Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

April podbija las... 14:02, 30 maj 2023

Do góry
Magda, czyli mam szukać w lesie tego czy po rowach? Zobaczę najpierw u ciebie na żywo Będzie jeszcze kwitło?

Robiłam zdjęcia w weekend ale nie zauważyłam że mi się ustawienia pokopsały i niewiele nadaje się do pokazania

Czosnki ale już gonione są przez przetacznikowce

Z tyłu zaczynają irysy

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 13:44, 30 maj 2023

Do góry
Świeżynka Jacqueline du Pré zakwitła u mnie jako pierwsza z róż

Ten pierwszy kwiat może nie jest idealny, ale zauroczyła mnie i tak bez reszty.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:36, 30 maj 2023

Do góry
proszę o poradę
działka za domem jest duża szer. 30m na ok 50 m . Przy ogrodzeniu jest taka skarpka wąska na ok 1-1,30 , żeby lepiej było traktorkiem kosić trawę. Chce wydzielić miejsce na ognisko i zagajnik brzozowy z hamakiem mi się marzy i szklarnie trochę zasłonić .Koło altanki mam posadzone hortensje i trawy rozplenice .A może znacie kogoś kto robi projekty , ale danej części, bo przed domem mam już obsadzone . Jak umiałam tak zrobiłam.
Słońce cały dzień, południowo wschodnia część Polski. .
Choroby i szkodniki hortensji, hortensja - Hydrangea 12:51, 30 maj 2023

Do góry
Tak, jest agrowłóknina. Przesyła zdjęcie z ubiegłego roku. Jak widać obok rośnie druga hortensja i ta jest Ok. W ubiegłem roku ta chora hortensja tez się dziwnie zachowywała. W połowie sierpnia zaczęła mi schnąć( zreszta ten klon na zdjęciu tez), ale myślałam, ze to przenawozenie albo poparzenie od słońca) ale w tym roku pojawiła się karłowatość liści (niektórych) i słaby wzrost dlatego mnie to niepokoi.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:39, 30 maj 2023

Do góry
Są! Opłacało się czekać dwa sezony.

Zadziwia mnie kondycja sadzonych w marcu bratków. Zimna wiosna im posłużyła. Może im się uda spotkać z kwitnieniem hortensji pnącej.

Bez czarny Black Lace Eva zmarniał w półcieniu. Lilakowi węgierskiemu taki stan rzeczy nie przeszkadza.

Zieleń, drewno i antracyt 12:35, 30 maj 2023

Do góry
antracyt napisał(a)
Syberyjski pełny? To chyba wolę te klasyczne. On dodatkowo jest wyjątkowo niski, może to kwestia młodego wieku i ciągłych przesadzanek?

Odrobina spamu
Chciałam jakieś sensowne zdjecie zrobić całego krzewu, ale poszczególne "witki" latają na wszystkie strony. Pozostaje widok fragmentaryczny. Prawda, że śliczna jest?

O ta
Ogrodowe wariacje 12:30, 30 maj 2023

Do góry
Wiaan napisał(a)
Mam kolejną poradę Danusi z drzewami. Tak jest teraz

Taka propozycja

Witam, jaką szerokość ma ta rabata ?
Grzebiuszka ziemna 12:29, 30 maj 2023

Do góry
Pora na klematisy, chociaż jak patrzę na te cuda u innych, to u mnie cieniutko, ale nie chcę się porównywać, po prostu ogród cieszy bo mój
ten przesadzony, połamał się w czasie porywistego wiatru, ale jakoś się trzyma, choć niewysoki - (zaginęła mi plakietka z nazwą )

Powojnik Dr. Ruppel wielkokwiatowy jesienny nabytek i niestety tylko jeden kwiatek, jednego dnia pąk a drugiego dnia taki w towarzystwie kota, który znalazł miejsce wewnątrz

Błękitny Anioł trochę naruszony przez przymrozek i biegającego psa radzi sobie, ale pączków kwiatowych jeszcze nie widzę. podobnie nowy powojnik wielkokwiatowy Little Mermaid - czekam
Czym odżywiacie klematisy?

To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:28, 30 maj 2023

Do góry
TAR napisał(a)

W samo sedno, kurcze probuje w ogrodzie czytac i nie moge, mykne jedna dwie strony i juz wzrok teskniacy za rozumem wgapiam w zielonosci, rozmaśluniam sie strasznie i po czytaniu. Odrywa mnie kolor, szum drzew, spiew ptakow i same ptaki fruwajace to i owdzie, zapachy i juz zerowe skupienie na ksiazce chocby i najciekawszej.

Ogrodowo u ciebie bez zmian - zarabiscie, co tu duzo slodzic. Jest pieknie

Z mrowkami i ja musze troche powalczyc, bo pod brzoza mam takie tunele, ze jak leje wode to wyplywa kilka metrow dalej korytarzem. Robi sie nieciekawie.

Na hamaku sprawdza się czytanie gazet i czasopism. Każdorazowe zakończenie artykułu jest pretekstem do omiatania, a wątek czytelniczy się nie zawiesza w próżni.

Bylin w ogrodzie kwitnących o tej porze wiele nie ma, ale te, co są, dobrze się uzupełniają z krzewami.
Daj znać, jeśli znajdziesz skuteczny sposób na mrówki.

Wciąż czynię starania, aby z cypelka uczynić fragment atrakcyjny przez cały rok. Trudne zadanie.

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 12:16, 30 maj 2023

Do góry
Judith napisał(a)
Przyszły poduchy na narożnik, zatem od razu się chwalę (choć powinnam może zaczekać, aż się nieco wygładzą po podróży )

To zdolnego masz męża, super ten narożnik. W sklepie to byś ładnie zabuliła.
Anna i Ogród 2 11:48, 30 maj 2023

Do góry
Makao napisał(a)

Cześciec wielkokwiatowy szaleje i się rozsiewa

No patrz, a mój się nie wysiewa.
A może ją siewki wypielilam, ale raczej bym poznała?
Ogrodowe marzenie Mrokasi 11:46, 30 maj 2023

Do góry
mrokasia napisał(a)
Zostawiam poranny widoczek z kuchni .
Dobrego dnia!

Ja pierdziu alle zielono❤️
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 11:44, 30 maj 2023

Do góry

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 11:43, 30 maj 2023

Do góry

Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 11:19, 30 maj 2023

Do góry
U nas sezon w pełni!
Głównie 2 odmiany: Rumba oraz Des Gariguettes - francuska, podłużna. Na świeżo ok, ale i tak mniej smaczna niż rumba. Ta francuska to chyba raczej do przerobienia tam gdzie da się sporo cukru.

tak, wiem, wiem, krzaki chore ale niczym nie pryskane

Doświadczalnia bylinowo-różana 2 10:49, 30 maj 2023

Do góry
Anda napisał(a)
Zaczął się czas żmijowców, tu rosyjskie.

ŻMIJOWCE wspaniałe, już nie raz o nich myślałam ale takiej odmiany nie spotkałam.
Podbijam pytanie o miejsce nabycia. I jak je uprawiasz? Jako jednoroczne?

Anda napisał(a)

I ten orlik wpadł mi w oko. Pamiętasz odmianę? Wiem że to już siewki ale może zachował cechy? U mnie tylko Barlow Black zachowuje cechy
Grzebiuszka ziemna 10:32, 30 maj 2023

Do góry
Muszelka napisał(a)

Świat jest taki piękny...

Muszelko - cieszę się, też tak myślę i chciałabym do końca mojej drogi zachować zachwyt dziecka nad Światem

Zuzanko - dziękuję dzisiaj jak widać wrzutka zdjęć z aparatu na laptop

Temat - Supertunie
Rozrosły mi się bardzo oczekując w donicy na kolejkę po braciszkach, aż splątały się gałązkami (trochę pracy z tym było )
Miałyście rację i wiedzę, że ukorzeniają się bezproblemowo, w szoku jestem, odcinałam kwitnące gałązki, w ukorzeniacz i do doniczek (te w głębi to właśnie rozmnóżki). Dodatkowo się rozkrzewiły, a przyjęły się wszystkie, kosmiczne te supertunie a ja się cieszę, ze będę miała coś do obdarowania część już znalazła miejsce w skrzynkach okiennych

różowe SUPERTUNIA VISTA BUBBLEGUM i jasne trochę drobniejsze kwiecie - SUPERTUNIA VISTA SILVER

A tak wyglądały pojedyncze krzaczorki po rozplątaniu gałązek, miałam pomocnika, pilnie nadzorował i wąchał

Grzebiuszka ziemna 10:06, 30 maj 2023

Do góry
Kordina napisał(a)

Iryskowo - fioletki ogrodowe na tle żółtych w oczku:

Zestaw kolorystycznie przeuroczy
Grzebiuszka ziemna 10:03, 30 maj 2023

Do góry
Moje nowe (w zeszłym roku kupiona) małe krzaczorki azalii, kermesina rose i kermesina alba

Iryskowo - fioletki ogrodowe na tle żółtych w oczku:

i panorama, żeby nie za dużo wrzucać

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 09:36, 30 maj 2023

Do góry
Przyszły poduchy na narożnik, zatem od razu się chwalę (choć powinnam może zaczekać, aż się nieco wygładzą po podróży )

Piękne są
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies