Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:28, 16 gru 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Rąbek wianka bardzo ładny.

skoro ładny to dziś juz na gotowo
bo wczoraj zaliczyłam giełde kwiatową

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:24, 16 gru 2016

Do góry
April napisał(a)
Należę do grupy, na której czarne poroże nie robi smutnego wrażenia.
Przeciwnie, bardzo mi się podoba. Niezwykle wyrazisty element na tle bieli. Lubię takie.

Pytanie przesłałam na pw. Jak znajdziesz chwilkę po świętach, to napisz kilka słów, proszę.
Dzięki za miłe powitanie

już amsz fotki tu na forum

a co do poroże to ccciiiiii (tak bezpieczneij będzie)
Ogród pod lasem 11:23, 16 gru 2016

Do góry
Wiesz co, namysliłam się. Za to że masz tak ładnie to ci i posprzątam i pierników napiekę!
a na koniec całusa soczystego t(w same usteczka)
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:14, 16 gru 2016

Do góry
Wrócę później jak sie obrobię
Na razie na szybko zdjęcia mocowania drewna na elewacji (temat na zamówienie dla April)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:14, 16 gru 2016

Do góry
wróce z fotkami
Mój ogród pod górkę... 08:30, 16 gru 2016

Do góry
malkul napisał(a)
Kasia wzdycham i podziwiam ile zmian dokonaliście

Gosiulka, kochana jesteś!
Ogród z łezką II 17:39, 15 gru 2016

Do góry
malkul napisał(a)
cenny czas z takimi maluchami sliczna młoda kobitka

Tak, szybko to mija...
Dla nas najpiękniejsza
Ja i mój ogródek, a może ogród 19:39, 14 gru 2016

Do góry
malkul napisał(a)
fajny czas na wnętrzarskie roboty

co nie? Nie mozna w ogrodzie podzialac to mozna calą energię w dom wrzucic
Mały ogród Kasi 17:48, 14 gru 2016

Do góry
malkul napisał(a)
Alez przepieknei pomrozone!!!!!! wspaniale tej czerwieni w mroziku.

Mróz bardzo jest fotogeniczny
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:33, 14 gru 2016

Do góry
malkul napisał(a)
Rąbek wianka na kominku ale jeszcze nie skończony więc na całość trzeba poczekać

Zapowiada się kolejne cacuszko)))
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:26, 14 gru 2016

Do góry
malkul napisał(a)
Poroże

Super

Kto wieszał??
Lawendowy zawrót głowy 14:11, 14 gru 2016

Do góry
April napisał(a)
Witaj Jolu,
Chciałam jeszcze o coś zapytać, bo robię niedługo elewację i marzą mi się drewniane akcenty. Wiem, że dom stawiał ci deweloper ale może się orientujesz. Interesuje mnie rodzaj elewacji, materiał z jakiego jest wykonana, drewno naturalne czy jakiś syntetyk. I sposób mocowania tej drewnianej elewacji. Masz klejoną czy w inny sposób mocowaną? Fachowiec zaproponował mi mocowanie na stelażu i kotwy chemiczne (bo mam ocieplenie już zrobione). Ale to ogromne koszty. Czy nie można tego po prostu kleić do podłoża czyli do styropianu pokrytego siatką i zaciągniętego klejem? Za duże ryzyko że wiatr oderwie wraz z ociepleniem?
Podpytywałam też już u Malkul, bo też ma fajnie zrobione. Zbieram doświadczenia i podpowiedzi.
pozdrawiam

Witaj miło April . Długo już z nami jesteś dwa lata gratuluję. Sporo wiesz i z tego co czytam pilna uczennica jesteś. Szkoda ze nie masz wątku ) Dziękuję za tyle pochlebnych słów. Powodzenia Ci życzę i pokaż nam kawałek swojej ziemi.

Co do elewacji niestety nie są to dobre wiadomości. Deska jest najtańszych lotów deweloperska. Często ja impregnujemy raz w roku i raz w roku malujemy. Mocowane są na kotwy i nie radzę Ci inaczej. Sam stelaż jest ciężki. Ostatnio wymyśliłam sobie takie belki za domem ale spalilo na panewce spore koszty a w dodatku musielibyśmy się przebić na klatkę schodowa z uwagi na mocowanie a mam dość już ponownego malowania ścian. Powodzenia.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:33, 14 gru 2016

Do góry
malkul napisał(a)

widziałam z tel ze już nawet ubrana i jak pieknie

Jest, jest, stoi, jodła kaukaska, bardzo je lubię za piękny kształt 3 lata temu trafiła nam się tak regularna i gęsta, że wyglądała jak sztuczna

Choineczki przed domem bombowe! A gór niezmiennie zazdroszczę...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:46, 14 gru 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
Gosia super ta choinka z grubego pieńka super to wygląda hmmm zgapię?
poroże czarne - tego nie wiedzialam jeszcze nie wiem czy do mnie przemawia

jemiołowy wianek super wyszedł

a konkurs organizowany przez ogrodniczy w którym czasem kupuję była napisać kilka zdań i wymarzonym ogrodzie - ale nie pytaj co napisałam

zgapiaj pewnie

co do poroże to myśle że jest więcej osób do których nei przemawia, więc najdogoniej i optymalnie będzie nie komentowac go

ciekawam coś tam naskrobała:
i to bardzo

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:45, 14 gru 2016

Do góry
malkul napisał(a)

sosnę?

tak

świetna dekoracja przed domkiem, poroża i wianki zachwycają, podjadłam pierników i lecę dalej
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:35, 14 gru 2016

Do góry
bdan napisał(a)

Dzięki. JA już ten sernik na Wielkanoc piekłam, i wtedy jakoś nie doczytałam o odcieniach tego cukru, ale teraz to zauważyłam. Czyli tez nie będę się spinać i jeden zastosuję

pewnie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:35, 14 gru 2016

Do góry
Rąbek wianka na kominku ale jeszcze nie skończony więc na całość trzeba poczekać
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:34, 14 gru 2016

Do góry
malkul napisał(a)

Danuś - ja uzywam po prostu brązowy tylko jeden chyba diament
i w cukiernicy dla gości tez go mam normalnie bo my nei słodzimy

Dzięki. JA już ten sernik na Wielkanoc piekłam, i wtedy jakoś nie doczytałam o odcieniach tego cukru, ale teraz to zauważyłam. Czyli tez nie będę się spinać i jeden zastosuję
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:33, 14 gru 2016

Do góry
Poroże

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:31, 14 gru 2016

Do góry
na schodach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies