Polska południowa boryka się z tym gównem. A pochodzi gdzieś z Europy zachodniej..
Sklepy internetowe pomagają w rozprzestrzenianiu. Stoi taka doniczka w szkółce, pakuje się do pudełka.. a tam w środku zong.. i idzie w świat.. a maszerują całkiem szybko.. wiec i na piechotę idą wcale nie ślimaczym tempem..
Zmiana tematu.. moje bordowe piwonie spod Przemyśla .. ręką pokazuję wysokość.. tym razem aparat postawiłąm na waderku... z dala od skalniaka
Ślimaki na razie piwonii zwykłych nie ruszają. Mają inne smakołyki.
Bogdziu, u mnie też zakwitły posadzone w tym roku Pahjolas. Mają uroczy jasno-lila kolorek i ładny, zwarty pokrój.
Ile lat mają Twoje? Czy zachowują taki własnie zwarty pokrój krzaka i nie mają tendencji do ogałacania się od dołu?
No właśnie nie wiem... Dostałam od teściowej, u niej są niezbyt wysokie, kwitną na różowo i świetnie rosną w słońcu. Zauważyłam też, że mocno pachną, bardzo specyficznie. Po przesadzaniu nawet po myciu rąk nadal pachniały mi ręce.
Kacimiętkę mam "na tyłach" Też o tym myśslałam, ale boję się że przesadzę...
Do Jawornika muszę się kiedyś wybrać, choćby na zwiady choć po 3zł to w ubiegłym roku były żurawki u nas na targu
Hej Polinko
Ja też dzisiaj próby kancikowe robiłam. U mnie przy kostkach od strony trawnika nie dali betonu, a u ciebie gruby beton. Chyba będziesz musiała to odcinać przy kostce, tak żeby trawa zarosła beton. Wtedy nożykiem po betonie i kancik będzie równiutki.