Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

ElzbietaFranka 13:21, 16 lip 2023

Alija napisał(a)
Jeszcze trochę stawu

Ale pięknie co ty dajesz tym liściom lilii że one tak rosną wysoko i mają tak zielone liście.
U ciebie pewnie trochę chłodniej. U mnie żółkną pewnie za gorąca wodą. Ryby po dnie szoruja. We wierzchnich warstwach oczka lustrze jajko się ścina przy takiej pogodzie.
Basieksp 13:35, 16 lip 2023

Alija napisał(a)

Basiu! Dziękuję bardzo. Tarczownica u Ciebie na pewno będzie pięknie rosła jeśli ma wilgoć, u mnie też mam ją w innym miejscu, z dala od stawu i liście sięgają mi pod brodę. Musisz dać jej trochę czasu.

Moja to maluszek do brody, łał, to musi być okaz nawet nie myślałam, że ona aż tak duża może być
Makao 14:09, 16 lip 2023

Taki staw to marzenie ale pewnie sporo pracy przy nim
Alija 15:43, 16 lip 2023

Basieksp napisał(a)

Moja to maluszek do brody, łał, to musi być okaz nawet nie myślałam, że ona aż tak duża może być

Basiu! Ta tarczownica jest wyższa niż nad stawem, ale też starsza. Ma sporo cienia i trochę wilgoci.

Alija 15:46, 16 lip 2023

ElzbietaFranka napisał(a)
Alicja podlewaj Arabelle mikstura ze skórki banana to się jeszcze bardziej zdziwisz.
1-2 skórki do słoika litrowego zalej wodą. Po 2-3 dniach możesz podlewać szklanka mikstury na 1 litr wody.
Może już znasz ale podaje na wszelki wypadek.
Zresztą podlewam bananem wszystkie kwitnące od róży do pelargonii. Skórka ma dużo potasu. Potas wiadomo na kwitnienie.

Miłej niedzieli. Pozdrawiam.

Elu! Dziękuję za przepis, muszę zrobić taką miksturę do podlewania. O bananach wiedziałam, że są dobre dla roślin, ale nie znałam tego przepisu, dzięki.
Alija 15:47, 16 lip 2023

U mnie się wysialy nawet te Delawaya. Mam już w doniczkach. Jesienią wysadzę na stałe miejsce.
Ja kwiatostany ucielsm jesienią i rzuciłam na ziemię, wiosna patrzę a tu siewek od groma.
Nie świadomie to zrobiłam.

Elu! Muszę też tak zrobić, może moje też się zasieją.
Alija 15:50, 16 lip 2023

Ale pięknie co ty dajesz tym liściom lilii że one tak rosną wysoko i mają tak zielone liście.
U ciebie pewnie trochę chłodniej. U mnie żółkną pewnie za gorąca wodą. Ryby po dnie szoruja. We wierzchnich warstwach oczka lustrze jajko się ścina przy takiej pogodzie.

Elu! Dziękuję, lilie rosną sobie same, nic im nie daję.
U mnie jest dużo cienia, więc w upalną pogodę jest trochę przyjemniej, chociaż przy tych ostatnich temperaturach
to pewnie tylko klimatyzacja może przynieść ulgę.
Alija 15:53, 16 lip 2023

Makao napisał(a)
Taki staw to marzenie ale pewnie sporo pracy przy nim

Aniu! Dziękuję za odwiedziny. W cieniu nad stawem jest spokojnie i całkiem przyjemnie, ale sama wiesz,
przy wszystkim jest zawsze coś do zrobienia.
Anda 17:01, 16 lip 2023

Cudowny Twój staw. Na pewno masz przyjemny mikroklimat teraz, dzięki wodzie i dużym drzewom. Chętnie posiedziałabym u Ciebie w ogrodzie i chłonęła ciszę i spokój
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Alija 23:48, 16 lip 2023

Anda napisał(a)
Cudowny Twój staw. Na pewno masz przyjemny mikroklimat teraz, dzięki wodzie i dużym drzewom. Chętnie posiedziałabym u Ciebie w ogrodzie i chłonęła ciszę i spokój

Ewo! Dziękuję bardzo. W cieniu drzew nad stawem jest całkiem przyjemnie, chociaż przy ostatnich temperaturach to raczej klimatyzacja by się przydała.