Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

waldek727 19:34, 11 maj 2015

Katkak napisał(a)

Hmmm?
Ładnie... pada.
kasiek 19:42, 11 maj 2015

elzbieta_g napisał(a)

cudny
ślicznie masz w ogrodzie i zdecydowanie cieplej bo moje hibiskusy ledwo pączki listeczkowe wypuściły a azalia jeszcze przed kwitnieniem

U mnie na razie pierwsza zakwitła Juanita i jest oszałamiająca

Kolejna w kolejce to Persil.

kasiek 19:46, 11 maj 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Fajny sposób na wykorzystanie płyt chodnikowych mnie też się podoba i pasuje całkiem, całkiem. Myśmy też wykorzystali płyty, ale w połączeniu z drewnem i kamykami. Pokażę niedługo, jak zdążę to jeszcze dziś.

Widziałam , faktycznie pomysłowo - ja myślę o krażkach betonowych co do złudzenia przypominają drewnianie tyle .... że cena.... a troche tego mi trzeba...
kasiek 19:51, 11 maj 2015

Gardener27 napisał(a)
Kasiu jesteś posiadaczką pięknego i zadbanego ogrodu Wszystko tętni życiem i gdzie nie spojrzeć otacza nas zieleń przełamana kolorami kwiatów Bardzo mi się podoba klimat w altanie ... taki z Kazimierza że tak powiem

Altana faktycznie nam wyszła - i ładna i obszerna. Jeszcze nie jest skonczona - teraz płot do malowania i musze kupić wiszące kosze na donice ...
Ciesze sie że zdecydowałam sie na zrobienie japońca w tym miejscu bo jet urokliwie o każdej porze. A spotkania mamy od wiosny do jesieni

Z dzwoneczkami od Katki

kasiek 19:56, 11 maj 2015

I kiścień w japońcu zakwitł

W altanie pięknie zaczyna opuszczać się winobluszcz tworząc zielona kurtyne
kasiek 20:02, 11 maj 2015

WilczaGora napisał(a)
bardzo u Ciebie zielono i trawy zaczynają kwitnąc ... ja jeszcze chodzę i sprawdzam, które po zimie odbiją ... jestem w tyle ...

U mnie faktycznie moc wiosny... trawy to nawet nie wiedziałam że o tej porze moga kwitnać, ale najbardziej urocze są niezapominajki, małe skoromne a takie wdzięczne

kasiek 20:19, 11 maj 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu byłam sercem z wamiFajne spotkanko i fajnie Was zobaczyć uśmiechnięte

Oj brakowało nam Ciebie i Krzysia, mam nadzieję że następnym razem się uda
Z myslą o twoich bajkowych tulipanach fociłam niedobitki moich

malgorzata_s... 20:28, 11 maj 2015

U mnie też już większość przekwitła No ale cóż będą rh
tusiawka 22:39, 11 maj 2015

Uwielbiam Twój wątek, bo zawsze jest tyle zdjęć, że można nacieszyć się widokami. Zieleń niesamowita, taka soczysta.
AGDULA 23:08, 11 maj 2015

kasiek napisał(a)
A teraz coś co obiecywałam - będę wklejać historię miejsc jak zmieniały sie w ciagu 14 lat. Bo fajnie jak sie pokazuje dojrzały ogród, ale przecież zmieniały go lata, praca, klimat zacienienie, koncepcje.[img

Na początek front:
ROK 2000 - zaczynam interesować się ogrodem - nawet stare róże maja jakieś prowizoryczne chochoły...

ROK 2003 zaczęłam od tuji i róż, trójkątna rabatka, zamiast ścieżki żwirowej - trawnik

ROK 2004 róże rosną - na razie same rabatowe, dalej trawnik

ROK 2005 powstaje aleja żwirowa, róże marne po przeróbkach, ale kształt rabaty docelowy

ROK 2006 Tuje coraz wyższe, róz dalej mało

To jest niesamowite. Świetny pomysł z tak doskonałą historią fotograficzną!
Jestem fanką Twojego ogrodu i Twoich wpisów.
Piszesz, że udało się Tobie stworzyć miejsce, w którym jest wiele ptaków, mam pytanie, czy ogród masz w mieście czy gdfzies na obrzeżach miasta?