Tak wygląda w całości. Dam 70cm nie musi być aż tak blisko siebie bo luki można wypełniać w kompozycji np.trawami czy innymi bylinami,jakimś kwieciem np.
Zastanawiam się czy nie dokupić tawuł i wyjechać nimi za tego dużego bordowego berberysa...??? Jak uważacie???
Oczywiście wielki żywotnik na wprost w donicy tylko chwilowo tam stoi..ciągle zapominam powiedzieć by go stamtąd zabrano ,bo widzę go dopiero na zdjęciach
Pierwszy kwiatek Princess Anne
kolejne pierwiosnki rozkwitają
no i koniec zdjęć bo rozładował mi się aparat, a nie miałam jak iść do domu po drugie akomulatorki kosmos czekoladowy ładnie przezimował w piwnicy, dzisiaj dostał nową ziemię i na razie siedzi w doniczce jak się zrobi cieplej pójdzie do ogrodu ostatnie zdjęcie hosty, jest więcej co pokazały listki, ale zdjęcia będą może jutro
Myślę,że takie ustawienie byłoby chyba ok. Nie wiem tylko co zrobić z tymi golden tuffetami przy nich teraz stoi klon Crimson Sentry ,nie wiem czy dokupić i zrobić pod nim taką plamę -łezkę, czy nie pasują do tego klona...???
Moje dwie brunnery ladnie kwitna ale w tym roku jakieś małe maja listki, może jeszcze nie pokazały się w calej krasie
chyba doczekam się w tym roku kwiatka
Psiząb wczoraj i dziś
Marta to zależy co? u innych kwitną roślinki, które u mnie jeszcze pochrapują mam nadzieję, że drugiej piwonii nie zmarnują, która ma pączek no i koperkowa może zakwitnie, w tamtym roku ja mi połamały a w tym roku juz zauważyłam pączek, to zaraz kijkami otoczyłam, żeby kocury się do niej nie dostały
Marta zapraszam jak tylko masz ochotę na odwiedziny
Mimo,że faktycznie po wczorajszym dniu ciężko mi było się ruszyć wybrałam się do szkółki. Niestety nie było niczego z tych rzeczy ,które potrzebowałam,a że nie mogę pozwolić sobie na jeżdżenie po Polsce za upragnionymi egzemplarzami ,to coś Wam pokażę :
Jabłoń ozdobna Royalty - 3 sztuki i na prawdę odległości między nimi są całkiem spore nie tak jak to pokazuje zdjęcie. Linia tawuł względem berberysów w realu jest w miarę równoległa - wszystko zależy pod jakim kątem patrzymy i jest to mega trudne by układ z wielu punktów był akceptowalny
Na ostatnim zdjęciu ,za jabłonką wdzięczy się buk Rohan obelisk ,jescze jest dawyck gold i klon Crimson centry