Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 15:14, 16 lip 2023

Borówki posadziłam w workach foliowych. I jak wleje wiadro czy konewkę wody to im wystarczy woda się nie rozlewa po całym terenie tylko pod korzeń.

Na plsntacji np w Piskorce ma tylko królujące, puszcza wieczorem i krzaki żyją.

U mnie w tym słońcu mimo podlania mocnego wczoraj i dzisiaj hortkom zwisają kwiaty.
Monika83 19:27, 16 lip 2023

ElzbietaFranka napisał(a)
CD

Ponad 2,5 metra za dobrze im u mnie

. OMG sporą wysokość osiągają te drzewiaste, moje drzewiaste jeszcze takiej wysokości nie osiągnęły. Pięknie wygląda ta lilia❤
Makao 20:52, 16 lip 2023

U mnie właśnie dwa krzaki przyschły. Było okej ale ostanimi czasy mocno wieje a temperatura jest wysoka i wilgotność powietrza spada. Dlatego część krzaków mi przeschła. Teraz lejemy mocno by ich nie stracić. Nawóz dwa razy już sypałam ale i tak kilka ma chlorozę.
zawitka 20:56, 16 lip 2023

No widzisz u Ciebie takie piętrowe cięcie się powiodło u mnie nie a może to zależy od tego jaka ta hortka jest .Ta moja była kupiona 2 lata temu rosła rok a potem ja ją na pół podciełam i może była za młoda do takiego eksperymentu.

No polało u nas ładnie ale co to jest to i tak za mało. Czadowo padało ogladałam aż nie wierzyłam.Siedziałam na tarasie i patrzyłam .

O dereniu u mnie.
ElzbietaFranka 00:06, 17 lip 2023

Makao napisał(a)
U mnie właśnie dwa krzaki przyschły. Było okej ale ostanimi czasy mocno wieje a temperatura jest wysoka i wilgotność powietrza spada. Dlatego część krzaków mi przeschła. Teraz lejemy mocno by ich nie stracić. Nawóz dwa razy już sypałam ale i tak kilka ma chlorozę.

Też drzewka ktore posadziłam rok dwa lata temu wczoraj podlewalam.
Mam studnie to sobie mogę pozwolić na lanie.

Jak wyjeżdżam to przełączam studnie na wodociąg aby solary chodziły.
Studzienna to pompa w domu i boje się aby nas nie zalało.

Wyjeżdżając przełączyłam na wodociąg i z kranu woda ciurkała obniżają ciśnienie, aby nie podlewali na wsiach.
Studnia to skarb.

Dzisiaj to makabra.
Teraz w domu taka sama temperatura jak na dworze.

ElzbietaFranka 00:17, 17 lip 2023

Monika83 napisał(a)
. OMG sporą wysokość osiągają te drzewiaste, moje drzewiaste jeszcze takiej wysokości nie osiągnęły. Pięknie wygląda ta lilia❤

Monika one mają pędy grubości mojej ręki w nadgarstku.
Chyba je za płytko posadziłam i pod ciężarem się przechylają.
Będę je musiała wykopać i głębiej wkopać. Zapach się unosi w całym ogrodzie bo wszędzie posadziłam lilie i już mają swoje dzieci (cebulki)
Mają 6 lat.

W tym roku liście zaatakował poskrzypek, też go specjalnie nie kupiłam i duzo dziur w lisciach narobiły.
W zeszłym roku rano chodziłam i rozgniatałam.

Szczerze Martagony mi się lepiej podobają.

zawitka 08:10, 17 lip 2023

Oj dobrze teraz mieć pompę i wodę z ziemi .

Cudna ta lilia a u mnie słabo w tym roku z liliami nie kwitną wcale stoi parę badyli.

przez 2-3 lata nie będę sadzić a potem odnowię cebule.
Gosialuk 08:26, 17 lip 2023

Elu masz prześliczne martagony. Znowu nacieszyłam nimi oczy. Jak dla mnie to możesz je wstawiać co chwilę.
Róże i funkie też Ci wspaniałe rosną.
Dorii 10:38, 17 lip 2023

Mortagony masz przecudne i jakie wielkie, szok. Mojego w tym roku coś dopadło, kwiatki chyba już w pąku zjedzone albo jakieś takie zniekształcone. Z resztą i inne lilie mają ponadgryzane kwiaty a niektóre to praktycznie zjedzone. Czyżby ślimaki? Za to poskrzypki w tym roku było niewiele.
pestka56 12:28, 17 lip 2023

ElzbietaFranka napisał(a)
Borówki posadziłam w workach foliowych. I jak wleje wiadro czy konewkę wody to im wystarczy woda się nie rozlewa po całym terenie tylko pod korzeń.

Na plsntacji np w Piskorce ma tylko królujące, puszcza wieczorem i krzaki żyją.

U mnie w tym słońcu mimo podlania mocnego wczoraj i dzisiaj hortkom zwisają kwiaty.

Ela, ale jak w workach foliowych? To im nie zaszkodzi? No, i chyba musisz je mocno nawozić?