Ewcia nie ma mnie na forum, bo do nocy na dworze robimy. Nie mam czasu do Was zajrzeć Trzeba wykorzystać ładną pogodę. Jak tam choroba u Ciebie? ...lepiej trochę?
Oto moje decyzje Młodziutkie jeszczeBędą wyglądały bardziej okazale- link do drzewka w poprzednim poście
Jeszcze 3 danici, już wykulkowane i posadzone oraz pnąca różowa róża na kratkę- "rosarium uetersen". Na sadzenie musi poczekać, bo tam teraz tulipki zaczynają
Trawnik koszony 2 dni temu i przydałoby się znowu. W poniedziałek skoszę
Nad kancikami dziś popracowałam Ale masz bystre oko
W donicach połowa przekwitła. Ładnie wyglądają prymule i stokrotki. Za tydzień u nas targi, więc mam w planach zakupy do donic na lato Mam tydzień, żeby zastanowić się jakie kwiaty kupić.
Pomidory i stipa codziennie hartują się w ogrodzie
A tak dziś wyglądają moje warzywa.
Bardzo dziękuję Ostatni rok zaowocował bogactwem bylin i cebulowych a jeszcze nie tak dawno temu rabaty świeciły praktycznie pustkami Rosły tylko krzewy i drzewa Forum zmieniło mój ogród nie do poznania
Więc altana musi poczekać jak M będzie bardziej czasowy Najcięższą pracę już macie za sobą, teraz zostaje tylko zrobienie praktycznie dachu
Ten lampion będzie wisiał w altanie ?
Rozsyp to wszystko wokół rośliny. Nie daj za dużo świeżego obornika. Najlepszy przekompostowany. Świeżego pod swoją rozsyp wiadro pół metra od pąka. Kompost liściowy(może być ziemia liściowa ze sklepu) i torf na całość(odkwaszony). Ja podsypałem pąk mojej gunnery ponieważ sięga mi za kolano i ma korzenie na wierzchu. Gunnery wypiętrzają pąki i coraz trudniej je okrywać.
Chciałabym podciąć dużego i starego cisa ale zaczynają żółknąć i opadać mu igły? (podejrzewam, że atakuje go misecznik). Ma również mnóstwo nowych przyrostów. Nie wiem czy mogę teraz ciąć czy poczekać aż wyzdrowieje? Czy nie jest już w ogóle za późno na cięcie?
Tak wyglądał 2 lata temu
Chciałabym podciąć dolne gałązki, żeby wyglądał tak
Nad przodem się nadal zastanawaim co tu zrobic. Plan jest aby z rabaty zwirowej przesadzic na przod najladniejsze okazy. Tylko zastanawiam się czy zrobic fale przy tujach wieksza czy na srodku co nieregularnego?