi ciąć, ręka nie tak sprawna

Trudny teren - dużo pracy! 16:18, 30 kwi 2015

Do góry
To będzie ich miejsce w równym rzadku. Kiedyś może im zrobię im tło

Admirał pójdzie do sąsiedztwa z a'la szmaragdami a siatki msm na mojego psa aby nie siusial

Wilcza Góra 16:15, 30 kwi 2015

Do góry
WilczaGora napisał(a)
wypielona, wysprzątana i nawieziona rabata "jeżykowa", która wzbudza tyle kontrowersji...ja tam ją kocham z "całym inwentarzem"

A czemu? mnie zachwyca
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 16:06, 30 kwi 2015

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies