Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Ogród Mirelli 13:45, 04 kwi 2016

Do góry
iwka napisał(a)
po tyle tych cieniutkich włosków? ja to mam chyba sporo za dużo trudno mi sobie było wyobrazić, że z kilku niteczek tak się rozrasta i pikowałam po więcej. Może dlatego stoi w miejscu?

Iwka jedno źdźbło to jedna kępa trawy
Ja myślę, że 5-6 to najlepiej.
Stipa po pikowania jakiś czas stoi w miejscu, potem ruszy z kopyta.
Teraz już należy zacząć ją hartować.
Anna i Ogród 12:13, 04 kwi 2016

Do góry
jakie orzechowe cudowności Aniu
stipa no WOW
Anna i Ogród 12:11, 04 kwi 2016

Do góry
Ania fotel jaki super, a z różową poduszką będzie pięknie wyglądał

Stipa i Ciebie bardzo dobrze wygląda
Ogród Mirelli 11:34, 04 kwi 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Mirelka super stipa
Moje też jakoś dają radę i rosną

Ooooo jaki ładny nowy avatarek
Trzymam kciuki za Twoją stipę
Ogród Mirelli 11:22, 04 kwi 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Paulinka ja też się dopiero uczę drogą prób i błędów, ale stipa wg.instrukcji Iwonki mi wyszła. Jedynie w przyszłym roku będę pikowała po 5-6 źdźbeł, po 3 to 3 źdźbła to trochę mało jak się chce mieć solidne kępy
mówisz 5-6 - dobrze wiedzieć, bo mam zamiar się szykować do pikowania
Ogród Mirelli 11:20, 04 kwi 2016

Do góry
paulina_ns napisał(a)

Mirellka w przyszłym roku będę madrzejsza

Paulinka ja też się dopiero uczę drogą prób i błędów, ale stipa wg.instrukcji Iwonki mi wyszła. Jedynie w przyszłym roku będę pikowała po 5-6 źdźbeł, po 3 to 3 źdźbła to trochę mało jak się chce mieć solidne kępy
Ogród Mirelli 11:18, 04 kwi 2016

Do góry
AlKa napisał(a)
Stipa fantastyczna. Ja w końcu nie posiałam, a mam 2 opakowana nasionek. Miałam nadzieję, że przeżyje w gruncie. Miałam dwie małe kępki, ale wczoraj zauważyłam,że nie ma po nich śladu.

Mam jeszcze sześć opakowań stipy, chciałam wysiać, ale to już by było za dużo

Rozejrzyj się po ogrodzie, duża szansa, że stipa się sama wysiała
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:37, 04 kwi 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Co tu masz za trawy ? nie tniesz ?

to stipa, od dwóch sezonów nie tnę, jak wypuści młode to stare pociągnięte same wychodzą. Oczywiście to mój sposób i nie trzeba tego powielać
Od nowa ... na przekór wszystkim 09:54, 04 kwi 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

Taka stipa kapryśna??
z tego co na forum widać to nie, moja ma trudne warunki u mnie, mało słońca. Od soboty wynoszę ją na kilka godzin na dwór, może ruszy.
Od nowa ... na przekór wszystkim 09:46, 04 kwi 2016

Do góry
iwka napisał(a)
coraz bardziej kręcą mnie krokusy chyba na jesieni zaszaleję Stipa przy domku raczej nie żyje, ta przy kamieniach chyba w środku coś zielonego ma, ale pewności to ja nie mam czy ona żyje. Mam trochę posianej, ale od pikowania stoi w miejscu, dodatkowo coś końcówki jej usychają

Taka stipa kapryśna??
Od nowa ... na przekór wszystkim 08:59, 04 kwi 2016

Do góry
babka napisał(a)
Krokusy masz trzy ale za to jakie piękne !
A tulipany mam na takim samym etapie co twoje z pierwszej fotki, będziesz miała szał tulipkowy Stipę przycięłaś widzę, żyje? Z moich ub rocznych tylko jedna odbija na zielona, reszta idzie out
coraz bardziej kręcą mnie krokusy chyba na jesieni zaszaleję Stipa przy domku raczej nie żyje, ta przy kamieniach chyba w środku coś zielonego ma, ale pewności to ja nie mam czy ona żyje. Mam trochę posianej, ale od pikowania stoi w miejscu, dodatkowo coś końcówki jej usychają
Do raju daleko - u Ewy 06:27, 04 kwi 2016

Do góry
Gocha napisał(a)
Ewuś śliczne te Twoje iryski, czy to są te o których pisałaś że nie kwitną ? Moje jasne już przekwitły ale kwiaty utrzymują się na pewno 2 tygodnie.Trzeba na jesieni zakupić troszkę cebulek. Strasznie się zastipowałaś- cudne już jest ta stipa i takie zdrowiutka. Buziaki Ewuś

Tak, to są te same, co mi nie kwitły, gdy już wszędzie były w pełnym rozkwicie Na cebulki trzeba będzie zapolować jesienią. Na pewno mam za mało krokusów. Stipa mi obrodziła
Do raju daleko - u Ewy 23:07, 03 kwi 2016

Do góry
Ewuś śliczne te Twoje iryski, czy to są te o których pisałaś że nie kwitną ? Moje jasne już przekwitły ale kwiaty utrzymują się na pewno 2 tygodnie.Trzeba na jesieni zakupić troszkę cebulek. Strasznie się zastipowałaś- cudne już jest ta stipa i takie zdrowiutka. Buziaki Ewuś
Ogród Mirelli 22:48, 03 kwi 2016

Do góry
Mirelka super stipa
Moje też jakoś dają radę i rosną
Od nowa ... na przekór wszystkim 20:45, 03 kwi 2016

Do góry
Mniejsze Moje dziś jakiś kundel zpanachrał stipa przeżyła?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:56, 03 kwi 2016

Do góry
O żesz Ty, o żesz Ty! Jakżesz Ty masz pięknie w tym ogrodzie. Magnolia jak tuż przed naciśnięciem czerwonego guzika. Seslerie też w tym roku muszę mieć! Już je w zeszłym zapożądałam, ale nie zdążyłam. A w tym roku mam na nie plana z jeżówką caribbean green. Dzisiaj zakupiłam trawki stipa brachytricha - na nie plana jeszcze nie ma, ale teraz mus coś wymyślić.

A narcyzki stoliczkowe miodzio!. To fakt, Ty nie możesz za długo leżingować
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:33, 03 kwi 2016

Do góry
Kule do cięcia
Carexy amazon mist i stipa niech sie reanimują bo zostana zamienione na hakone

Ostatki krokusów i ostatnie spojrzenia na kostki w podjeżdzie Będzie zyopłocik z nich na tyłach i obwódka u tesciowej

Ogródek Iwony II 17:23, 03 kwi 2016

Do góry
Trawnik na pewno się zregeneruje, mój na wiosnę po wertykulacji dwa lata temu wyglądał gorzej, prawie w ogóle nic nie było. Jak to zobaczyłam to się prawie poryczałam. Ale potem nawóz, podlewanie i po miesiącu był taki zielony dywanik, że szok. Dzisiaj niestety nie dojechałam do swojego ogródka, tak czasami bywa że pojawia się inny priorytet, niekoniecznie zgodny z naszymi życzeniami. Ale za to pojechałam do ogrodniczego po ziemię dla róż i przytargałam sobie stokrotki na balkon i dwie sadzonki trawy stipa brachytricha do ogrodu. A poza tym żelazo do rodków i figurki ptaszków. Dzień dzisiaj cudowny u nas!
Pogubiłam się po drodze... 17:08, 03 kwi 2016

Do góry
Marga napisał(a)

Super szklarenka! Kto powiedział,że musi mieć dach dwuspadowy Twoja jest genialnia w swej prostocie
Amelko, czytałam u Mirellki, że stipa Ci pada Wielka szkoda, ale czasem i tak się zdarza, a mną się nie przejmuj, uśmiechnę się do Ciebie po nasionka w przyszłym roku.
Jesteś kochana, że jeszcze się chcesz dzielić tym co Ci zostało
Pewnie że się podzielę tym co mam pomysł i wykonanie to dzieło małżonka czasami jakieś prześwity ma
Pogubiłam się po drodze... 16:03, 03 kwi 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)

Super szklarenka! Kto powiedział,że musi mieć dach dwuspadowy Twoja jest genialnia w swej prostocie
Amelko, czytałam u Mirellki, że stipa Ci pada Wielka szkoda, ale czasem i tak się zdarza, a mną się nie przejmuj, uśmiechnę się do Ciebie po nasionka w przyszłym roku.
Jesteś kochana, że jeszcze się chcesz dzielić tym co Ci zostało
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies