Będzie Kasiu, po 2 latach już busz rośliny szybko rosną ciekawa jestem nowej rabatybajzlownik się powiększa
buziak
zaczynają tulipany bukietowe, mam dwie odmiany, jedna jak wino, druga fuksja
Już Zbysiu powiedział, dawaj w grunt, za rok zakwitną, choc może być że dopiero za 2 lata, ale na pewno potem co rok kwiaty
ruszyły molinie i to coś darowanego, no nadal nie wiem, ale chyba to jakiś czosnek? liście by pasowały i pąk
spod wisterii
ruszyły pluskawice, zielona wyższa, jej kwiaty brzydko pachną, bordowa na razie niższa, ale u niej kwiat pachnie oszałamiająco
Gosiu, nie zamontowałam do powojników.Czasu brak, popołudnie krótkie.
Wczoraj posadziłam mieczyki, zgrabiłam po wertykulacji.I kosiłam trawę,wyrównała się i odurzyły śmieci
Męża przez weekend nie ma, to mi nie pomoże,Wszystko sama muszę zrobić .
Jedna z dwóch wcześniejszych wygląda tak
Masz zaklepane
W końcu się doczekałam, tulipanowiec ma paki kwiatowe, ale fajnie
dąbrówka sie pyszni
kolejny klon japoński wypuszcza listki, a gwiaździste powoli kończą pokaz
Jak miałam 5 latek to tachałam od sąsiadów kozę pod pachą, tylko ja chciałam mieć ją w domu...Tata w połowie drogi mnie dojrzał i koza wróciła do sąsiadów..mówi do mnie dziecko wszystko tylko nie kozę ,na co ja: to małpę!!
Skończyło się na psie ..
U mnie wszystko naraz, ale tak naprawdę 2 ostatnie dni takie ciepłe i bez wiatru
fiołki odpaliły, mam ich zatrzęsienie, są inwazyjne, ale ładne i okrywowe, więc odpada problem chwastów
floksy różowe i białe też juz kwitną, zaraz zacznie biały goździk pierzasty
rh Cw zaczął juz porządnie, mnóstwo kwiecia na nim w tym roku, jednak werbena w jego pobliżu, szkodziła mu
drugi też
Kasia, jeśli chcesz wielką, to polecam rozplenicę Black, docelowo szerokość 3m i wysokość podobnie, mam 3 sezon, u mnie tak 2x2,5m w ubiegłym roku
oto one
to jedna kępa
kolejna wielka trawa to Arundo Donax, mam srebrną i złotą
wysokość 3 i więcej metrów
Miskan Morninglight też rośnie wysoki, do 3m, potem może być miskant chiński, olbrzym, no i miskant cukrowy, wielki i piękny, ale inwazyjny, mnie to nie pzreszkadza, lubię go bardzo.
Paniprzyrodo - jakie to płatki ?
To białe ,to ubiorek wiecznie zielony,teraz pięknie kwitnie,a po ścięciu cały sezon ładna zielona poducha.Nawet zimą nie zanika.