Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 21:27, 06 maj 2015

Bogdzia napisał(a)
Pieknie masz . Podziwiam jak zmiesciłas w ogrodzie tak wiele dużych roślin i tak dobrze mimo to wyglądają. Same piękne widoki a takie kompozycje to nie pojedyncze kwiatki które zawsze na zdjeciu dobrze wyjdą. W takich przestrzeniach utrzymac ład to sztuka.

Bogdziu, wiosna to czarodziejka, ja tylko jestem jej sługą, trudne warunki glebowe staram się wzbogacać naturalnie i wiesz dzięki Tobie zostawiłam u mnie dwa rododendrony, i nawet mi zakwitną, potrzebują jeszcze trochę nawozu i trochę żelaza, bo liście nie całkiem zielone i widać oznaki chlorozy, efekt to twoja wiedza i doświadczenie, jeden rozchyla już pąki

Bogdzia 21:34, 06 maj 2015

Agania napisał(a)

Bogdziu, wiosna to czarodziejka, ja tylko jestem jej sługą, trudne warunki glebowe staram się wzbogacać naturalnie i wiesz dzięki Tobie zostawiłam u mnie dwa rododendrony, i nawet mi zakwitną, potrzebują jeszcze trochę nawozu i trochę żelaza, bo liście nie całkiem zielone i widać oznaki chlorozy, efekt to twoja wiedza i doświadczenie, jeden rozchyla już pąki

Pokaz go jak zakwitnie . Obawiam sie ze to jeden z tych delikatniejszych które wymagaja zwiekszonej opieki.Może Dominik , może Simona?
Agania 21:35, 06 maj 2015

Dzisiejszy ogród doczekał się deszczu i maj zawsze najpiękniejszy

hosty już takie zielone

malgorzata_s... 21:40, 06 maj 2015

Ach te twoje widoczki zachwycające Buziaczki
Agania 21:44, 06 maj 2015

Bogdzia napisał(a)

Pokaz go jak zakwitnie . Obawiam sie ze to jeden z tych delikatniejszych które wymagaja zwiekszonej opieki.Może Dominik , może Simona?

Pokażę Ci obydwa, jak tylko się rozwiną kwiaty, wiem tylko, że ten na zdjęciu to rh z grupy Yakushimanum, to może Ci ułatwię rozeznaie dużo czytałam o Rh zaczynając ogrodową przygodę, chciałam mieć ogród jak Twój cały w rododendronach i azaliach

Moja mała Obielka, taka jak twoja też mi już zakwitła

paniprzyroda 21:48, 06 maj 2015

Zamienię swoje cynie i dalie na dojrzałe drzewa Pięknie masz w ogrodzie i braku kilku jednorocznych nikt nie zauważy Obielę bardzo przycięłam przed przesadzeniem jesienią i też kwitnie, to mało wymagający krzew, będzie kolejną ozdobą w ogrodzie
Agania 21:57, 06 maj 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ach te twoje widoczki zachwycające Buziaczki

Zrywając mlecze i puchacze, nawet ich nie zauważam...zapachy i kolory wirują mi przed oczami

Agania 22:15, 06 maj 2015

paniprzyroda napisał(a)
Zamienię swoje cynie i dalie na dojrzałe drzewa Pięknie masz w ogrodzie i braku kilku jednorocznych nikt nie zauważy Obielę bardzo przycięłam przed przesadzeniem jesienią i też kwitnie, to mało wymagający krzew, będzie kolejną ozdobą w ogrodzie

Obielka cieszy...i po nie udanej siewce cebuli nie płaczę
Wiesz Mariolka każdy ogrodnik, zawsze chce się zmierzyć z nowym wyzwaniem, ja to się tak łatwo nie poddaję, od trudnych spraw mamy Waldka i Mazana na ogrodowisku...udają Ci się wysiewy bardzo, bardzo, jesteś w tej sztuce jak zdobywca na Mount Ewerest...ja ostanio spadłam, ale siły odzyskam...mały szczycik przede mną

Agania 22:26, 06 maj 2015

Ogród paruje od wilgoci i deszczyk pada

Agania 22:29, 06 maj 2015

Jabłonie Roayality jeszcze kwitną