Iwka jedno źdźbło to jedna kępa trawy
Ja myślę, że 5-6 to najlepiej.
Stipa po pikowania jakiś czas stoi w miejscu, potem ruszy z kopyta.
Teraz już należy zacząć ją hartować.
Paulinka ja też się dopiero uczę drogą prób i błędów, ale stipa wg.instrukcji Iwonki mi wyszła. Jedynie w przyszłym roku będę pikowała po 5-6 źdźbeł, po 3 to 3 źdźbła to trochę mało jak się chce mieć solidne kępy
coraz bardziej kręcą mnie krokusy chyba na jesieni zaszaleję Stipa przy domku raczej nie żyje, ta przy kamieniach chyba w środku coś zielonego ma, ale pewności to ja nie mam czy ona żyje. Mam trochę posianej, ale od pikowania stoi w miejscu, dodatkowo coś końcówki jej usychają
Tak, to są te same, co mi nie kwitły, gdy już wszędzie były w pełnym rozkwicie Na cebulki trzeba będzie zapolować jesienią. Na pewno mam za mało krokusów. Stipa mi obrodziła
Ewuś śliczne te Twoje iryski, czy to są te o których pisałaś że nie kwitną ? Moje jasne już przekwitły ale kwiaty utrzymują się na pewno 2 tygodnie.Trzeba na jesieni zakupić troszkę cebulek. Strasznie się zastipowałaś- cudne już jest ta stipa i takie zdrowiutka. Buziaki Ewuś
O żesz Ty, o żesz Ty! Jakżesz Ty masz pięknie w tym ogrodzie. Magnolia jak tuż przed naciśnięciem czerwonego guzika. Seslerie też w tym roku muszę mieć! Już je w zeszłym zapożądałam, ale nie zdążyłam. A w tym roku mam na nie plana z jeżówką caribbean green. Dzisiaj zakupiłam trawki stipa brachytricha - na nie plana jeszcze nie ma, ale teraz mus coś wymyślić.
A narcyzki stoliczkowe miodzio!. To fakt, Ty nie możesz za długo leżingować
Trawnik na pewno się zregeneruje, mój na wiosnę po wertykulacji dwa lata temu wyglądał gorzej, prawie w ogóle nic nie było. Jak to zobaczyłam to się prawie poryczałam. Ale potem nawóz, podlewanie i po miesiącu był taki zielony dywanik, że szok. Dzisiaj niestety nie dojechałam do swojego ogródka, tak czasami bywa że pojawia się inny priorytet, niekoniecznie zgodny z naszymi życzeniami. Ale za to pojechałam do ogrodniczego po ziemię dla róż i przytargałam sobie stokrotki na balkon i dwie sadzonki trawy stipa brachytricha do ogrodu. A poza tym żelazo do rodków i figurki ptaszków. Dzień dzisiaj cudowny u nas!
Super szklarenka! Kto powiedział,że musi mieć dach dwuspadowy Twoja jest genialnia w swej prostocie
Amelko, czytałam u Mirellki, że stipa Ci pada Wielka szkoda, ale czasem i tak się zdarza, a mną się nie przejmuj, uśmiechnę się do Ciebie po nasionka w przyszłym roku.
Jesteś kochana, że jeszcze się chcesz dzielić tym co Ci zostało