Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Moje małe wielkie marzenie 21:40, 12 maj 2017

Do góry
alis napisał(a)
Kochana, też nie słyszałam, dopóki na O nie zakotwiczyłam się na dobre Już nie pamiętam w którym wątku i kto polecał

A przepis na pokrzywową możesz zapodać?Może z pokrzywową spróbuję w tym roku

przepis..hmm...dużo powiedziane pokrzywy do wiadra na maxa, zalac wodą, mieszać jak najczęściej a jak przestanie się pienić (ok 2 tyg) garnuszek gnojówki na konewkę wody. tak mniej więcej tego się nie przedobrzy
bananowa podobnie?
Madżenie ogrodnika sezon 2017 21:24, 12 maj 2017

Do góry
Madzenka napisał(a)
Moja ulubiona aktualnie dzięki białym tulipanom rabata kuchenna
Tulipany White Proud i white Drem sa olbrzymie !

świetna co ty chcesz w niej zmieniać?
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 21:17, 12 maj 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
Aniu szacun, full roboty zrobione
ta kostka na paletach to na obrzeża?
jak bedziesz zakrywała szambo?

Kostka miała być na chodnik do ulicy a ulica asfaltowa miała być w zeszłym roku....i raczej je będzie...no to teraz kostka na obrzeża . Szambo miałam w planach cale zasłonić drobnym szarymi kamykiem. Od strony polotu miały być brzozy a pod nimi trawy i cebulowe w korze....
Zobaczymy...
Nowocześnie z różAnką :D 19:25, 12 maj 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
dziewczyny dziekuje za ciepłe słowo!
słuzba zdrowia to kolejny temat rzeka zaraz za edukacją, bez dwóch drinków na rozluźnienie lepiej go nie zaczynać pocieszam się tylko tym ze mała już nic nie pamięta z tych łez które musiała w szpitalu wylać..
na rotawirysy nie szczepilismy tylko na pneumokoki. różne sa opinie generalnie na temat szczepień, moja koleżanka przedstawicielka medyczna odradzała rotawirusy bo ponoć dostępna w Polsce szczepionka nie chroni i tak przed najczęściej spotykanymi rotawirusami. poza tym ich jest tyle odmian co pewnie jeżówek
i faktem jest że nawet zaszczepione dziecko może zachorować na daną chorobę ale poprostu przechodzić ją łagodniej, u mnie to sie z wiatrówką sprawdziło.

pamiętam jak kiedyś raz jeden zaszczepiłam sie na grypę, miesiąc póxneije miałam taką że wylądowałam w szpitalu w stanie bardzo kiepskim serce mi siadło
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 18:23, 12 maj 2017

Do góry
Jak kupowałam tuje w kwiatkowicach to pani oferowała usługi syna w sadzeniu. Nie dużo chcieli pamiętam. W ostateczności jak na bank nie ruszy to dam Ci namiary.
Magnolie odbieram od Gosi w sobotę bo w szpitalu byłam a teraz sama z małą to się nie ruszam..
Z Pszenicznej ... 17:02, 12 maj 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
szacuneczek kobieto!
i wkońcu wiem gdzie jest ten zywopłot bo jakoś nie mogłam wcześniej skumać
on idzie tak w "L" az do gospodarczego?

Nie żywopłot to prosta linia za podjazdem tylko, przy gospodarczym jest płot i furką.

Jutro ruszam do malowania, bo mnie wkurza to drewno z zielonym zabarwieniem
Z Pszenicznej ... 14:02, 12 maj 2017

Do góry
szacuneczek kobieto!
i wkońcu wiem gdzie jest ten zywopłot bo jakoś nie mogłam wcześniej skumać
on idzie tak w "L" az do gospodarczego?
Nowocześnie z różAnką :D 09:41, 12 maj 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
dziewczyny dziekuje za ciepłe słowo!
słuzba zdrowia to kolejny temat rzeka zaraz za edukacją, bez dwóch drinków na rozluźnienie lepiej go nie zaczynać pocieszam się tylko tym ze mała już nic nie pamięta z tych łez które musiała w szpitalu wylać..
na rotawirysy nie szczepilismy tylko na pneumokoki. różne sa opinie generalnie na temat szczepień, moja koleżanka przedstawicielka medyczna odradzała rotawirusy bo ponoć dostępna w Polsce szczepionka nie chroni i tak przed najczęściej spotykanymi rotawirusami. poza tym ich jest tyle odmian co pewnie jeżówek
i faktem jest że nawet zaszczepione dziecko może zachorować na daną chorobę ale poprostu przechodzić ją łagodniej, u mnie to sie z wiatrówką sprawdziło.

U mnie okazało się tak z krztuścem - organizm poradził sobie sam, obyło się bez antybiotyku
Nowocześnie z różAnką :D 09:19, 12 maj 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
róże zdrowiutkie tfu tfu! RT i PW od miesiąca chyba działają

i zimowa strata, narazie nie wyrzucam moze da radę..

Czy to jest Pastella o której pisałaś?
Nie wygląda najlepiej ale żyje ...
Zielony zielonym pogania :) 07:59, 12 maj 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
niewiem jak jest w realu ale na fotkach to wyglada na łagodne skarpy moze lepiej je rozplantować?

Witaj Aniu.
Na zdjęciach faktycznie tego nie widać bo są strome.
W najwyższym punkcie mają około metra także nie da się rozplantować.

No i próbuję powolutku wcielać z życie projekt Asi . Ale potrzebuję opinii jak to wygląda bo czas mnie goni a i będzie to troszkę kosztowało więc rozumiecie...

Dzisiaj u mnie pogoda barowa...
Przynajmniej podleje mi grządki
Zielonym do góry... :) 07:53, 12 maj 2017

Do góry
Przylecialam taras zobaczyć boski! I samodzielny brawo!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 07:45, 12 maj 2017

Do góry
Konieczki napisał(a)

Ja wiem Aniu, ale snieg jest ciezki i jak leci z wysokosci to juz jest duzy ciezar no a drewno ma pewna wytrzymalosc... no i pozniej to odniezacie? Moj stolarz powiedzial ze drewna w zimie nie ruszac zwlaszcza przymrozonego? Ja pytam bo z miotla latalam w zimie i zmiatalam -to moja pierwsza zima tarasowa
u mnie taras z płyt nie odsniezalismy, zanim naszła mnie wogole ochota na kawę na tarasie to już śladu po śniegu nie było
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 07:27, 12 maj 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
u mnie taki sam układ dachu jak u Gośki i snieg spadł na taras ale wiecie...zimą się z niego raczej nie korzysta

Ja wiem Aniu, ale snieg jest ciezki i jak leci z wysokosci to juz jest duzy ciezar no a drewno ma pewna wytrzymalosc... no i pozniej to odniezacie? Moj stolarz powiedzial ze drewna w zimie nie ruszac zwlaszcza przymrozonego? Ja pytam bo z miotla latalam w zimie i zmiatalam -to moja pierwsza zima tarasowa
Moje małe wielkie marzenie 23:25, 11 maj 2017

Do góry
alis napisał(a)

Aniu dziękuję
Ja zaczęłam stosować HT, muszę dorobić jeszcze OW albo PW.
Myślę, że te naturalne nawozy czy opryski są skuteczne, w ubiegłym sezonie podlewałam większość roślin gnojówką bananową i naprawdę wszystko pięknie rosło i obficie kwitły bylinki. Używałam oprócz tego nawozów, ale mam przekonanie, że gnojówka też miała w jakimś stopniu swój wpływ na wzrost roślin.
Te wszystkie zabiegi na pewno wymagają mnóstwo pracy i wysiłku, ale my to lubimy, nieprawdaż

Na ślimory wywaliłam prawie pół kg granulek, byłam w szoku kiedy zobaczyłam te oślizłe potworki po kilka sztuk na każdym czosnku, tulipanku nawet hortensje zaczęły żreć Mam nadzieję już ich nie ujrzeć

Ciesz się Aniu, że nie masz ich u siebie
gnojowka bananowa..no o tym jeszcze nie słyszałam
Ja nastawiłam 2pokrzywowe i myślę je blenderem na koniec jeszcze posiekać
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 22:55, 11 maj 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

Bergenie się je???

To jeszcze nic! Miłorząb to iglak, a werbena jest jednoroczna!
Ania uwielbiam Cię!
Na zielonej... trawce :) 22:47, 11 maj 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

no to ja polecę Ci grujeczniki, ich zapach moze byłby wyczuwalny leżąc w kole

Czytałam kiedyś o tym zapachu, ale nie zapałałam miłością do nich

Co do koła - poleniuchowaliśmy dziś w końcu tak uczciwie i powiem jedno: mega wygodne a kawa jaka pyszna była... i ciacho też
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:18, 11 maj 2017

Do góry
u mnie taki sam układ dachu jak u Gośki i snieg spadł na taras ale wiecie...zimą się z niego raczej nie korzysta
Zielony zielonym pogania :) 22:14, 11 maj 2017

Do góry
niewiem jak jest w realu ale na fotkach to wyglada na łagodne skarpy moze lepiej je rozplantować?
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 22:08, 11 maj 2017

Do góry
a to rabarbar.......... :/ to ja już pójdę spać
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 22:06, 11 maj 2017

Do góry
Makusia napisał(a)

Co zrobić z tym kwiatem? Zostawić?
Myślicie, że łodygi można już spożyć?

Bergenie się je???
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies