Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

lojalna_ 13:53, 14 gru 2016

Agania napisał(a)
Ślicznie już masz Jolu
Pozdrawiam

Buziaki Asiu Twój Kraków mnie zachęcił ))
lojalna_ 13:54, 14 gru 2016

ren133 napisał(a)
Jolu robi się świątecznie u Ciebie a wianek jaki będzie? i choinka?

Wianek wisi na drzwiach sam podkład tylko miedziany świecący drugi dałam.

Choinka będzie żywa jak co roku błyszcząca srebrna biało piórkowa )))
lojalna_ 13:59, 14 gru 2016

AniMa napisał(a)
Joluś to już wiem, gdzie Ty byłaś przez ten czas...Pięknie to wszystko połączyłaś... betony, srebra, koszyczki...jak Ty to robisz??? Roślinka z koralikami tez wpadła mi w oko. Ciekawe jak się trzyma???

Zielone koraliki widziałam ostatnio u koleżanek i rosną na piękne roślinki ))chyba nie ma kłopotu z uprawa . Coraz bardziej mi się podoba )) do kupie sobie. Koszyczki to te od Zajacownia trzeci raz zmieniły kolor haa Lubie koszyki mam ich całe mnóstwo a w nich lamki wyglądają pięknie )))

Dzięki i buzka za mile słowo bo jakoś mnie ostatnio nic nie wychodzi nawet naleśniki spaliła hahs
lojalna_ 14:02, 14 gru 2016

Mixtoorka napisał(a)

No na to wygląda, ale za to uszka i pierogi mam polepione a wczoraj nawet polepiłam z mięskiem dla M na dziś na obiad taka niespodziewanka go czeka w lodówce. Pierniczki jeszcze upierniczę.

Buziam

Czytałam właśnie ze po większych pracach byłaś u siebie ....uszka bym już chciała mieć zrobione nie przepadam za ta dziabanina ))
ren133 14:04, 14 gru 2016

lojalna_ napisał(a)

Wianek wisi na drzwiach sam podkład tylko miedziany świecący drugi dałam.

Choinka będzie żywa jak co roku błyszcząca srebrna biało piórkowa )))

to pokaż wianek
lojalna_ 14:11, 14 gru 2016

April napisał(a)
Witaj Jolu,
Chciałam jeszcze o coś zapytać, bo robię niedługo elewację i marzą mi się drewniane akcenty. Wiem, że dom stawiał ci deweloper ale może się orientujesz. Interesuje mnie rodzaj elewacji, materiał z jakiego jest wykonana, drewno naturalne czy jakiś syntetyk. I sposób mocowania tej drewnianej elewacji. Masz klejoną czy w inny sposób mocowaną? Fachowiec zaproponował mi mocowanie na stelażu i kotwy chemiczne (bo mam ocieplenie już zrobione). Ale to ogromne koszty. Czy nie można tego po prostu kleić do podłoża czyli do styropianu pokrytego siatką i zaciągniętego klejem? Za duże ryzyko że wiatr oderwie wraz z ociepleniem?
Podpytywałam też już u Malkul, bo też ma fajnie zrobione. Zbieram doświadczenia i podpowiedzi.
pozdrawiam

Witaj miło April . Długo już z nami jesteś dwa lata gratuluję. Sporo wiesz i z tego co czytam pilna uczennica jesteś. Szkoda ze nie masz wątku ) Dziękuję za tyle pochlebnych słów. Powodzenia Ci życzę i pokaż nam kawałek swojej ziemi.

Co do elewacji niestety nie są to dobre wiadomości. Deska jest najtańszych lotów deweloperska. Często ja impregnujemy raz w roku i raz w roku malujemy. Mocowane są na kotwy i nie radzę Ci inaczej. Sam stelaż jest ciężki. Ostatnio wymyśliłam sobie takie belki za domem ale spalilo na panewce spore koszty a w dodatku musielibyśmy się przebić na klatkę schodowa z uwagi na mocowanie a mam dość już ponownego malowania ścian. Powodzenia.
Kawa 14:13, 14 gru 2016

lojalna_ napisał(a)

Kamilko w pomieszczeniach to takie kropelki są czarne srebrne i białe )))

Ja dojrzewałam powoli hihi

aaa powoli powiadasz

nie jednak nawet powoli nie dojrzeję
lojalna_ 14:22, 14 gru 2016

Kawa napisał(a)

aaa powoli powiadasz

nie jednak nawet powoli nie dojrzeję

Haha ale ja Ci niczego nie sugeruje ")))
lojalna_ 14:32, 14 gru 2016

ren133 napisał(a)

to pokaż wianek

)
jakies dziwne zielone te foty zrobie jutro )
Mixtoorka 14:32, 14 gru 2016

lojalna_ napisał(a)

Czytałam właśnie ze po większych pracach byłaś u siebie ....uszka bym już chciała mieć zrobione nie przepadam za ta dziabanina ))

Ja też, dlatego robię je jako pierwsze i mam z głowy i lżej mi na duszy, czas oczekiwania Świąt jakby piękniejszy