Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kardowka 17:10, 23 mar 2015

Do góry
Witam wszystkich bardzo serdecznie

(z gory przepraszam za brak polskich znakow w komputerze)

Na Ogrodowisko trafilam po wystukaniu w internecie hasla bukszpany. Bukszpany sa moimi ulubionymi krzewami a kompozycje Danusi snia mi sie po nocach

Pare slow o moim ogrodzie i jak to sie wszystko zaczelo...

Zapewne wiele z Was obejrzalo film Nigdy w zyciu Moja historia to wlasciwie historia Judyty tytulowej bohaterki. Po roznych zawirowaniach zyciowych postanowilam wyemigrowac z mojego miasta Warszawy na peryferie. Rozgladalam sie dosc dlugo za dzialka i miejscem, ktore nie tylko bylo by " na moja kieszen" ale rowniez, w ktorym odnalazla bym to cos. Tak wiec zjezdzilam okolice Warszawy ale ceny za sama dzialke byly ogromne. Tak wiec wyruszylam troszke dalej do miejscowosci, w ktorej urodzil sie moj dziadek, w okolice Nieborowa.

Trafilam tu zupelnie przypadkiem, na rodzinna uroczystosc i zobaczylam skromny domek w stanie surowym z dosc duza 3000m dzialka na sprzedaz. Poniewaz teren nie byl ogrodzony weszlam do domu i wyjrzalam przez okno i sie zaczelo.....

Sam dom nie byl taki o jakim marzylam, ale byl parterowy co bylo duzym plusem poniewaz chcialam miec parterowy. Garaz, wlasciwie wiata garazowa byla osobno, zawsze chcialam miec garaz w bryle budynku, teraz wiem, ze ma to swoje zle i dobre strony. No i ten widok. Widok mam na rozlewisko niewielkiej rzeki, dziko porosnietej trawami, brzozami, debami oraz zamieszkuje je rodzina labedzi, latem rozlewisko porosniete jest niezpominajkami, makami i wszystkimi kolorami teczy

Poniewaz bylam tu po raz pierwszy z moja rodzina, wszyscy mowili : dziecko jak Ty sobie poradzisz taki dom, taka dzialka jak to wszystko zrobisz? nie dasz rady.

Ja jednak wiedzilalam, ze jesli nie tu to juz nigdzie.

W lipcu tego roku minie 3 lata jak tu mieszkam, nie zaluje niczego a kazdego dnia gdy wychodze przed dom wszystko staje sie piekniejsze i z dnia na dzien bardziej doskonale.

Pokaze na zdjeciach jak to bylo i jak jest obecnie. Jak bedzie, tez bede aktualizowac, poniewaz jak by nie bylo dalam rade Chociaz wiele pracy mnie jeszcze czeka mysle o niej nie jak o ciezkiej harowce lecz o czyms co jest przyjemniejsza czescia mojego zycia.

Licze tez na Wasze wsparcie, cenne podpowiedzi co moglabym zmienic lub jak upiekszyc moj ogrod. Odwiedzam Was prawie codziennie i tez staram sie podopwiadac wiec czekam na rewanz

tak wiec od poczatku jak to bylo : widok na rozlewisko
Pokażę nasz ogród 17:08, 23 mar 2015

Do góry
Pierwsze kanciki już gotowe (choć na zdjęciu wyszło miejsce do małej docinki)
Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:53, 23 mar 2015

Do góry
Melduję że dorwałam dwóch młodych pomocników.. i wyszarpaliśmy w przerwie na kawę królową śmieciuchową. Przycięłam od góry wszytko co długie było, i teraz mam pytanie, czy przyciąć ją mocno?? Czy poczekać jak sobie radzi po przesadzeniu? To Graham Thomas i jego urok polega na tym, że się go nie tnie i jest to krzew "pnący".... proszę specjalistki o opinię.
Nowa lokalizacja

Było

Jest

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:51, 23 mar 2015

Do góry
Piotr_ napisał(a)
Oby do wiosny podobno już ma być ciepło na poluku

Piotr pewnie dzisiaj słoneczka Ci nie zabrakło, piękny poniedziałek mamy, a krokusy
w popołudniowym słońcu, aż jażą

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:46, 23 mar 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Masz kłopot z kolanem...mój M jest miesiąc po zabiegu, nie martw się. Szybko się dochodzi do siebie

Krokuski królują!!! Wyczekaliśmy się na nie, teraz bardzo cieszą

Jeżeli o róże chodzi...mam praktycznie same zdrowe róże, już zmądrzałam

Cieszę się, że Twój eM już kolanem fika, ja na zabieg się nie wybieram, oby nie
Muszę Cię dopytać , które to są te zdrowe róże
Krokusy i wiosna, to jest to co lubią tygryski

"W kolorze blue" 16:46, 23 mar 2015

Do góry
tę mam, podobno niesamowita. Żona pana Choduna poleciła, ale u mnie nie zakwitła w tamtym roku i coś słabo rośnie

Giardinia
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:40, 23 mar 2015

Do góry
kasiek napisał(a)
Agatka chyba nie chce się nakręcać manią ogrodniczą, skoro sama nie moze nic porobić w ogródku. No cóz zawsze to jakaś terapia
Tzrymaj sią Rudasku, ogród masz do końca zycia, jak nie ta wiosna to kolejna Ci nie ucieknie

Kasiu, ja tak nie potafię, to byłaby smutna terapia, łopaty długo nie ruszę, na szczęście nie mam nic do sadzenia i przesadzania i ogród jest na tyle zadbany, że wytrzyma, bez mojej ingrencji, są jeszcze inne możliwości pomocy ogrodowej

Em i syn, wytną miskanty, przytną róże i przygotują trawnik, zostają wrzosy i oczyszczenie bylinówki, damy radę

Zakwitł mi Kasiu wawrzynek leśny

w ostniej chcwili złapałam kwitnienie

Pod Laskiem 16:38, 23 mar 2015

Do góry
zamiast tej ławki też coś w donicach jest wyjście z drugiej strony to tam niech sobie palą i siedzą
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:22, 23 mar 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
Aga - kupiłam Genie.....chciejstwo wygrało z rozsądkiem..........ale sie ciesze jak bedzie pięknie gdy mi zakwitnie

Wiedziała, czułam, że sobie nie odmówisz, bardzo dobrze zrobiłaś, jak witać wiosnę bez magnolii i bez Gene
Wkrótce będzie różowo w ogrodzie od kwiatów magnolii...rybki też poczuły wiosnę

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:09, 23 mar 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wpisujcie się każdy kto zagląda
Marzy mi się zmierzyć siłę i zasięg posta

Zaglądam codziennie, czytam i oglądam, pozdrawiam
U BusyBee w ogródku... 16:02, 23 mar 2015

Do góry
I jeszcze bratki. Chyba nie spodobał im się dzisiejszy mróz- nie wyglądają zbyt zdrowo

U BusyBee w ogródku... 16:01, 23 mar 2015

Do góry
Przycinane w tamtym roku buksiki opóźniły się z młodymi przyrostami i zastały je jesienne przymrozki. Na szczęście tylko 2 podmarzły- reszta jest ok...Nie wiem kiedy mogę je przyciąć. Teraz pewnie za wcześnie. Czy ktoś wie?

U BusyBee w ogródku... 15:57, 23 mar 2015

Do góry
Zrobiłam kilka fotek...wiosna naprawdę przyszła, chociaż mój eM mówi, że o 6 rano było - 10!!! Mam nadzieję, że nie wymroziło mi tego, co przycięłam w sobotę. Podobno może być słabo z lawendą
Idą tulipki

...czosnki

..i szczypiorek

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:52, 23 mar 2015

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Agatko, zdrowiej nam kochana, zdrowiej, dbaj o kolanko jak tylko się da. Buziak dla Cię

Agnieszko, staram się szybciej goić, jak tutaj pokochać bulwy, kiedy pierwszą mam na kolanie ...mmmch....dzięki...teraz wolę pierwsze kwiatki, a na pamięć o kolanie posadzę aż 3 bulwy w ogrodzie i tak pewnie zacznę sadzić dalie

paniprzyroda napisał(a)
Oj, lecz kolanko, bo na wesele będzie bardzo potrzebne I u sąsiadek się bywało, nie ma to jak pogaduszki ogrodowe Buziam.

Do wesela musi się zagoić...dobrze, że to lewe kolano i auto z automatyczną skrzynią biegów, wystarczy prawa noga do prowadzenia auta ha,ha,ha to i u sąsiadki byłam i pogaduchy były...jestem pełna podziwu dla Gabrysi i jej kolekcji nasion, aż mi gały wyszły, trchę dostałam dziękuję Gabi i ja teraz jestem już przed wyzwaniem mojej łączki makowo-kwiatowej, nasionka angole odebrałam.....mam sporo tych torebek

już mnie rączki świerzbią
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 15:34, 23 mar 2015

Do góry
Mam pytanie, córka przywiozła mi jesienią z Arboretum w Rogowie roślinkę, niestety nie pamiętała co to Zimę przezimowała zakopana z doniczką, teraz zaczyna puszczać pączki, po cenie i wielkości sadzonki sprawdzając to z ofertą Arboretum wydaje mi się, że jest to Wawrzynek wilczełyko 'Alba'. Czy ktoś z Was ma już taką roślinkę i czy po tych paru pąkach jest w stanie określić czy się mylę, czy nie?
Ogród Sylwii od początku cz.II 15:29, 23 mar 2015

Do góry
Syla napisał(a)
Widoki z kanapy z ogrodu zimowego ... tak sobie uprzyjemniałam zimowe chwile

Gdy słońce schody rano nagrzewa ... poranna kawa siedząc na nich , obowiązkowa .... pamiętacie !!! Tak kiedyś napisałam , że nie mogę się tej chwili doczekać ... Doczekałam się ... Również i Wam tego życzę aby można było doczekać się spełnienia marzeń ....

Pamiętamy Takie chwile cieszą

Moja działka na Dębowym Lesie 15:27, 23 mar 2015

Do góry
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:23, 23 mar 2015

Do góry
Agania napisał(a)

Siostra ty to wiesz co mi potrzeba, dzięki za troskę...fotki są i będą znasz mnie...widoczki dla Ciebie

Grafit mi podjada trawki

Dziękuję cudniaste Lucky w domu mi obgryza jukę
Miejsko & sielsko 15:07, 23 mar 2015

Do góry
Miejsko & sielsko 15:06, 23 mar 2015

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies