Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

popcorn 18:15, 07 maj 2015

Mala_Mi napisał(a)

Nie żartuj, że już do Was dotarły???
Z 3 jabłonek jedna inna Hmm i co z tego wyrośnie??

I Twoja piwonia na pierwszym planie ... już znalazłam jej miejscówkę.. w sobotę może posadzę.

Ania, w porównaniu z Tobą, to ja nie mam ślimaków. Po deszczu z 50 skorupkowców zbiorę, a dziury w liściach to mam po czerwonym robactwie, ale tylko na liliach i szachownicach. Też mechanicznie zbieram i niszczę. Ślimaki wyrzucam do kosza na śmieci... bo deptać nie będę... brr.
Piwonia nie ma pączka choć maciupkiego? Szkoda
Jabłonkę bym reklamowała, te ciemne śliczne, ta już mniej... da radę??

buziaki, trzymam kciuki żeby ślimory odpuściły trochę
Olili 18:53, 07 maj 2015

Coś z serii moje - Twoje - u mnie :

PS

Chwasty tylko moje i tylko u mnie
popcorn 18:59, 07 maj 2015

hahaha
Mala_Mi 21:11, 07 maj 2015

Iza... uwierz mi.. chwastów mam dużo więcej Żyją sadzonki
A to co u mnie dalej nie posadziłam.. nie mam kiedy.... narzekałam na brak pracy.. niedługo zacznę narzekać na nadmiar Ale to żart.. wolę nie mieć czasu i pracę niż mieć czas i nie mieć pracy

I drugi zadarniacz co się u mnie sprawdza.. dąbrówka... gorsza od chwastów, bo skutecznie je zagłusza .. i teraz pięknie kwitnie..

Mala_Mi 21:14, 07 maj 2015

popcorn napisał(a)
hahaha

Ha,m ha, byłam u Ciebie .. na telefoniku przy obiadku.. wiem 2 wiadra chwastów wydarłaś ..
Robię fotki i nawet ich nie wrzucam bo nie mam kiedy Z drugiej strony kto ma teraz czas na oglądanie ??
Serduszkowo..

Mala_Mi 21:16, 07 maj 2015

Kindzia napisał(a)
Kawał się naczytałam, to kara za przerwę na forum Nie prawda...nie kara, przyjemność u Ciebie myszkować

Matko i córko takie uzębienie ma wąż??? Nie chcę widzieć osobiście!

Wieloma rzeczami mnie zaraziłaś...teraz jabłonki mnie kuszą!!!

Pozdrówka Aniu

Nie daj się robocie...i ślimorom! (za każdym razem, jak je widzę, rozprawiam się z nimi zupełnie niehumanitarnie, to Twój apel działa)

Śmierć plaskata... Dziś nie zbieram, bo nie mam czasu... trudno .. ale się nie rozdwoję.. Tulipki kończą żywot...

Mala_Mi 21:18, 07 maj 2015

Krys napisał(a)
Aniu wspolczuje horroru,pozdrawiam

No cóż, są chwile, że ma się ochotę zaorać wszytko.
Ale piwonie chyba pójdę obejrzeć i pozbieram z niej ścierwo.

Bogdzia 21:29, 07 maj 2015

Obejrzałam , poczytałam i ręce mi opadły na te ślimaki. Wychodzi na to że rozłażą sie po Polsce bo i u mnie juz są choc nie w takich ilosciach jak u Ciebie a do tamtego roku wogóle ich nie miałam.Pozdrówka.
Mala_Mi 21:34, 07 maj 2015

Milka napisał(a)
Nowa rabata się tworzy, ciekawa jestem końcowego efektu, bo kulka zakupiona juz siedzi; co do oprysków i walki, jest tak, jak piszesz, w małym można zrobic, a u nas, tez chyba musiałąbym z pracy out zrobic, łączę się w bólu i walce, ze 100 ponad lilii, zostało może trochę, zżarte, hakone zżarte, hosty zaczynają i tak wkoło mozna..

Wiem, że też walczysz.... a mamy chyba podobny areał.. ale sie nie dajemy

Dziś na rabatę wrzuciłam resztki sadzonek astrów.. bo codziennie jest ich mniej.. zapominam podlewać W gruncie szybciej dadzą sobie radę.

CW kwitnie w pełni, ale z normalnych Mieszko już prawie, prawie.. Zazdrościłam ci glicynii że kwitną.. patrzę dziś, a moje też prawie prawie..

Mala_Mi 21:44, 07 maj 2015

Bogdzia napisał(a)
Obejrzałam , poczytałam i ręce mi opadły na te ślimaki. Wychodzi na to że rozłażą sie po Polsce bo i u mnie juz są choc nie w takich ilosciach jak u Ciebie a do tamtego roku wogóle ich nie miałam.Pozdrówka.

Polska południowa boryka się z tym gównem. A pochodzi gdzieś z Europy zachodniej..
Sklepy internetowe pomagają w rozprzestrzenianiu. Stoi taka doniczka w szkółce, pakuje się do pudełka.. a tam w środku zong.. i idzie w świat.. a maszerują całkiem szybko.. wiec i na piechotę idą wcale nie ślimaczym tempem..

Zmiana tematu.. moje bordowe piwonie spod Przemyśla .. ręką pokazuję wysokość.. tym razem aparat postawiłąm na waderku... z dala od skalniaka

Ślimaki na razie piwonii zwykłych nie ruszają. Mają inne smakołyki.