Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:51, 22 mar 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Irenko, Ty nie patykowa dziewczynka tylko hortensjowa

Przyjemnej i spokojnej niedzieli kochana

Jak ładnie to ujęłąś dzięki i serdecznie pozdrawiam i przypominam o zaległej rewizycie
czekam na kwiaty, ten rok juz mnie ucieszy będzie dużono i wyjda trawy i zonkile i tulipany, hosty i za murem i wkoło stolika zielono, och jak cudnie będzie patrzeć, ciągle moje strachy w głowie siedzą..
Makowo na Kociewiu 13:48, 22 mar 2015

Do góry
makkasia napisał(a)
takie niesamowite słońce dzisiaj
borówkowa = bez borówek
tak było jesienią

[img size=x]http://assets.ogrodowisko.pl/uploads/p///original.JPG[/img]

Kasiu, to przy rh to tulipany? Takie duże już masz?
Na Łowieckiej 13:45, 22 mar 2015

Do góry
Byłam dziś na "obchodzie"
Krokusy już "się kończą"

Tulipanki za to się zbierają w sobie i są coraz pokaźniejsze:
Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:35, 22 mar 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Jak korzonki będą miały z ,- cm to posadź do ziemi. Jak za długo stoją w wodzie to też je potrafi trafić.
Posiałam kolejną werbenę, ale do pudełek plastykowych jak na ciasto, zostawiłam lekko uchylone pokrycie.. siałam marca, a już marca się zazieleniło. Jednak podstawa to chyba ciepło i wilgotno. Te siane w lutym wyniosłam do szklarnii... bo rosły w jednym z sałatą.. powinne dać radę pomimo spadku temperatury. Zluzowałam kawałek parapetu, można znów coś posiać.
Po tygodniu od wysiania werbena w szklarenkach od pudełek po kupnych ciastach wygląda tak.
[img size=x]http://assets.ogrodowisko.pl/uploads/p///original.JPG[/img]

Już posadzone do ziemi. jeśli masz Aniu ochotę zobaczyć moje siewki to zapraszam
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5397-typografia-ogrodu?page=24
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:34, 22 mar 2015

Do góry
zawitka napisał(a)
Działasz pomalutku ---cudownie Kły trawki są ale ich jeszcze nie widać a wiem bo kawałek odgrzebałam bo myślalam że zmarzła

tak Halinko
to wytrzymała turzyca, carex szerokolistny, szybko rusza, zaczyna tez od razu kwitnącbuziolki
w oczekiwaniu na wynik wycięłąm jałowca denerwował mnie, na razie kulki nijakie, za rok juz będa ładne
one po lewej, dołem rosna hakone, teraz powoli wyłażą

tu prawa strona
kaukaską skóicłam, podcięłąm, będzie kulka, mam zbyt dużo drzew, pewne ograniczam, duże cięcie drzew niebawem..

a mimo zimna, tu stale pzryjemne ciepło
Typografia ogrodu 13:33, 22 mar 2015

Do góry
A tak wyglądają siewki werbeny niby patagońskiej a tak na prawdę podobno brazylijskiej (niewtajemniczonych zapraszam na wątek o werbenie). Starsza o jakieś 2 tygodnie.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:26, 22 mar 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ło matko taką już masz brunerę??? Ta którą mam od ciebie jeszcze śpi, muszę pokazać jej że mama już kwitnie

Ha, ha, ha i pogroź paluszkiem

spod rh muszę po przekwitnięciu wykopać żonklile, to samo z tulipanami, zarosły je

tu będzie ognista wersja cebulowych, zonklie i czosnki juz spore, reszta jeszcze słabo, póki co jeszcze nie widac tego, co chciałam mieć

forsycja właściwie juz kwitnie
Ogród na glinie 13:22, 22 mar 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

Pozdrawiam

Wrzośce to masz posadzone w glinie czy wymieniałaś glebę?
Ranczo Edy 13:22, 22 mar 2015

Do góry

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:20, 22 mar 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Ogród wypucowany, aż miło popatrzeć Czekam na Twoje RH... będzie drugi rododendronowy ogród
Misia milusia..

Ot paradoks,z tym wypucowaniem, wiesz, mówiłam ci
czekam na ciebie i sie ogromnie cieszę, będzie i Bogdzia z dziewczynami, obiecała
oj to wina Bogdzi naklamociłam ich sporo, gdyby wliczyc azalie to chyba 130 jest, nie precyzuje, trzeba znowu policzyć
są w tym kole bluszczowym, znowu mocne ciach mu zrobie, zarósł sliczne tulipany, ozdobne równiez z liści, a rodki tu doskonale rosna

i trawki...żurawki wyskubałam, cos ruszyły..

powiększyliśmy wg rady Bogdzi, a one i tak juz sie połączyły na większym placu, pod murem juz tez widoczne, za 2 lata w końcu może muru nie będzie widac, tylko rh, azalie i hortensje, wiosna korokusy
Ranczo Edy 13:19, 22 mar 2015

Do góry
Piękne słońce ale zimmmnoooo bardzo popadało to roślinki zadowolone

Przycinanie - kanty, brzegi trawnika, oddzielanie od rabaty 13:18, 22 mar 2015

Do góry
I jeszcze takie coś przy opasce od domu
Przycinanie - kanty, brzegi trawnika, oddzielanie od rabaty 13:17, 22 mar 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Pokaż zdjęcie co ty tam masz i jak to jest u ciebie

Witaj Danusiu. Dziękuję za szybki odzew.
Oto zdjęcia

Krawężnik przy rabatach

Krawężnik przy schodach i tarasie
Ranczo Edy 13:15, 22 mar 2015

Do góry
takie po nocy ooo zimne ech

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:12, 22 mar 2015

Do góry
anna_g.....Aniu cmokam co do trawy, zdążą tak urosnąc, że sie nie martw, podobnie myślałam rok temu psinka w nocy daje popalic, 3 nocka z głowy, a cwana! na chwilę do łózka wzięłam i całą noc jęczała, próbowała sie dostać, czuwamy na zmianę, jak z dzieckiem w ciagu dnia córcia do siebie bierze i mam luz, a wnusie frajdę

Jula...fajna Misia, ale malutka, jak ona mi nie zginie w ogrodzie, to cud będzie miny robi, jak ten kot w Shrekuale zdrowa, je i reszta w porzadku, jak sie ociepli, zaraz na zewnatrz sie wyzyje na razie za mała, trzeba chuchac na nią, a cieszy mnie bardzo miał byc kot i znowu piescmokam

Madżenko...nic trudnego, jak sie cieplej zrobi, wpadaj z zawilcami, hi, hi..przypomniałam się

tu usunęłam czyściec, więc od razu widac kanty do poprawki, ale najpierw niech odrosnie zakrywana przez niego trawa, kostrzewy wycięłam, siewek od groma, skubac nie chce mi się
róża Madame Plantier juz w pakach, dla przypomnienia, tę różę tniemy po kwitnieniu, bardzo mocno

cedry świecą, a cisy podciete i na szczęście rusza tawuła Gold carpet, bałam się, że mi uschła

ta kepa tak wielka, że muszę wykopac i podzielić, włazi na cisy

no i Rubens stara się
Ranczo Edy 13:10, 22 mar 2015

Do góry
dziś nowe wschody zapomniałam co to zdaje mi się że od Hanusi

Kwitnące skarpy 13:10, 22 mar 2015

Do góry
Kosolkowa Pasja 13:09, 22 mar 2015

Do góry
kosolka napisał(a)
Reniu - Rozark - to ta rabata pod domem.

cisy, horstensje ogrodowe, miskanty, hosty, ice dance, zawilce, rh, tawułki. WIosną krokusy.

Robisz prawdziwego kolosa. A roślinki u siebie planuje takie same, oprócz miskanta i rh. A jaką odmianę miskanta chcesz posadzić? I słońce masz tylko od wschodu?

A wiosna u ciebie cudna
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 13:06, 22 mar 2015

Do góry
Peonia drzewiasta już w pełni przygotowana do startu

I magnolia też

A moje ubiegłoroczne nasadzenia -żurawki przetrwały lekka tegoroczną zimę w prawie niezmienionym stanie, co mnie bardzo cieszy

Królami ogrodu pozostają jednak na ten moment nadal krokusy, czyz nie ?

Kwitnące skarpy 13:00, 22 mar 2015

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies