Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 19:09, 02 maj 2015

jona napisał(a)
Witaj Jolu . Pięknie w Twoim ogrodzie . Również byłam zadowolona z kwitów rumianki. Mam jeden krzaczek ale zdecydowanie będzie do rozmnożenia. Pszczółki nieszczególnie były nim zainteresowane, wolały co innego, ale zlatały się do niego motyle w dużych ilościach . Ze względu na te motyle chcę go posadzić w kilku miejscach

Witaj Joasia Runianka to taka uniwersalna roślinka. Byle ją tylko słońce nie prażyło za bardzo, to dobrze wygląda przez cały rok, no i jeszcze te motyle ..

jolka 19:12, 02 maj 2015

paulina_ns napisał(a)

Jolu bylam,ale zanim zagladnelam tutaj do Ciebie i sie nie zapytalam...sama widzialam te tabliczki i sie zastanawialam o jaka gazetke chodzi. Ja bylam po 9 ludzi,a ludzi,a malo tego pytam sie goscia o miskant morning light,on mowi,ze raczej juz nie ma,ale zobaczy,poszlam z nim on mi daje innego,ja mowie,ze to nie ten,on,ze ten tylko inna nazwa,w koncu sama zaczelam grzebac i znalazlam o nic wiecej go nie pytalam,bo nie mial zielonego pojecia gdzie co jest

No, to jak widzę "kompetentna" kadra się wszędzie zdarza. Pamiętasz może, jak się mnie gość pytał czy ekobordy się sieje? Ale widziałam, że pomimo gościa-ciamajdy i pomimo tłumów niezłe zakupki zrobiłas

jolka 19:16, 02 maj 2015

anetta napisał(a)

Jolka czy możesz mi dać namiar na te gracymilusy internetowe?

Cześć Anetka Ale Ty masz Kobieto piękny ogród!!
Dobrze że się u mnie odezwałaś, bo w ogrodowiskowym gąszczu mogłoby mi umknąć takie cudo Co do zakupów - wysłałam Ci linka na priw, ale może wstrzymaj się z zakupami kilka dni. Jak do mnie przesyłka dotrze i będą ładne sadzonki to sobie wtedy zamówisz

Pozdrawiam

katarzynkak 10:28, 03 maj 2015

Byłam, popatrzyłam i pozdrawiam
nicol21 17:33, 03 maj 2015

Kanciki równiutkie, bosko! nasadzenia też godne pozazdroszczenia! Ślicznie!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
paulina_ns 19:15, 03 maj 2015

jolka napisał(a)

No, to jak widzę "kompetentna" kadra się wszędzie zdarza. Pamiętasz może, jak się mnie gość pytał czy ekobordy się sieje? Ale widziałam, że pomimo gościa-ciamajdy i pomimo tłumów niezłe zakupki zrobiłas

Pamiętam, pamiętam haha . No coś tam kupiłam Jolu mam do Ciebie prośbę możesz podać mi na prv link skąd kupowałaś hortensję vanilla fraise, bo nie mogę znaleźć tego użytkownika, jesteś zadowolona z sadzonek? Ja też myślę o kupnie z allegro, bo w SS były po 44 zł.
jolka 19:51, 04 maj 2015

katarzynkak napisał(a)
Byłam, popatrzyłam i pozdrawiam

Kasia, również podrawiam
jolka 19:57, 04 maj 2015

paulina_ns napisał(a)

Pamiętam, pamiętam haha . No coś tam kupiłam Jolu mam do Ciebie prośbę możesz podać mi na prv link skąd kupowałaś hortensję vanilla fraise, bo nie mogę znaleźć tego użytkownika, jesteś zadowolona z sadzonek? Ja też myślę o kupnie z allegro, bo w SS były po 44 zł.

Wysłałam Ci linka. Za 44 zł to będziesz miała z pięć roślinek. Sadzonki widziałaś, wkleiłam fotkę wcześniej. Wg mnie są warte swojej ceny, dziś patrzyłam - wszystkie wypuszczają malutkie listeczki. Przesyłka szybciutka, zabezpieczone rewelacyjnie.

jolka 20:15, 04 maj 2015

A ja dzisiaj dokończyłam docinanie trawnika i posadziłam trzmielinę wzdłuż rododendronów. Fatalnie się pracowało, ziemia namoknięta, ciężka i zbita. Ale nie chciałam dłużej czekać, bo ukorzenione trzmielinki już od piątku czekały wyciągnięte z ziemi. Graby też się fajne zrobiły, całe zieleniukie. Trochę miałam wątpliwości co do tego grabowego żywopłotu, ale ostatecznie zadowolona jestem z niego

Ponadto postanowiłam trochę "podciągnąć" w górę klona, przymocowując jedną gałązkę do bambusowego patyczka.

No i tulipany prawie wszystkie już otwarte

Czasem mnie dołuje ten mój ogród, jego "ogarnięcie" wydaje mi się po prostu nierealne. Naprawdę podziwiam dziewczyny, które przy większych areałach, potrafiły zrobić z ogrodu takie "cukiereczki".
marta_d 20:27, 04 maj 2015

Jolcia z tą sosenką to faktycznie można ją trzymać w ryzach poprzez uszczykiwanie młodych przyrostów, tak poradzili mi też znajomi szkółkarze pytałam o runiankę,bo chciałam ją posadzić u siebie, nie wiem tylko w jakim tempie ona rośnie i ile mniej więcej trzeba roślinek na metr kwadratowy. Trzmieliny wyglądają u Ciebie bardzo dobrze i już drugi rok mam wielką chęć na posadzenie kilku sztuk u siebie, ale ciągle odradzają mi znajomi. A że lubią przemarzać, gubią liście, że cięższych zim mogą nie wytrzymać.. ale jak patrzę na Twoje to nie widzę żeby jakoś źle znosiły zimy.. wręcz przeciwnie, bardzo ładnie się zagęszczają i rozkrzewiają, są coraz ładniejsze!