Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 13:25, 11 maj 2015

Do góry
AAA i mam pytanie czy ja przypadkiem nie zostałam nabita w butelkę ...
..... czy to co kupiłam i prezentuje poniżej to przywrotnik ostroklapowy, czy zwyczajny chwast???

Pewnie nie pytałabym się bo jako taki kupiłak sadzonki, ale na łące obok mojej działki rosną identyczne i są niestety jak chwast .... wszędzie ....

mam przywrotniki z zeszłego roku i tamte mają piękne kępy liści, a kwiatów nawet jeszcze nie widać.

Wywalić to co pokazuję, żeby sobie nie narobić kłopotu z chwaściorami??? czy może ona takie maja być,

Jest to niby odmiana niska .......
Ogród z perspektywą na przyszłość 13:25, 11 maj 2015

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Cudze chwalicie......

Wyczarowałam dziś bukiety z ogrodowych kwiatów...jest klimat

co to?
Mój mały ogród - to mnie wciąga!! 13:22, 11 maj 2015

Do góry
Zgodnie z tytułem weekend spędziłam na przesadzaniu i przekładaniu moich ogrodowych puzzli. Jeden narożnik ogrodu buduję od nowa i powoli coś się zaczyna z tego wyłaniać

Zachwyciła mnie rabata w pudrowym różu i próbuję to do siebie w jakimś stopniu przemycić.

Ogródek Iwony 13:22, 11 maj 2015

Do góry
MAD napisał(a)

Sprawdź dokładnie jaki ma pieniek. Wtedy łatwiej będzie podjąc decyzję. Niwaki?

Mad, poleciałam zrobić fotki jeszcze raz. Chyba jesteś najbliższa prawdy, a ja nigdy tego nie robiłam, buuuuuu
Wklejam różne ujęcia tego bukszpanu, on jest większy, niż płot:
Widok ogólny:

Dół z bliska, odchyliłam trochę gałązki, aby zobaczyć przewodnik. Są trzy główne.

I myślałam, żeby dać go tutaj, a w nogi dosadzić 3 kulki.

Ogród z perspektywą na przyszłość 13:22, 11 maj 2015

Do góry
kwiatholandii napisał(a)

Monia, jak będę miała super półrocze to bez wahania jade po ten w czrnej ramie. nie mogłam się skupić na zajęciach przez niego

nie dziwię ci się wcale. dla mnie cudny

mam prośbę- wyślij mi proszę na priv albo wstaw u mnie na wątku nazwę tego spreyu co się mim psiak np. kwiaty hortensji aby się długo na wianku trzymały
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 13:21, 11 maj 2015

Do góry
To tu... 13:21, 11 maj 2015

Do góry
MAD napisał(a)

Jeśli dobrze widzę to tutaj są 2 zielone klony. Niski na bliższym planie i drugi, z mniej postrzępionymi liściami na drugim planie. Czy to ten pierwszy czy ten drugi podciągałaś w górę? Bo na moim ekranie ciężko zobaczyć który jest który w tym ujęciu. A wiadomo że jest łatwiej zobaczyć coś na zdjęciu jeśli wie się czego szukać, tudzież widziało się w realu
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 13:21, 11 maj 2015

Do góry
i takie tam

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 13:20, 11 maj 2015

Do góry
W sobotę rano robiona była podmurówka do ogrodzenia ... ufff kolejny krok który prowadzi do uporządkowania frontu.
A ja potem raczej zajęłam się przesadzaniem niż sadzeniem, przesadziłam trzmielinki na front i od razu bardziej mi się spodobało.
A to kilka fotek ode mnie
patriotyczna

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:15, 11 maj 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Irenko... Ty mieszkasz w jakiejś innej strefie klimatycznej. Zawsze dokładnie czytam, czy aby nie pokazujesz zdjęć z zeszłego roku
Podziwiam rododendrony. Rosną jak na drożdżach i już niemal wszystkie się stykają!

Marta, w takiej samej, już się wyrównałono nie oszukuję, takie jak datowane pokazuję
Tak, stykają się i na dodatek nasiały się orliki, będzie ciekawy widok
rh Blue Peter

Ogród z perspektywą na przyszłość 13:12, 11 maj 2015

Do góry
Moniko kiedyś katiaxx pytała o odmianę kosodrzewiny którą masz na jednej z rabat. Szukałam odpowiedzi ale wtedy chyba ci umknęło. Czy możesz mi napisać i ioczywiście nazwę trawek też poproszę o ile to nie jest carex frosted curls.

Chodzi mi o tę rabatę
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 13:10, 11 maj 2015

Do góry
Ogrodowy spektakl trwa ... 13:08, 11 maj 2015

Do góry

moja hortensja pnąca/ ta zdecydowanie moja/ idzie mi bardziej na szerokość niż wysokość, kurcze jakoś muszę ją odchudzić / może na ogrodniczkę się zapatrzyła /

Ciekawie idzie, szkoda odchudzać, moja w górę, może dlatego, że po słupie pozdrawiam zbieraczkę, też zaczynam podobnie
Pod Laskiem 13:07, 11 maj 2015

Do góry
kupiłam floksy szydlaste i coś jeszcze ale nie wiem co ktoś zna nazwę. W przyszłym roku muszę dać czosnki na całość tej rabaty

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:55, 11 maj 2015

Do góry
mira napisał(a)
Irenko czytam, że walczysz ze ślimakami ręcznie czyli jak ja.
Ja w tym roku po raz pierwszy zrobiłam z czosnku wyciąg / czosek główka w 1l wody gotowany przez godzinę, potem po łyzce na 1 litr/ i wieczorami opryskuję te najlepiej pałaszowane rośliny / pierwiosnki, astry, laki, dzwonki/ i ziemię wkoło - może, może coś się uratuje bo one nie lubią tego zapachu no i jeszcze wzruszam ziemię wkoło tych roslin albo w tych miejscach.
Na razie sa malutkie więc jakoś zbieram, potem ja chamieję jak zbieram

Mira, są efekty, ślimaków coraz mniej, hosty na razie całe, może 3 podgryzione, najgorzej z liliami, bo one najszybciej i te zżarte z góry, ale część się uchowała, bo poskrzypkę też ubijałam
pierwiosnki mi nie ruszają, lilie i czosnki najgorzej, ciut podgryzione ostróżki, ale przesadzę je i podsypie wkoło kawy, ponoć nie lubią tego; z opryskiem się nie wyrobię, mam za mało czasu.

orliki samosiejki, wielkie kępy, dopiero zaczynają, ale tu najwcześniej i tu chciałam przyciąć tawułę wczesną i coś mnie w tym samym miejscu użarło po raz 3!!!!! ręka boli i jak u słonia

kocimiętka na niebiesko
Ogródek Iwony 12:54, 11 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
E-muś przywiózł mi taki duży bukszpan. Potrzebuję porady. Jak go ciąć? Na kulkę na kilku nogach, czy spróbować zrobić stożka ? Dołem może sporo brakować.

Sprawdź dokładnie jaki ma pieniek. Wtedy łatwiej będzie podjąc decyzję. Niwaki?
Pod Laskiem 12:53, 11 maj 2015

Do góry
monia napisał(a)
i trochę z naszego lasku gdzie zapach konwalii i już przekwitającej czeremki unosi się aż pod budynki. Jaskółcze ziele tez szaleje
]

Wszystko fajne,ale zapach czeremchy i konwalii pod domem.....ech
Kilka lat temu kupiłam 3 czeremchy bordowe na pniu,miały mi pachnieć.
Jak dotychczas zakwitła tylko jedna, za karę ogoliłam je niemal na krótko
Ogród przy lesie początek 2012/2013 12:39, 11 maj 2015

Do góry
Do raju daleko - u Ewy 12:30, 11 maj 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Widok na morze

W ogrodzie pięknie,ale takich widoków na co dzień ci zazdroszcze bardzo
Ogród z perspektywą na przyszłość 12:19, 11 maj 2015

Do góry
Cześć Moniko,
Bardzo podoba mi się porządek w ład w Twoim ogrodzie i dziękuję, bo pozachwycałam się wnętrzami, które pokazałaś

Co do ogrodów holenderskich... Wszyscy chwalą... Rzeczywiście jako obrazy wizualnie piękne, wszystko pod kontrolą, bardzo estetyczne. Ale patrząc trochę szerzej, trzeba mieć świadomość, że taki triumf człowieka nad naturą to biologiczna pustynia. To nie jest przestrzeń przyjazna naszym mniejszym sąsiadom, wszelkie 'robaczki', motyle, pszczoły i ptaki nie mają tam czego szukać...

Pozdrawiam, Magda

kwiatholandii napisał(a)
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies