Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

dorciabe 11:23, 04 maj 2015

Kasia baaardzo mi się podoba nie będe sie rozpisywać, jest git
Tess 13:04, 04 maj 2015

Wow! Ale ostro działacie! Ślicznie!
No, ślicznie, kurcze.
Joaska 15:08, 04 maj 2015

Kasiu bardzo dożo zrobiliście, a efekty od razu piękne... no cisy .. nie będę się powtarzała.... tez bm chciała takie mieć
MAD 15:17, 04 maj 2015

Naprawdę pracowity weekend majowy mieliście. I niesamowicie dużo udało sie Wam zdziałac. Jestem pod wrażeniem.
Trudno uwierzyć, że te cisy z własnej hodowli aż tak pięknie wyrosły. Ale w sumie przecież wszystko u Ciebie tak pięknie rośnie, więc nie ma czemu się dziwić.
KasiaWB 09:04, 05 maj 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Kasia w pięknym kierunku działacie Przechowalnik dobra rzecz mimo, że roboty więcej, ale potem idzie i kopie się co trzeba. Trochę pogoda kaprysiła, ale widzę nie bardzo Was to odstraszyło Tyle przesadzania zrobiłaś wow. Fajny patent na bluszcz. Pozdrowienia Wam zostawiam

Hej Ewa jak ja chciałabym już tą główną robotę mieć z głowy i np. mieć tylko trawkę do skubania ))
Fakt, przechowalnik jest super, ale pod warunkiem, że nie cały ogródek jest tym przechowalnikiem ) wzięłam się wreszcie za niego )
Coś z tym bluszczem musieliśmy zrobić, jak to nie pomoże to go chyba przykleję na jakiś klej ) 3 lata to dość czekania aby zmienił położenie z horyzontalnej na wertykalną ))))

Pozdrawiam!
KasiaWB 09:10, 05 maj 2015

Gocha napisał(a)
Kasiu aż zazdroszczę tych cisów.Super podziałaliście, pięknie wygląda ten ekranik cisowy- ja bym go więcej nie przycinała. Może gdybyś tam już mieszkała to by Ci przeszkadzał taki trochę mniej równy ale myślę że jakoś ścierpisz a on szybko wyrówna sie. Buziaki

Dzięki Gosia może później jeszcze trochę go ciachnę posiedzę, popatrzę i zobaczymy jakby co to nożyce wożę ze sobą ... oczywiście w samochodzie, nie w torebce )Może wpadniesz do mnie któregoś dnia i sama rzucisz okiem
Buziaki

KasiaWB 09:12, 05 maj 2015

jazzy napisał(a)

Świetny pomysł i świetny efekt! Ta cegła to strzał w 10! Serio

Dzięki bardzo lubię cegłę zarówno na zewnątrz, jak i we wnętrzach Uwielbiam też pytania, kiedy otynkujemy to ogrodzenie )) hahahaha
KasiaWB 09:15, 05 maj 2015

Juzia napisał(a)

Kasiu wszyscy pokazują w kółko to samo, bo ogródki nie są z gumy jednak
A u Ciebie to się cały czas coś nowego dzieje, więc nudno na pewno nie jest!

Piękny ogród tworzysz! Będę podziwiać z rozdziawioną paszczą

Juzia kochana jesteś no jednak nie są z gumy, chociaż....nie byłabym tego taka pewna
Tworzę coś tam, dłubię, a co wyjdzie - czas pokaże jakby co, to przesadzanie mam już w miarę opanowane ))

Buziaki!
KasiaWB 09:49, 05 maj 2015

teraz zrobię mały przerywnik pt. podpatrzone telefonem )

fotka przedogródka zakładanego przez firmę ogrodniczą od frontu zrobię innym razem nie podoba mi się, bo napychają ogródek samymi iglaczkami i chyba czyszczą magazyny no i mata szmata rządzi, na to kładą węże skraplające i zasypują żwirkiem ;/ jedynie układ piętrowy rabat jest ok

a tutaj fragment innego ogródka - kamyczki za jasne, ale ogólna koncepcja mi się podoba, zwłaszcza przy takiej odległości między elewacją a ogrodzeniem oraz stromą skarpą. Fajnie wpasowane schodki, no i drzewa wysoko szczepione posadzone w skarpie. W tym przypadku sprawdza się zasada im mniej tym lepiej

a tutaj fajny blok z bukszpanu
KasiaWB 09:56, 05 maj 2015

BusyBee napisał(a)

Takie coś z takim czymś bardzo mi się podoba szczególnie fachowe nazewnictwo nawet eMowi pokazałam

Kasiu pomoc mi potrzebna z doborem drzewek na rabacie- chodzi o kształt rabaty, bo w środę nawadnianie rusza- muszę się zdecydować...może zobaczysz u mnie

to pomysł podpowiedziany dawno temu przez Danusię i Witka oraz podpatrzony w angielskich ogrodach
te kołki można nieco wykręcić i zrobić większy dystans ze ścianą - szczególnie ważne przy różach rozpinanych na murze - żeby miały przewiewniej my na razie pracujemy nad bluszczem sadzonki zresztą dostałam od Danusi, z tym, że niestety mój bluszcz nie chce tak ładnie się wspinać jak u niej a wydaje się, że miejsce i półcień idealne

Byłam
Pozdrawiam