Dziękuję Aniu. Wygląda na to, że trzeba się z tym pogodzić i zawsze mieć sklep ogrodniczy w pogotowiu.
Magnolio, pokazuję specjalnie dla Ciebie płyty. Jeszcze nie zaimpregnowane i brudne po dosypywaniu ziemi. Może nie dają takiego spektakularnego efektu jak murowane "donice", ale mogą być. Trochę rzucają się w oczy na zdjęciach łączenia tych trepów, ale na żywo nie kłuje to tak w oczy.
Mamy też murek oporowy z płyt tarasowych. Ten podoba mi się jednak trochę bardziej.
Jestem absolutnie zakochana w tulipanach, pomimo tak wielu pomyłek.
Białe już przekwitły, za chwilę nie będzie też van eijków, które kwitły prawie miesiąc. A oto portrety.
Przygięłam jakąś NN z Biedronki w tamtym roku kupiłam, bo było mi jej szkoda i wypuściła 3 długie pędy a miała być ala parkowa. Nie wiem nawet jaki będzie jej kolor będzie suprice
Tulipany ice cream polecam
Obielka cieszy...i po nie udanej siewce cebuli nie płaczę
Wiesz Mariolka każdy ogrodnik, zawsze chce się zmierzyć z nowym wyzwaniem, ja to się tak łatwo nie poddaję, od trudnych spraw mamy Waldka i Mazana na ogrodowisku...udają Ci się wysiewy bardzo, bardzo, jesteś w tej sztuce jak zdobywca na Mount Ewerest...ja ostanio spadłam, ale siły odzyskam...mały szczycik przede mną
Kochani mam pytanie, oto moja działka delikatnym różem obwiedziona..powierzchnia ok 1600 m2. Wymiary 36 x 43 m.
Jeśli wokół posadzę tuje to czy np. w rogu po stronie południowej dawać rośliny lubiące słońce czy tam np będzie dużo cienia od tuj ? Nie wiem czy jasno wyjaśniłam...Gdzieś na forum widziałam aplikację na której można było sprawdzić jak słońce będzie się zachowywało na działce.
Chciałabym z pomocą Ogrodowiska zaprojektować swój ogródek..pomóżcie proszę.
Nie wiem pod jakim kątem dobierać rośliny.